Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 08:10 10 732 142

Ситуацията с вируса в България е отчайваща

  • аспарух илиев-
  • д-р аспарух илиев-
  • българия-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • заразени-
  • училище

Единствената разумна мярка беше ограничаването на присъственото обучение в училище

Ситуацията с вируса в България е отчайваща - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар във Фейсбук на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините, ръководител на лаборатория в Берн:

Ситуацията с COVID-19 в България е отчайваща, но си раздаваме медали. Това ми напомня на двама чешита в моя квартал, които след петата бира започваха да се потупват един друг и да си повтарят "Ти си голяма работа", "Не, ти си голяма работа"... та, накратко - COVID-19 си вилнее необезпокояван, а единствената разумна мярка беше ограничаването на присъственото обучение в училище - поздрави за министър Денков.

Другата голяма новина, която вълнува всеки извън България (в родината тревогите да от друго естество, знаем, че COVID-19 у нас няма) е новият вариант на вируса - В.1.1.529. Интересно е, че няколко нови варианта тръгват от Южна Африка, струва си да се разбере какво там е по-различно от останалите райони. Със сигурност преустановяването на полети от районите на Африка е най-доброто решение, както и от Хонконг. Мутациите са много спрямо оригиналния вариант - 32, вече се проследява и произходът. Както беше отбелязано и в миналото, така и сега, има съмнение, че вирусът е възникнал от пациент с потиснат имунитет, в който вирусът не е изчистен навреме и е преминал през серия мутации. За това имаше статия още миналата година в NEJM - хората с потиснат имунитет са един вид инкубатор, в които вирусът търпи развитие. Новият вариант е открит в единични пациенти в Хонконг, Белгия, Израел и има данни, че започва да доминира в Ботсвана.

Притеснителното е, че случаят в Белгия се е завърнал от Египет, което е много далеч от официалния регион на Африка, където вариантът е описан. Поради лошото проследяване на случаите в Африка подозирам, че този вариант е по-разпространен, отколкото си мислим. Крайно време е да помислим за обща европейска система за генетичен анализ на микроорганизмите - в отделните държави има подобни, но можем значително да ускорим процеса на проследяване на пандемиите, ако сме координирани и се правят представителни извадки за целия ЕС на летища, гари и други места. Добре е и данните да се обработват автоматично в общ регистър. Пандемиите са неизбежна част от живота, имахме 30 години спокойствие без големи пандемии, но всичко се мени.

Нека да изчакаме да проследим разпространението на този вариант без паника. Трябва да си представяме COVID-19 пандемията като едно море от много варианти, които имат различни характеристики, вероятно има и много краткосрочни варианти, което дори могат да "задушат" една вълна. Дотогава универсалните мерки като дистанция, маски и добро проветряване никога няма да ви предадат.

Послепис: със сигурност СПИН би могло да е едно от обясненията за ЮАР. Това, което ми се иска, е да забравим, че всичко е далеч от нас и не ни засяга - всичко ни засяга, всички сме свързани като скачени съдове. Единствено пълна изолация би помогнала да се опазим от болести и инфекции. Това е вариант, но все ми се иска да мисля, че сме малко по-умни и имаме и алтернативни варианти. За съжаление не мисля, че на този етап България има реални механизми и разбиране да се справи с нови пандемични вълни, по-скоро надеждата ми е в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали

    161 4 Отговор
    вчера не беше , а даже напротив ?
  • 2 Шопо

    240 13 Отговор
    Нищо го не плаши тоя корав народ,бе!!! Ще вземе да оцелее напук на 🇱🇷🇮🇱

    Коментиран от #33, #48, #99

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    198 7 Отговор
    Новият щам е засечен в Южна Африка , а в Белгия е пренесен от ....... Египет 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #13, #103

  • 4 Гост

    281 14 Отговор
    ВИДЯХА,ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА ПРОТЕСТИРАТ И ,,ИЗВАДИХА НОВИЯ ЩАМ,,..................................................

    Коментиран от #59

  • 5 Верно ли

    251 9 Отговор
    Пак ли този "коментатор" облъчва като черна станция? Докога ще му давате трибуна?
  • 6 Мислещ

    213 9 Отговор
    Единственият истински проблем с ковид (Освен фашизмът), е убийството в болниците. Влизаш със животозастрашаващ проблем - не само не те лекуват и чакат теста, ами и ако си положителен, те "лекуват" в ковид отделение. И, разбира се, "лекуват" с антибиотици и интубиране, а не с ивермвктин.

    Ако нямаше глобален сатанистки заговор, ковидът щеше да е обикновен грип, включително откъм смъртност. Оо, да не забравим и "ваксините", които изкуствено го "подсилват".

    Коментиран от #20

  • 7 COVID

    152 9 Отговор
    ОМИКРОН - ЩАМ СЛЕД ЩАМ, ИГЛА СЛЕД ИГЛА И ЗОБНИЦАТА НА УСТАТА!!! ТОВА Е БЪДЕЩЕТО !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тоя е леко казано

    168 7 Отговор
    Противен и не ме вълнува мнението му.Дребни душици които се продават за стотинки заслужават много силна народна любов..
  • 10 Въпрос

    157 8 Отговор
    Последно тоя фейсбук лаборант какъв е: експерт по ваксини или специалист по мозъчни инфекции, един го пишете едно, друг път друго? Аз лично като му гледам интелектуалното ниво смятам, че треторазрядно лаборантче, на което никой не обръща внимание и затова си изкарва комплексите у фейса.

