Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 14:46 779 0

Пет пъти повече безвъзмездни кръводарители в последната кампания на "Пирогов"

  • кръводарители-
  • кампания-
  • пирогов-
  • пет пъти повече

Нуждите на лечебното заведение от кръв и кръвни съставки са високи и всяка помощ е безценна, казват медиците

Пет пъти повече безвъзмездни кръводарители в последната кампания на "Пирогов" - 1
Снимка: БГНЕС

Спешната болница "Пирогов" привлече пет пъти повече доброволци в сравнение с кампанията по кръводаряване от лятото на 2021 г. По време на извънредната кампания под надслов „Стани нечий герой!“ от 23 – 30 януари 2022 г., са се отзовали 227 безвъзмездни кръводарители. От спешната болница изразяват дълбоката си признателност към десетките граждани, част от които вече са нечии герои. Нуждите на лечебното заведение от кръв и кръвни съставки са високи и всяка помощ е безценна, казват медиците.
"Вярваме, че в България има още много хора с големи сърца, които ще се отзовават и в извънкампаниен период за нуждите на пациентите на лечебното заведение. Екипът на болница „Пирогов“ е убеден, че заедно можем да изградим общност от единомишленици, обединени в каузата на доброто. Няма да се уморим да казваме „Благодаря!“ на всички доброволни кръводарители от настоящата и предходните кампании, организирани от „Пирогов“", казват от лечебното заведение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА