Last news in Fakti

3 Декември, 2021 14:20 1 356 4

МОН: За 6 декември са осигурени тестове за всички ученици

  • мон-
  • тестове-
  • 6 декември-
  • всички ученици

Непълнолетните ученици ще бъдат изследвани със съгласието на техните родители, а пълнолетните ще решават това сами. В края на днешния ден ще стане ясно колко са събраните декларации за съгласие

МОН: За 6 декември са осигурени тестове за всички ученици  - 1
Снимка: БГНЕС

С последните доставки от снощи и днес тестове вече са осигурени за всички ученици от I до XII клас за изследването на 6 декември. Последните необходими количества се разпределят по училищата днес". Това съобщиха от Образователното министерство. Допреди часове от ведомството сигнализираха, че не достигат 60 000 теста, за да бъдат изследвани всички ученици в понеделник.

Учениците вече ще се изследват за COVID-19 веднъж седмично, а не два пъти, както беше досега за по-малките възпитаници на учебните заведения. Във всички общини със заболеваемост над 250 на 100 000 души учениците да бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове в първия учебен ден от съответната седмица. Преподавателите и непедагогическият персонал ще се изследват по два пъти седмично.

Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.
Непълнолетните ученици ще бъдат изследвани със съгласието на техните родители, а пълнолетните ще решават това сами. В края на днешния ден ще стане ясно колко са събраните декларации за съгласие, поясняват от Нова телевизия.

Освободени от тестване са притежателите на зелен сертификат – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. Следващо условие за връщане в клас е в една паралелка да има поне 50% ученици, които се тестват или имат зелен сертификат. Предпоставка за възстановяване на присъствените занятия е също готовността на отделните училища да организират нормален учебен процес, спазвайки изискванията за тестване или зелен сертификат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огнян

    4 0 Отговор
    9 работн и дни до края на учебнмата година. После малко конторлни и срока свърши.
    Трябва ни реформаторско МОН. Такова, каквото да се опълчи на вредителите и феодалите в системата. Не да им угажда, че по-лесно.
  • 2 Американец

    8 1 Отговор
    Ваксайте си децата, ваксайте. Ще поговорим след 2-3 години какво ви е мнението отново, когато получат тежки здравословни и ментални проблеми, а топките им след време ще произвеждат само вода, а матките им ще са сухи като El Paso, TX
  • 3 Гледайте филма на

    3 0 Отговор
    Андрев Макфилд-VAXXED
  • 4 6875

    3 4 Отговор
    Браво!!Срока свърши,учениците нищо не научиха с това онлайн.После гледайте резултатите на матурите и не се чудете.И училището е задължително, не е който иска ходи и си прави тест.Който иска не ходи ,щото виждаш ли родителя решава.Или е много опасно да плюе в найлонче.Браво,Браво ,Браво!!!Висша интелегентност на обществото!!!!