    Коментиран от #62

  • 11 РЕАЛИСТ

    80 6 Отговор
    Не съм специалист , но човекът пита кое е различното в Африка, че да се появи там новия вариант. Африка е пламнала от СПИН. Първите регистрирани случаи в Ботсвана са на 4-ма носители на СПИН, които са ваксинирани. Нека учените намерят, какво става в организма при това съчетание, за да се получи африкански вариант.

    Коментиран от #36, #98, #139

  • 12 ЕВРО НЮЗ

    107 8 Отговор
    Единствените инкубатори и трафиканти на китайския грип са ВаксърКовидарите подпомагани и стимулирани от фирма бизнеса и мисирките
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    119 4 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Те така и за ебола обясняваха, как комари пренесли заразата от един район в Африка в друг ..... на ТРИ ХИЛЯДИ километра ‼️ Яки комари има там явно 🤔🤔🤔

    Коментиран от #21

  • 14 жорко

    24 101 Отговор
    Не трябваше да връщат учениците. Сега пак ще пламне всичко. Не разбрахте ли само дистанцията помага. Ваксинираните вече го изкараха по няколко пъти грипа.

    Коментиран от #53

  • 15 ДДД

    123 5 Отговор
    Тоя лалугер да си седи в Берн и да си лекува ваксиниранитре дето продължават да се уваличават като болни !!!
  • 16 Хук

    132 3 Отговор
    Уволнената сестра много добре обясни защо умират хората и че ковида е най малкия проблем
  • 17 брей

    116 6 Отговор
    Оооо, лаборанта пак е изригнал.

    Ситуацията с вируса не е отчайваща, а нормална, пика отминава. Февруари следващия.

    Виж в Германия положението е гротескно. Набоцкаха се, сега пак ще ги боцкат, и за капак - локдаун.
    Боц боц, буууст, буууууууууууст
  • 18 Българин

    110 3 Отговор
    Като е толкова загрижен за нас да спре да драска във фейса, а да идва да работи в българска болница, за санитарка ще го вземат навсякъде.
  • 19 Зелен хайвер

    100 3 Отговор
    Не само с вир0са е отчайваща ситуацията.
    Сега този зелен сертификат ще ви излезе през задния двор, защото освен дискриминация, от година и половина има на практика отказ от здравеопазване, което е конституционно задължение на държавата.

    Коментиран от #30, #101

  • 20 Шопо

    76 4 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    ,, План Калерги,, !! Еврейски план за намаляване на човешката популация 1923г на Световен еврейски конгрес!!!🇮🇱🇱🇷
  • 21 Верно ли

    62 1 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    Пентагонски комари :))) А Еболата с патент...
  • 22 Covid

    78 1 Отговор
    Гнунсно алчно създание
  • 23 Уфффф

    107 4 Отговор
    Д-р Аспарух Илиев толкова ли няма друга работа, та час през час, ден през ден, напоследък - всеки ден си изказва мнението! И то винаги е негативно. Той ми е втория Витанов. И не, д-р Илиев, решението за онлайн обучение на учениците беше и продължава да е лошо решение. Но плодовете от него ще ги берем всички след някоя и друга година. Побъркахте психически децата, особено по-малките, които няма как да разбират всичко, което се случва, но все пак са наясно, че нещо се случва и станаха тревожни, раздразнителни и депресирани. Родителите им също. Последствията от всичко това ще се сгромолясат с пълната си тежест съвсем скоро.

    Коментиран от #58

  • 24 Механик

    98 4 Отговор
    Едно време, в зората на "демокрацията", имаше подобни на тоя щаман.
    Излиза шамана и обяснява на целокупния народ, как е нормално всичко в БГ да поскъпва щом долара се вдига. След 2-3 дни, същият тоя излиза отново и обяснява как е нормално всичко да поскъпва, когато долара пада.
    Ей го и тоя, платения! И той обяснява колко е отчайващо положението, при положение, че тук болните намаляват.
    За сметка на това, набодените говeдa по запада мрат както ходят.
  • 25 Хайл

    97 1 Отговор
    Акълията от Берн да вземе да се закопае някъде! Какво стана с тестовете, след като ученицире се върнаха в клас...? А? От над 12000 теста 7 положителни, от които 4 учителя... А в Африка? Нали беше мездицинско чудо-най-ниско разпространение на "вируса" и най-малко "ваксинирани" и хоп чумата идва от там! И веднага след слуха и 2-3 уж болни и затвориха оак всичко... До кига хората ще търпят тази мега измама?
  • 26 Рошко

    80 3 Отговор
    Ситуацията за мен си е напълно нормална, но е отчайваща заради такива мисирки и платени еврейдки подлоги, които си мислят че могат да контролират всички
  • 27 Нико

    12 33 Отговор
    Затваряй границата. Това е нов вирус.
  • 28 неееееее

    24 3 Отговор

    До коментар #8 от "Асдф":

    Какво ти е сторила бедната земя, че да я мъчиш така?
  • 29 Корона

    96 0 Отговор
    Журналята стига с тази корона .... дайте малко кадри от света как хората бият полицията срещу ограниченията които им се налагат .... това си е геноцид...
  • 30 Верно ли

    74 0 Отговор

    До коментар #19 от "Зелен хайвер":

    Още в началото бях споменал, че ми прави впечатление, че атакуват здравеопазването и образованието - те ще останат в услуга на "богоизбраните", а обикновените хора ще се спасяват по единично.
  • 31 9284

    58 1 Отговор
    В медиите д-р Илиев е представен като работещ в лаборатория по мозъчни инфекции в Берн и по-късно като имунолог. В момента у нас са инжектирани 3 262 433. Това са 50% от избирателите, а те включват и български граждани в чужбина. Следователно процентът, приели препарат е по-висок. Кто добавим половин милион оздравели, се оказва, че в момента има значителен брой хора със защита. Най-голяма вреда нанасят неистинните и преднамерените послания. Съобразявайте се с българския характер и прозорливостта ни.

