Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 18:51 1 487 16

Медици също готвят протест, ако няма увеличение на заплатите им

  • лекари-
  • протест-
  • заплати

Това заяви председателят на национален синдикат „Защита" Красимир Митов

Медици също готвят протест, ако няма увеличение на заплатите им - 1
Снимка: БГНЕС

„Разбрахме се за една последяваща среща. Въпросите, които сме поставили още от лятото, за най-голямо съжаление, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този етап не получихме конкретен отговор”. Това заяви пред "Нова телевизия" председателят на национален синдикат „Защита" Красимир Митов след среща със заместник-министъра на здравеопазването Георги Йорданов.

От Синдиката настояват за увеличение на основните трудови възнаграждения на работещите в сектор „Здравеопазване“, увеличение на Бюджетите за издръжка на ЦСМП в страната, увеличение на стойностите на клиничните пътеки и др.

Красимир Митов каза, че другата седмица се събира националният им съвет, за да информират и ще имат готовност за евентуални протести, „за да разберат, че няма да отстъпят медиците от това, което искат“. „Ще изчакаме тези десет дни да получим точен и ясен отговор ще има ли увеличение, с колко ще бъде то и какви мерки ще бъдат предприети“, каза той.

„Ако бъдат премахнати от заплатите на медиците допълнителните пари за борбата с COVID-19, здравният сектор ще бъде един от най-ниско платените”, заяви Митов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Display

    20 0 Отговор
    Нямам нищо против, ама като се наложи(да не да господ) да опра до тях, да не ме третират като ходеща торба с пари, а като човек, пък и щом държавата ще им отпуска още и още пари, да спрат да искат пари за всичко(легло, марли, спринцовки, памперси, калцуни, телевизия в стаите и ТНТ.)...............

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 dddddddd

    17 5 Отговор
    Тези пък срама нямат да си позволяват да искат увеличение
  • 4 Крадци

    15 2 Отговор
    Санитарите в Пирогов крадат от пациентите вещи и най—вече ,ПАРИ. Болните са подложени на мародерство от страна на персонала ,предполагам със знанието на администрацията.В тази болница нищо не се случва пред да платиш на касата безбожните цени за консумативи ,труд и престой.Преди да ги подкрепите ,знайте ,че крадат!
  • 5 По времете на социализма

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "селтак":

    беше така, миньорите беха работници и копаеха кюмура а докторите бяха паразити щото не произвеждат нищо.
    Авно още живееш там.

    Коментиран от #7

  • 6 тома

    16 3 Отговор
    Всички профсъюзи съдействат за връщането на тиквата понеже им спряха кранчетата от които цуцаха сладко

    Коментиран от #16

  • 7 селтак

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "По времете на социализма":

    Кратуно докторята оттдавна са слуги на сатаната а не на здравето на хората! Видехме го през тия 2-е години на пандемия!
  • 8 ЖУЖИ

    7 2 Отговор
    ТИЯ ДОКТОРИ МНОГО НАГЛИ СТАНАХА
  • 9 малушев от пирогов

    2 2 Отговор
    Проф. Балтов е по-голям проф. от проф. Поромански , ама аз съм още по-голям защото съм приятелка на проф. Йотов , а неговата жена е вицепрезидент на БГ ! Ох , от кога чакам да стана директор на институт Пирогов и да лапам , лапам , лапам ...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе

    3 2 Отговор
    пак саботьори безсрамни.Не стига ,че по тяхна вина много българи умряха от ковид,защото не получиха достатъчно адекватна помощ,ами сега и те пари искат./ млрд.за здравеопазване кога е имало бе наглеци?Аз искам като ида при личния да получа веднага поне 2 направления за специалисти,но не ми се дават,само едно ,другия месец друго? Това нормално ли е? Така,че като не получаваме адекватна лекарска помощ няма да получавате голямо заплащане.Ех,тия герберасти бе навсякъде клатят новите заедно с "ИЗРАЖДАНЕ" и ДПС.И днес гладния за пари и власт Копейкин на протеста каза,че искали да управляват.Абе Толуп номер 2,знаем че яко ти плащат мафията,ама нямаш никакви шансове.Ти си толкова влюбен в себе си нарцис като Тиквата,а се държиш и като простю.Така,че на др.избори,ще си в канала тикво2.Мафиотска маша.
  • 12 Без реформи

    2 2 Отговор
    никакви пари в здравеопазването.Освен това личните работят само 6 часа,после си пишат някакви посещени по домове за парлама,които никога не вършат.Никакво увеличение.Синдикалистите от Подкрепа и КНСБ,които си правеха селфита с ТИКВУНИЙ,защо 12 години нищо не искаха,а сега когато има шанс да станем нормална държава с интелигентни управляващи и бъдеще МАФИОТИТЕ ОТВСЯКЪДЕ НАДАВАТ ГЛАС.Реформи и тогава ,ако трябва някакво увеличение на начинаещите лекари.Какви пътеки? По 10 пъти да пишат болни,че са лежали при тях и да лапат по пътеки,стига с тези стари филми.САМО РЕФОРМИ.ИСКАМЕ ЕЛЕКТРОННИ ИНДИВИДУАЛНИ КАРТИ НА ПАЦИЕНТИТЕ.КАКТО Е В ЕВРОПА.ЗАЩОТО КОЙТО МИНИСТЪР ДОЙДЕ НЕ ГО ПРАВИ?Затова се точат пари от ЗК.Пациентите,които се осигуряват нямат индивидуална партида.Всичко в кюпа ДОКОГА?
  • 13 Калоянчо

    2 1 Отговор
    Българските медици са убили повече хора отколкото са спасили, повечето са не за заплати а за Аушвиц
  • 14 ЯЗЪК

    0 0 Отговор
    Защо не МУЧАХА , когато Бойко колеше и бесеше ? Правеха му мили очи и го БОЙКОтворяха ! Амн от лицемери и двуличници !
  • 15 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Display":

    Абсолюгно точно !
  • 16 фАНТОМасс

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "тома":

    Тиквата - Буда си отглеждаше придворни и слуги. Подхвърляше им малко храна и ги опитомяваше с байганьовския си чар на простак от класа !