Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 15:33 1 593 4

Ръст на смъртността от COVID-19 отчита Гърция, сериозен ръст на интереса към ваксинацията

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

По-късно днес премиерът Кириакос Мицотакис ще направи обръщение към гражданите, в което да отчете равносметка за хода на пандемията и мерките, следвани от правителството

Ръст на смъртността от COVID-19 отчита Гърция, сериозен ръст на интереса към ваксинацията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на смъртните случаи в Гърция от началото на пандемията от COVID-19 достигна над 17 хиляди, съобщава гръцкият вестник "Катимерини".

Вчера в страната бяха регистрирани нови 87 смъртни случая. От началото на ноември починалите са 1074, което е ръст спрямо октомври и септември. Увеличават се и приетите в болница пациенти. Според експертите това се дължи на късното търсене на медицинска помощ, предава БТА.

Очаква се ситуацията да се влоши още повече през следващите дни, тъй като предишните две седмици в страната всекидневно бяха регистрирани по 7000-8000 нови случая, пише по темата в. "Прото тема".

По-късно днес премиерът Кириакос Мицотакис ще направи обръщение към гражданите, в което да направи равносметка за хода на пандемията и мерките, следвани от правителството.

Очаква се Мицотакис да отправи призив за ваксинация. От въвеждането на новите ограничителни мерки, насочени към неваксинираните граждани, само за две седмици желание за поставяне на ваксина са заявили над 245 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    23 1 Отговор
    Това го четем от три месеца когато бяха на 70% боцнати, с това темпо би трябвало дозираните вече да са някъде към 230%:)
  • 2 Грульо

    19 0 Отговор
    Явно гърците имат още пари, затва не са награбили сопите да покажат на Мицотакис отде изгрява ковита. :D

    Коментиран от #4

  • 3 Тея па

    6 4 Отговор
    от некви си 17000 и 87 на ден са се панирали.
    Ний 25000 и 200 на ден за нищо ги нямаме ...
  • 4 Че то

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    500 евро пари ли са?
    Купваш си сертифая и си бетон.
    Ни ковид те лови, ни нищо.