    Коментиран от #138

  • 32 fdsg

    44 1 Отговор
    Значи соросните трафиканти на икономически мигранти през морето трябва да се осъдят на доживотен !
  • 33 Хаха

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Какво общо има Малайзия бе гврбераст?
  • 34 Онзи

    54 1 Отговор
    Не върви вече лъжливата пропаганда. Повечето медии са контролирани от сатанистите и Антихриста от Ватикана.
  • 35 Красавичаря

    35 2 Отговор
    Кък искам да съ срещна с женскътъ родъ на тоя учень и да и помогнъ в отчяниету
  • 36 Реалност

    66 6 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Специалистите са го казали преди много години и го пише във всички учебници - ваксини по време на епидения/пандемия не се слагат защото предизвикват мутации. Интересното е, че омикрон засега заразява и убива само ваксинирани, поне със случаите в Европа е така. Ако новия щам е истински, а не измислен за да върви търговията на Пфайзер и сие, очаквам голям мор на набодени.

    Коментиран от #39

  • 37 Кокорчо🙄

    49 2 Отговор
    Няма да спре медийната помия, докато не почнат да гърмят бомби пред подобни медии, и такива платени медиатори да се пренесат в два на един без комин
  • 38 Антимилиционер

    6 30 Отговор

    До коментар #8 от "Асдф":

    Повечето така сте станали антиваксери.

    Коментиран от #40

  • 39 хъмм

    46 0 Отговор

    До коментар #36 от "Реалност":

    Класическа многоходовка.

    Първо се създава фалшива заплаха, след това въвеждат компонент А. В трето действие задействат компонент Б и центрофугата стартира.
  • 40 Гранд Зааеби

    25 2 Отговор

    До коментар #38 от "Антимилиционер":

    Равнис! Мирнооо! Браво послушко!
  • 41 незнайко

    49 0 Отговор
    Пандемиите ги създава ЕДНА ЕЛИТНА ЧАСТ от света !!! Печалбата в момента нараства с огромна сила !!! Първа , втора , после трета игла а след това всяка година по една !!! Гласят лекарство което ще струва 1000 лева един курс на лечение !!! Това ако не е с цел свръхпечалба ЗДРАВЕ МУ КАЖИ !!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Уверете се сами

    28 1 Отговор
    FranceSoir - идва Нюрнберг 2.0
  • 44 Е СТИГА ГО

    41 2 Отговор
    ПУСКАЙТЕ ТОЗИ ДЕ. ОМРЪЗНА МИ ДА ЧЕТА ОБИДИ ПО НЕГОВ АДРЕС.
    500 ГОД И ПАК СМЕ ОЦЕЛЕЛИ. ТА 2-3 ГОД. НА ЕДНО ВИРУСЧЕ ЩЕ СЕ ДАДЕМ. И ДА ДАВАТ МАЛКО СПРАВКИ И ОТ ДРУГИТЕ БОЛЕСТИ. КОЛКО СА ЗАГИНАЛИ НА ДЕНОНОЩИЕ. ЕЙ ТАКА САМО ЗА ДА СИ НАПРАВИМ СМЕТКА. МОЖЕ БИ НЯМА ДА ОСТАНАТ ХОТА ЗА ЗАГИНАЛИ ОТ ГРИПА.
  • 45 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    41 1 Отговор
    Този "експерт" що не си гледа Швейцарията
    и да спре да се занимава вече с България?!
    Неговият човек Боко загуби, дано да е ЗАВИНАГИ...
  • 46 В.В.П.

    31 2 Отговор
    На НАТО ,сащ,,хората в България,не са им нужни...Не ги интересува..Така ,,не са им били нужни и индианците в Сев, Америка..Важна е територията..За да бъркат в гъ.оо,на руснаците. Докато,не стане късото съединение..Дотогава,слушайте Сащ ,СЗО,и ЕС..НАТО ,също ..Те се борят за цялостта на България.!!.Да живее България!!.Предателите ще пукнат ,като останалите.!!
  • 47 Просветен илюминат

    22 6 Отговор
    Повечето хора в действителност не искат свобода, защото тя предполага отговорност, а хората се страхуват от нея.
  • 48 Гришо

    9 59 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Прост човек няма страх.Нали четохте за 27 годишния със фалшивия сертификат и не дава и кислород да му сложат.Та това е Ганьо.И сега една действителна случка от село Краводер:Ганьо стана в 3 часа през ноща ,защото простатата го алармира.Тръгна към външния клозет в студената и ветровита нощ.Влезе вътре и започна да се облекчава.По едно време усети парене в лявото рамо на мястото на ваксината.-Следят ме -помисли си Ганьо. -Във външния клозет е-помисли си доволно Бил Гейтс.

    Коментиран от #61, #100, #113

  • 49 Денис,, Гербаджийска подлога!!

