Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 19:15 5 522 2

Забравете за сухите и напукани ръце през зимата

  • сухота-
  • напукване-
  • ръце-
  • зима-
  • хидратация

Kожа има нужда от превантивни мерки, за да бъде винаги мека и хидратирана

Забравете за сухите и напукани ръце през зимата - 1
Снимка: Shutterstock

Знаете ли, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло? Тя заема най-голяма площ и понякога не е лесно да се поддържа еластична, жизнена и хидратирана, пише actualno.com. Върху това влият много фактори като здравословно състояние, начин на живот, атмосферни условия и т.н. Същото важи и за измиващите средства, които често използваме ежедневно - сапуни, шампоани и препарати, изсушаващи нашата кожа и правещи я податлива на изсъхване и напукване.

Как да се справим със сухата, напукана кожа около очите?

Студеният и сух въздух през зимния сезон изпитание за кожата на нашите ръце. Уредите за отопление оказват и допълнително влияние върху кожата ни като цяло. Климатиците, отоплителните печки могат да изсушат нашата кожа. Както е важно да се погрижим предварително за нашия имунитет, за да се справим с различните вирусни атаки, по същия начин и нашата кожа има нужда от превантивни мерки, за да бъде винаги мека и хидратирана и да я предпазим от влиянието на вредните зимни климатични условия. За да не допуснем прекаленото и изсъхване през зимния период, трябва да започнем да хидатираме кожата отрано. Много важен фактор за подобряване на вида на нашата кожа на ръцете през зимата е да задържим влагата в нея за по-дълго време.

Как да полагаме грижи за сухотата на кожата на лицето през зимния период?

Ако полагаме правилни грижи за кожата, ще допринесем възстановяването на нейната защитна функция. Комбинирането на вещества, които спомагат защитните функции на кожата, включват липидите, маслата и протеините. Състоянието на кожата през зимата зависи от тях. Те са вещества, осигуряващи добри защитни свойства на кожата. Ако на кожата ѝ липсват част от тези вещества, тя ще бъде суха, напукана, олющена и податлива на инфекции и възпаления. Кожата, която е склонна към екзема и сухота, обикновено има по-слаби функции на защита. Симптомите на дразнене се влошават през зимата, особено когато условията са по-лоши, въздухът е студен и сух.

Как да овлажняваме сухата кожа през зимния период?

Експертите по здравни въпроси препоръчват кожата да бъде хидратирана целогодишно. Добре е да наблегнете на нейното овлажнавяне през есенния период, за да я подготвите за зимата. Направете рутинно нанасянето на овлажнители. Правете го сутрин и вечер и след душ и особено когато сте навън. Поставете богатия на липиди овлажнител на бюрото си, в колата и у дома. Тъй като трябва да мием често нашите ръце, винаги трябва да имаме кремове с овлажняващо, хидратиращо и подхранващо действие, за да възстановим липидната защита на кожата на ръцете. Всеки път, когато миете ръцете си, влагата ще изчезне от кожата ви, така че е важно да опитате овлажнител като редовна употреба.

Кои са най-подходящите продукти за хидратиране през зимата?

За да запазите влагата на кожата на ръцете през зимата и да я предпазите от изсушаване и напукване, моля, изберете овлажняващи продукти, съдържащи хиалуронова киселина, ланолин, какао, кокосово масло, алое вера и глицерин. Това са много ефективни съставки срещу сухота на кожата през зимния период на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 3 Отговор
    Изхвърлете сапуните, шампоани, гелове и всякаква друга химия...Ползвайте само природни продукти...Кожата ни е в състояние сама да се справи със здравословните си проблеми... Хората са чада Божии, а не придатък на фармацевтичната индустрия!
  • 2 Кака Сийка

    1 1 Отговор
    Мене ме пръскат и мажат само с бяло "сладко" и нямам грижи.