Last news in Fakti

9 Декември, 2021 11:19 883 4

Д-р Здравков: Детското здравеопазване е избутано в ъгъла

  • д-р благомир здравков-
  • детска болница-
  • детско здравеопазване

Всички сме единодушни, че трябва да има изцяло нова детска болница

Д-р Здравков: Детското здравеопазване е избутано в ъгъла - 1
Снимка: https://www.detskabolnica.com/

Идеята детската болница да е част от правителствена е добра, защото тя поставя един основен проблем – комплексността на детското обслужване. Всички сме единодушни, че трябва да има изцяло нова детска болница. Вариантът да бъде в карето в на Правителствена болница е добър. Това заяви д-р Благомир Здравков в студиото на сутрешния блок на Нова ТВ.

По думите му е проблем, че необходимостта на болницата не е била декларирана от предишни ръководства: „Нашата образна диагностика е от първо ниво. Налага се децата да бъдат трансферирани в различни лечебни заведения“.

Според него трябва да се стъпи на добър анализ за текущите нужди и материалната обезпеченост. Основен въпрос е дали правителствена болница може да поеме нуждите на педиатрията: „Това осмисля в най-голяма степен необходимостта“.

Идеята за вливане на дружества е, за да реши проблема с комплексността: „Важно е да не се случи така, че родителите и децата да не знаят къде да отидат“.

Той съобщи, че обозримият срок за изграждане на детска болница е 5-6 години. Освен изграждането на детска болница според д-р Здравков е важна цялостната политика по детско здравеопазване, защото „то сега е избутано в ъгъла“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАРАУЛ

    2 0 Отговор
    А КОЕ НЕ Е В ЪГЪЛА?
  • 2 Хари хари

    1 0 Отговор
    Децата непипаите
  • 3 ХАХАХАХАХА

    1 0 Отговор
    ТОя на къф се прави? От това място ли лекува децата? ХАХАХАХАХАХАХА
    Работи бе не си прави ПР на гърба на болните деца!
  • 4 плюс минус

    0 0 Отговор
    Еййй, някои медици са толкова много лакоми, че вече 45 плюс 32 години пренебрегват здравето на децата!