    44 1 Отговор
    Апарух Илиев е ЛОБИСТ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ВАКСИНИ!! ГЛЕДА ДА МУ ВЪРВИ Гешефта, Търговията, а иначе е Б О К Л У К с някаква Диплома, но сие Калпав като човек!!
  • 50 Българин

    53 2 Отговор
    Този лабораторен доктор е най-големият демагог. Идете му на стената във фейсбук да видите що за хлъзгав охлюв е.
    Данните за България показват друго, но този иска да си набута ваксините- той и тъща му са свързани със СЗО, проверете.
  • 51 Човек

    23 0 Отговор
    Денис,Денис много куцо магаре си ти!!!
  • 52 Копейкин за антиваксърите

    8 25 Отговор
    Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач, плашеща се от всичко и невярваща на нищо, която поради тази причина на „изборите“ гласува отново за управляващите – които на свой ред след това продължават опростачването и оскотяването на хората. Няма по-опасен от полуграмотния човек. Той може да чете, горе-долу и да пише, но не може да разбира и да анализира прочетеното. Приема всичко за чиста монета. Колкото повече стават полуграмотните хора в обществото, толкова повече то деградира и се връща назад към Средновековието. Във времето, когато хората са вярвали на всичко и са се плашели от всичко, когато не е имало ваксини, лекарствата са били колкото пръстите на едната ръка, токът не е съществувал, хората са живеели до 40 години, а храните са се броели на пръстите на другата ръка.
  • 53 Ами ...

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "жорко":

    Нищо не са върнали. Големите ученици на практика няма да учат присъствено. Не искат. Училищата са празни.
  • 54 ДаАмаНе

    44 2 Отговор
    Колко ти плащат бе женчо,да ни облъчваш всеки ден.Всичко в България е лъжа.ЕС отдели 140 милиона за справяне с ковида и сега бялата мафия ще престане да надписва умрелиот ковид.И най важното което пропускате.Докато не съобщавате общия брой умрели и от тях колко са от Ковид,няма кой да ви повярва.Не може при дневна смъртност от около 300 човека да пишете 250 от ковид .А къде саостаналите 250 които умиратъ от старост или други болести.....няма ги....Ние сме станали безсмъртни.Писна ми от лъжите ви.Най големите разпространители на заразата са ваксинираните и при тях смъртноста е най висока.
  • 55 Шамсу имамов

    2 5 Отговор
    Демек ше са мре
  • 56 Просветен илюминат

    29 4 Отговор
    Една единствена мисъл може да убие човек.
    Колкото повече една мисъл е във вашата глава,толкова повече вие изпитвате неосъзната негативна емоция,която е във вашето подсъзнание и тя ви трови и разболява.
    За това докато урока не е научен се повтаря.
    Причината за болестите е в ума,а не във вируси.
    Мисълта е вируса от който умирате.
  • 57 фсръту

    35 0 Отговор
    Защо постоянно давате мнението на този доказан некадърник и виден лобист на фарма-мафията. Като специалист в тази област не се е доказал с абсолютно нищо просто защото не разбира и няма знания. Мнението му не струва и пет стотинки.

    Коментиран от #60

  • 58 Просветен илюминат

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "Уфффф":

    Колегите му с различно мнение са рядкост да коментират пред медии мнения,но те определено се различават от неговото както и диагнозата понякога не е същата ако се направи преглед за сравнение на повече от две места.
    Докторите сме си ние,но само тези,които знаят какво имам предвид ще оцелеят в тази война.
  • 59 Бла бла

    48 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    На глупостите им не вярват даже и бабичките на село вече. И мантрата, че "пазим здравната система да не колабира" е твърде абсурдна, когато се ражда човек, не се ражда за да пази системата да не колабира, а тази система е създадена от хората за да се грижи тя за тях. Щом тази система не е в състояние да изпълни предназначението си, значи е дефектна и негодна, или трябва да се поправи, ако може или трабва да се замени с друга, но в никакъв случай хората не са и длъжни да я предпазват от натоварване. Звучи малко като, че на крива ракета, космосът и е виновен.
  • 60 Гост

    31 0 Отговор

    До коментар #57 от "фсръту":

    Кой ли е чувал за него преди тази ПЛАНденмия?

    Коментиран от #73

  • 61 Я у лево

    37 3 Отговор

    До коментар #48 от "Гришо":

    Тази история с фалшивия сертификат е литературно произведение с пропаганден характер.Ефекта от респираторите е точно 10% в световен машаб,така че изгарянето на дробовете е едно на ръка.Няма да ми е жал за неграмотници като теб,които максимум до 6 години ще дадат фира.Прост народ,но в твое лице и на такива като теб, да си отивате и да не се размножавате,ще е като естествения подбор на дефектно родените.

    Коментиран от #72

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Истински ЛЕКАР

    39 2 Отговор
    Резултати при 25,32% Ваксинирани с експерименталните ваксини.
    През последното денонощие 18,65% от далите положителна проба са със напълно завършен имунизационен курс, други 7,36% са със започнат но незавършен вакиснационен курс посочват от здравното министерство.
    Общо ваксинирани и с поне игла са 26,01 % С ПОЛОЖИТЕЛНА проба.

    13,52% от влезлите за лечение в болница от далите положителна проба са със напълно завършен имунизационен курс, други 5,61% са със започнат но незавършен вакиснационен курс посочват от здравното министерство.
    Общо ваксинирани и с поне игла са 19,13 % ПОСТЪПИЛИ в болница.

    Сред починалите за деня 8,57% са със напълно завършен имунизационен курс, други 3,86% са със започнат но незавършен вакиснационен курс посочват от здравното министерство.
    Общо ваксинирани и с поне игла са 12,43 % ЗАГУБИЛИ битката с Ковид.
    Само патоанатомите след аутопсия могат да кажат кой от какво е починал. Но СЗО забрани аутипсиите. Защо ли?

    Изводът е налице - с ваксини или без няма осезаема разлика за повлияването на Ковид.
    Обаче остава риска да се ваксинираш с нещо което е в изпитателен период години напред, и с неуточнено съдържание.

