Last news in Fakti

19 Декември, 2021 16:35 1 335 5

Националната пациентска организация с нов председател - д-р Иван Вецев

  • национална пациентска организация-
  • нов председател-
  • иван вецев

Д-р Станимир Хасърджиев ще продължи да подпомага дейността на НПО като неин генерален  директор

Националната пациентска организация с нов председател - д-р Иван Вецев  - 1
Снимка: НПО

Общото събрание на Националната пациентска организация избра нов Управителен съвет на организацията с тригодишен мандат. Вписването в Търговския регистър е факт от 16.12.2021 г.
За председател на Управителния съвет пациентските организации, членове на НПО, избраха д-р Иван Вецев. Досегашният председател, д-р Станимир Хасърджиев, не се кандидатира за нов мандат, но остава в оперативното управление на организацията като неин генерален директор.

Трима заместник-председатели ще има Националната пациентска организация в следващите три години – Виктор Паскалев (Българска асоциация по хемофилия), Наталия Маева (Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония) и Елисавета Котова (Национална асоциация на децата и младите хора с диабет). Заедно с тях за членове на Управителния съвет са избрани още Кинка Славова (Фондация „Тромбофлебици в действие“), Петя Александрова (Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“) и адв. Андрей Дамянов.

Д-р Иван Вецев като председател, и д-р Хасърджиев, който оперативно ще ръководи организацията, ще продължат да работят заедно с Управителния съвет на НПО, за развитието на отношенията с държавните институции, индустрията, пациентския сектор, както и с всички заинтересовани страни.

„Националната пациентска организация е моя лична кауза и аз съм уверен, че заедно с всички пациентски застъпници, част от голямото семейство на НПО, ще успеем да преодоляваме сериозните предизвикателства, с които се сблъскваме в гарантирането на качествено, достъпно и ефективно за хората здравеопазване“, коментира д-р Иван Вецев, председател на НПО, дългогодишен експерт „Достъп до лечение“ в организацията.

„Както обявих преди три години, не се кандидатирах за нов мандат в Управителния съвет на НПО, защото вярвам, че лидерството и отговорностите трябва да се споделят. Като изпълнителен директор ще продължа да работя за организационната стабилност на Националната пациентска организация и за запазването ѝ като прозрачна и ефективна гражданска пациентска организация. НПО ще остане пациентска организация и ще се управлява от пациентите“, допълва от своя страна д-р Станимир Хасърджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 налюдател

    7 0 Отговор
    пациентска организация с председател доктор ???

    Коментиран от #5

  • 2 кога журналята ще признаят

    4 0 Отговор
    за лабораториите създаващи вируси в полза на аптеките им
  • 3 питам

    2 0 Отговор
    Чии интереси представляват, щом са все лекари в организацията? Едва ли защитават интересите на пациентите.
  • 4 Това

    2 0 Отговор
    едно от най-корумпираните и мошенически НПО-та в България.
  • 5 Тези доктори

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "налюдател":

    нямат излекуван и един пациент през живота си.