    Коментиран от #66

  • 64 дезинформирате

    31 2 Отговор
    Пети ден по ред отбелязваме спад на заразените и на броя жертви.
    Какво му е отчайващото?
    Отчаяни са само рекламните агенти на медицински продукти.
  • 65 ес е боклук

    19 1 Отговор
    Въобще ситуацията с човечеството напоследък е отчайваща във всички свери и области , и политика , и медицина , и каквото ти доде наум , с една дума превъртя на тема пари , нов ред , контрол над " масите " и пр.
  • 66 не знам

    21 1 Отговор

    До коментар #63 от "Истински ЛЕКАР":

    Дали си лекар, но със сигурност си внимавал в часовете по математика.
    Току що доказа, че няма абсолютно никакво значение дали си ваксан или не - шансът от заразяване е единакъв, ако ти е верна сметката.
  • 67 Оня

    18 0 Отговор
    Ситуацията с ,,медиите,,е по отчайваща
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 киро

    15 1 Отговор
    Тия лъжата я нямат за нищо! Като"Добър ден" им е!
  • 70 Васил

    11 9 Отговор
    Когато имаш скапано правителство и фатмак за президент всичко е отчайващо.
  • 71 Ba7_Rambo

    30 0 Отговор
    Вирусът си е вирус. Здравеопазването ни е на трагично ниво - няма лекари, няма лекарства, много селски лекари сега работят в ковид отделенията, а нямат хабер как се лекува пневмония... Резултатът е съвсем очакван, та дори и без вирус!
  • 72 Гришо

    2 28 Отговор

    До коментар #61 от "Я у лево":

    Явно Ганьо е и агресивен.Но,само срещу жена си и когато пише коментари.Иначе е със заешко сърце.Момчето е починало.Или ти си още на мнение ,че Ковид не съществува.

    Коментиран от #85

  • 73 хаховец

    14 0 Отговор

    До коментар #60 от "Гост":

    Епруветките в някаква лаборатория в Берн. Те са много добри приятели с него, редовно водят разговор и много му личи.
  • 74 гневна

    20 2 Отговор
    И да се посерете, пак няма да ме убедите да се "ваксинирам"...Не, че това, дето го инжектирате на подлъгалите се е ваксина изобщо, де...

    Коментиран от #81

  • 75 Прав е

    35 0 Отговор
    фейсбук доктора, ситуацията е отчайваща - докато във всички ваксинирани държави има бум на заразени и локдауни в България нови случаи почти няма. В Африка пък ситуацията е направо плачевна - при 1% набодени на целия континент общо за две години имат заразени колкото Германия за ден, затова и решиха новия щам да е именно африкански.

    Коментиран от #87

  • 76 user

    20 3 Отговор
    За това пък глупакът Кацаров раздава златни медали. Пълен цинизъм :(
  • 77 Торбалан

    8 2 Отговор
    Басиму глупостите!
    НЯМА КОРОНАВИРУС!!!
  • 78 ай са вирус

    16 0 Отговор
    Ситуацията с човешкия живот в България е въобще отчайваща , но на тези дето го докараха до там и се облажиха от това не им пука.
  • 79 Христо

    24 1 Отговор
    Този, незнам как да го нарека, за да не ме изтрият, е жалък, безполов червей. Опитва се да ни плаши, обижда и склонява към ваксинация. И постоянно пише някакви абсолютни глупости, явно за да си заработва парите. Ако от утре забранят рекламата на ковид и ваксини, тоя ще е от първите, които ще си гръмнат. Просто има хора, на които живота "извън ковида" е безсмислен.

    Коментиран от #88

  • 80 Sieg

    15 0 Отговор
    До вчера друго пишеше 😄. А сега като новият вирус тези ваксини не му действат какво правим? 🤔🤨 Айде нови ваксини
  • 81 браво

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "гневна":

    Лаууу , харесвам жените с такъв директен стил.
  • 82 Спокоен българин

    24 1 Отговор
    Този си противоричи постоянно. Комплексар пълен. Пише "научни" тези на български от Берн. Хахаха, швейцарците на български ли те четат бе льольо. Нали там си учен, там работиш, там живееш, айде не се прави, че те е грижа за българите. Казваш, че новия вариант прескача ваксините и в същото времи ги пробутваш. Боди швейцарците, никому неизвестен "учен".
    А ти, Денис, си поредният пъзлив млад набоден лигльо.
  • 83 Ковид Световната Лъжа

    15 1 Отговор
    А,БЕ ДА ВИ ПИТАМ-КОИ В СТАТИСТИКАТА ДЕТО ДАВАТЕ ВСЕКИ ДЕН-СА ТЕЗИ "ИЗЛЕКУВАНИ" ? С КАКВО ГИ ЛЕКУВАТЕ КАТО ОЩЕ НЯМА ЛЕКАРСТВО? ТОВА СА ХОРА КОИТО СА ПРИБОЛЕДУВАЛИ-И ВЕЧЕ ИМАТ ИМУНИТЕТ(АНТИТЕЛА). БИХ СЕ ЗАМИСЛИЛ И ДАЛИ ДРУГИТЕ СА ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД-ИЛИ ОТ ДРУГИ БОЛЕСТИ?
  • 84 Българин

    25 0 Отговор
    Според сайта на Института в Берн тоя лаборант не е нито завеждащ лаборатория, нито експерт по ваксини - изследват с още една лаборантка бактериален минингит от 5 години.
  • 85 Я у Лево

    23 3 Отговор

    До коментар #72 от "Гришо":

    Не казвам че не съществува,но не е смъртоносен.В момента ако си болен от ковид и си достатъчно глупав да влезнеш в болница,шанса да излезнеш жив е 10%.При бялата мафия с ковид пътеката един умрял струва 10 пъти повече от този който оздравее.От респиратор не се оздравявая а е начин да оцелееш като инвалид за цял живот но с успеваемост само 10%.Ако те пуснат здрав на респиратор и имаш късмета дане влезнеш в 90% с летален край,ще си късметлия да си в 10% за цял живот инвалид с белодробна недостатъчност.Когато почнат да правят аутопсии,тогава могат да кажат кой от какво е умрял.

    Коментиран от #89

  • 86 mdaaa

    16 0 Отговор
    Моралът на учени и журналисти е отчайващ, а докторята се конкурират с политиците по корупция.
  • 87 прав си

    16 1 Отговор

    До коментар #75 от "Прав е":

    Ситуацията с продажбите е отчайваща. Направиха 10 нови милиардери само от вакса, а сега всичко да се срине?
    Реве им се
  • 88 Биг Большой Идьотукрат

    15 1 Отговор

    До коментар #79 от "Христо":

    Г- Христо, този елемент правещ се на учен ще р сред най-върлите противници на Ковид разтворите, ако те официално бъдат отречени и заклеймени :) Това е неговия начин на съществуване, конформист до мозъка на костите си! (главният мозък му е само за равновесие и послушание)
  • 89 Гришо

    3 13 Отговор

    До коментар #85 от "Я у Лево":

    Като не е смъртоносен защо ти и тези който сте чакат пликчета не един и в едно Ковид отделение и не оставите три дни без предпазни средства.Би ли го направил и би ли взел близките си,"агресивния"

    Коментиран от #105

  • 90 представям си

    17 3 Отговор
    Ваксинаторите тотално са се отчаяли!
  • 91 5847

    7 13 Отговор
    Колкото и да се пазиш пак може да се заразиш ,от продукти от магазина, и пари с една дума от всичко.Ние много се пазихме,но нашият дядо ни зарази ..Дали в къщи се пазиш няма никакво значение.Всички се разболяват.направо минахме през ада.Мажът ми е в болница на кислород.5човека болни.Казват че се спсзват мерки,нищо не се спава.вчера в лидъл хората бяха направо един върху друг,в парковете,на улицата,стоят един до друг и прикават.От кскто това ни сполетя синът ни прави забележки на всички по улиците,по магаините,но това е капка в морето.Хора паете себе си и вашите близки!

    Коментиран от #96

  • 92 Хаху

    18 1 Отговор
    Това недоразумение което се прави на врачка да го попитам кога щее краят на света? Ако нему идват видение ще му дам жокер Когато ваксинират всички
  • 93 ДжафДжаф

    2 9 Отговор
    Е, какво било особеното в Африка? Ми първото нещо, за което се сещам е че там живеят негри, чиято имунна система със сигурност е по-различна от тази на европейците. На скоро бях чел някъде, че негрите и азиатците образуват много повече антитела против Ковид, отколкото европейците. Те това е и причината тамошните щамове да са по-яки от европейските.
  • 94 рсгдцхжд

    21 1 Отговор
    "Ваксинирането" е заплаха за националната сигурност. Колкото повече набодени хора има толкова повече започват да се пълнят болниците. Това е пряка заплаха за живота на населението. Незабавно трябва да се ЗАБРАНИ в България и всичките лобисти които са се изказвали по медиите в полза на набождането трябва да влязат в затвора където им е мястото. Там ще ги имунизират всеки ден.
  • 95 Варненец

    22 2 Отговор
    Какво отчайващо има, за месец процентът падна до 6, по-малко от 6000 в болниците. Голямо отчаяние. Аз го свързвам с това, че тук нямаше толкова много и.иоти, които да се наредят на опашка за боц.
  • 96 Гришо

    3 20 Отговор

    До коментар #91 от "5847":

    Да ,но Ганьо не разбира.Той си мисли ,че като пие по кило ракия и бие жената по три пъти на ден и вируса не го ще.

    Коментиран от #107

  • 97 Чудно

    19 0 Отговор
    В края на краищата всеки дам избира дали да живее в страх или да бъде поне някак свободен. Не виждам сериозна причина да се вярва на сзо. Те се показаха като корумпета. Да не говорим за брюкселските зелки. Ваксинирахме се по два, по три пъти. Ами ето, че това няма особен ефект. Съжалявам, но толкова! Стига! Повече няма да инвестирам в Бил Гейтсовата фирма Файзер.
  • 98 Общото

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Е безотговорния и безразборен секс. Това е общото. Едни и същи са преносителите и по един и същ анал-итичен начин.
  • 99 цървул

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Никакъв шоп не си, а най-обикновен комунист. Шоп-комунист няма!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Черен хайвер

    5 10 Отговор

    До коментар #19 от "Зелен хайвер":

    Да те питам какво според теб означава "държавата е длъжна"? Това означава ли, че съм някак длъжен да давам луди данъци в тази "държава", за да лекуват дебили като теб, които са до ден днешен на грижите на мама и тати?! Не, не смятам, че съм длъжен. Желая ти безкрайността!

    Коментиран от #114

  • 102 Ваня

    5 7 Отговор
    Важно е веднага след като вдигнеш температура да отидеш на лекар да ти направят снимка.Аз само веднъж вдигнах 37,а се оказах с много напреднала плевмония,дори не бях усетила.при този грип важно е светкавична намеса на лекар.Не се самолекувайте!

    Коментиран от #127

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Фермер

    11 1 Отговор
    Ти големия доктор хвана ли го тоз вирус?Да ни го покажеш,коеле мръсно,лъжливо.
  • 105 Я у лево

    18 3 Отговор

    До коментар #89 от "Гришо":

    Първо с олигооооофрени не контактувам,за да ходя при подсмърчащите в Ковид отделението.На Лекарите вече нямам никакво доверие.Изкарах ковида в къщи без да ползвам антибиотик,които е недопустимо да се ползва при вирусна инфекция,защото изключва имунната система и действа като реактив за бацилната инфекция.А с плиткоумници като теб,които са се хванали на гола кукичка не ми се дискутира.Ти ако имаше сиво вещество,нямаше да си тук и да защитаваш отровата която са ти били ,от която няма измъкване.Разбирам злобата ти към неваксинираните,но човек трябва да мисли преди да предприеме нещо драстично,като ваксиниране с отрова,която променя човешкия ген.Има една стара българска поговорка.каквото си надробил това ще сърбаш.И как мало умник като теб вярва,че някой го е грижа за твоето здраве,та дори и ще ти дава бонуси да се ваксинираш.Ако нямаше страхливци, безмозъчни и алчни,нямаше да има пропаганда.

    Коментиран от #117

  • 106 Никога

    12 2 Отговор
    Разбира се , че е отчайваща за фармацефтичните компании защото ние българите не искаме да се ваксинираме с техните смъртоносни боклуци струващи милиарди

    Коментиран от #115

  • 107 Никога

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Гришо":

    Мъжът ти сигурно прави така с тебе та затова го споделяш тук !
  • 108 Гост

    14 1 Отговор
    Писна ми този да го слушам. Какво се занимава с нас, нали е умен и Ентелегентен и отишъл да живее в уредена държава. Да се занимава с нея.
  • 109 ха ха

    11 0 Отговор
    Народният гений измислил термина "Склоняване към ваксинация".
    Предполагам след революцията това щее състав по Наказатления кодекс и то по-тежък от "склоняването към проституция".
  • 110 опо

    1 3 Отговор
    ЗОРнаЛИСТИ си изкарват хляба хората. Що им се спрегате?
  • 111 Отчай ваща

    2 1 Отговор
    Всеки ден.Ура
  • 112 Ядосан българин

    12 2 Отговор
    Търсеге във ФБ Maria Ruseva, с очила, изрусена. Това е тъща му. Вижте къде работи и къде е работила. Не се връзвайте на този, той има за цел само ваксиниране, натисща сега да си ваксинираме децата.
  • 113 Ако бъде честен

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Гришо":

    Вече не ползвам навигатора на гуглето и тн. Просто се качвам в мепесето и казвам - хай файзер, навигейт ми ту .... и готово
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ами...

    4 0 Отговор

    До коментар #106 от "Никога":

    То тия във Факултето са с по голяма покупателна способност от средния българин напоследък. Ако чакат ние да им правим бизнеса...
  • 116 ddddd

    8 0 Отговор
    Само училищата им са в устите на тези политиците не разнасят вируси такава кочина сме прост народ
  • 117 Гришо

    4 8 Отговор

    До коментар #105 от "Я у лево":

    Защо такава агресия и злоба в теб.На махмурлук ли се дължат.Нямаш коментар в който да не обиждаш.Едва ли в реалния живот си така.Да ти се представя.Мъж на 37 години , женен с две деца,военнослужещ, завършил с пълно отличие.Трениращ всеки ден и IQ над средното ниво.Това е от мен.Това за IQ го написах ,защото знам какво ще кажеш за военните,но като чета коментарите половината коментиращи тук могат само да се учат на взаимоотношения с други хора.Би ли се представил и ти?

    Коментиран от #123

  • 118 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    3 0 Отговор
    НИЕ НЕ ТАЙМ НАДЕЖДИ ЧЕ ВИЕ НИ МИСЛИГЕ ДОБРОТО,ТАКА ЧЕ СИ СЕДИ ТАМ НА ТОПЛО И МАНИПУЛИРАИ ШВАБИТЕ
  • 119 Християнин

    9 0 Отговор
    Само 24 часа преди да обявят новия модел, СЗО се чудеше защо във Африка. Е ниска смъртността и вече коригират нещата. Като вица за бай Иван и ковида. Специално за него нов щам 😁😁😁
  • 120 Християнин

    8 0 Отговор
    Само 24 часа преди да обявят новия модел, СЗО се чудеше защо във Африка. Е ниска смъртността и вече коригират нещата. Като вица за бай Иван и ковида. Специално за него нов щам 😁😁😁
  • 121 6efket

    0 0 Отговор
    Ник след 5 бира тъ псувъми
  • 122 Истината

    10 0 Отговор
    Ситуацията с умствения капацитет на Аспарух Илиев е отчайваща!
  • 123 Я у Лево

    18 1 Отговор

    До коментар #117 от "Гришо":

    Принципно съм агресивен,и не подлежа на контрол,но не проявявам агресия персонално,а към групи от хората които не търсят логиката и не проявяват мисловна дейност за да анализират нещата сами а се доверяват на други,които в случая не са компетентни а са продажни измамници.Не мразя военните,защото съм син на бивш царски офицер и впоследствие зам,началник щаб на 2-ра армия при соца..Армията за мен е светиня,но не тази на която ти служиш.Това не е Армия.САЩ и НАТО се постараха да унищожат истинската армия,от която гърци и турци трепереха заедно,а сега могат само да ни се подиграват,че банди емигранти, всеки ден влиза в България и то без оръжие.На 68 съм и живея в западна държава.Опитвам се да се въздържам от проява на агресия до колкото мога.Никога в живота си не съм зависил от никой и съм правил каквото си искам но в момента не мога, не се чуствам свободен а това ме вбесява.Не мога да приема че подлога като Кунчев,които е на хранилка при фондацията на Рокфелер,ще ми каже как да живея.Тази масова манипулация на целия свят от рептилите от САЩ и техните лакеи,ме изваждат от релси.
  • 124 гост

    1 4 Отговор
    Бългрският народ скоро сами ще се затрием от глупостта и невежеството ни. И може би ще е за добро.
  • 125 радиоактивен дъжд вали

    1 9 Отговор
    русофил уври !!!
  • 126 Азз

    14 0 Отговор
    бях антиваксър, но бях принуден да се ваксинирам , иначе трябваше да напусна работа. Преди ваксината бях 6, никакви оплаквания
    След ваксинацията не съм добре. Не се чувствам ок, а вече мина месец. Ако е възможно , не се ваксинирайте. Като че ми вкараха някаква отрова, сериозно

    Коментиран от #129

  • 127 Просветен илюминат

    11 0 Отговор

    До коментар #102 от "Ваня":

    И защо да не се самолекувам?
    След като над 25г съм жив благодарение на себе си, а не доктори лекарства и ваксини явно има и друг начин да е здрав човек.

    Коментиран от #133

  • 128 ПЕНКО

    12 0 Отговор
    ЦРУ -ФАРМАЦИИТЕ -КУПУВАТ ТОЧНО ТАКИВА КАТО НЕГО !!! МАЙКА МУ НЕ ЗНАЕ -КАКВО Е РОДИЛА ОТ ДРУГИЯ ОТВОР !!! КАК ПЪК ТАКА -КИТАЙСКИЯТ ВИРУС Е С ВСЕ НОВИ "МУТАЦИИ " ??? ФАРМАЦЕФТИКЪЛ АМЕРИКАНУС -- И МИЛИАРДНИ ПЕЧАЛБИ ОТ ПО-БОГАТИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ !?!?!?!? ЗАЩО НЕ ВАКСИНИ ОТ РУСИЯ ;КИТАЙ И ТУРЦИЯ ...ПА И КУБА -В БОГАТИТЕ ЕВРОПЕИДИ !?!?!? ЕХ САЩ - ЦИОНИСТУС -СЕМИТУС -САЩ --- ПРЕД АГОНИЯ НА ДОЛАРА !?!?!?!?
  • 129 Лекар

    10 1 Отговор

    До коментар #126 от "Азз":

    При всички случаи,след ваксината ще имаш по високо кръвно.Взимай профилактично всеки ден по един Aspirin Protekt 100mg,който ще те предпази от инсулт,тромби и инфаркт и ще ти нормализира кръвното.Таблетките са съвсем малки по 100мг.За бързото изморяване и задъхване,няма лек..за ерекцията също.Всичко което преди си правил на 100% се опитай сега да го свалиш на 60-70%,за да не се преуморяваш.С фитнес уредите внимателно,защото пулса ти се вдига на секунди в критичната точка,зависеща от възраста.Трябва да свикнеш с новото положение и от време на време да псуваш, за да изпускаш парата.Аз съм вече година и половина така и подобрение никакво.

    Коментиран от #132

  • 130 Тази мисирка

    8 0 Отговор
    и този доктор, който никога не е излекувал никого от нищо редовно ни пробутват глупостите си.
  • 131 Американец

    11 0 Отговор
    Отчайваща е лъжливата пропаганда в България. Що в Тексас, Канзас, Алабама, Айдахо, Индиана, Флорида, Айоуа, Аляска, Джорджия, Вирджиния куп други дори маски не носят? Lets go Brandon!!!
  • 132 А след ковид

    0 1 Отговор

    До коментар #129 от "Лекар":

    какво ще имаш?
  • 133 валя

    3 11 Отговор

    До коментар #127 от "Просветен илюминат":

    Защото мъжът ми здрав ,никога не е боледувал,и каваше че той е най-здравия сега лежи е болница и 10дена е на кислород.Ваша работа,сам си решавате.после не псувайте лекарите.ако знаете колко системи и инжекции му слагат цял ден,няма да говорите като него.ваша работа.

    Коментиран от #134

  • 134 друг път

    10 2 Отговор

    До коментар #133 от "валя":

    Не може да бъде 10 дена на кислород,защото досега да му е написан смъртния акт.Тряба да си малко по грамотен троле с женско име.На респирарор се слага в последната фаза а тя почти винаги е с летален край и не трае повече от 48часа.
  • 135 Azsam

    3 5 Отговор
    Голяма смъртност в болниците.Много неваксинирани, не спазват правилата , само глупости пишат.Идиотщините водят до смърт в пандемиячната обстановката
  • 136 Хари хари

    7 0 Отговор
    Да очаиваща е, малко ваксинирани, малко заразени, е това не е добра за ЕС. И който влезе в болницата го уббииивв.... Т
  • 137 ПисОар

    0 1 Отговор
    Аз ся съм заразен с африканския щам и чакам да мръ! Имам температура,кашлям и nъpдя.
  • 138 ж а

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "9284":

    а отаналите изкарахме грипчето
  • 139 Ббб

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Още миналата година,в началото на епидемията,излезе един професор и каза,че в коронавируса,са намерили ДНК на СПИН..или нещо подобно.Това правело вируса особено устойчив и което няма как да се получи по естествен път.Това беше в самото начало,след това явно се усетиха и оттогава пълно мълчание.
  • 140 Имунолог

    2 0 Отговор
    Е, сега ли го разбрахте, че е отчайваща?
  • 141 Ташунко Сапа

    0 0 Отговор
    5 658 000 туземци живеят на тази територия на абсурда. Само в софия 3 000 000
  • 142 Ташунко Сапа

    0 0 Отговор
    Какво става с преброяването през септември?