Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 23:05 2 680 54

Кантарджиев: Сертификатите бяха побългарени, Господ ни помага при тази ниска ваксинация

  • тодор кантарджиев-
  • сертификати-
  • побългарени-
  • ваксини

"По-хубави ваксини няма да дойдат, РНК са най-добрите", коментира бившият директор на НЦЗПБ

Кантарджиев: Сертификатите бяха побългарени, Господ ни помага при тази ниска ваксинация  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Господ ни помага при това ниско имунизационно покритие, при това състояние на здравната система, особено след управлението на министър Кацаров. Нещата минават много благоприятно при нас, с минимални щети, макар че броят на починалите все още е голям. Броят на заболелите намалява, най-стремително това се случва в първите засегнати области", заяви бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев в студиото на "Денят ON AIR".
Той изрази облекчение, че броят на заболелите намалява почти навсякъде в страната, най-стремително в първите засегнати области - като Благоевград. Но предупреди, че във Варна не трябва да се бърза с облекчаването на мерките.

"Биологическият характер на Омикрон е, че ще мине през голям брой хора. Мина и в българското общество: тези с бустер не разбраха, тези с две дози ваксина вдигнаха температура, а голяма част от хората са контактни с Омикрон. На това се дължи намаляването на случаите, а не на другите мерки", категоричен бе бившият директор на НЦЗПБ.
Проф. Кантарджиев приветства решението за отпадането на "зеления сертификат". Препоръките му обаче са хората да продължат да носят маски – особено в градския транспорт и където има много хора, и най-важното – проветряването. "Честото проветряване води до намаляване на риска", посочи той.

"Сертификатите бяха побългарени, а през това време имаше и непремерени послания от страна на МЗ и някои специалисти. "Направихме изследване – 50% са били в контакт с вируса!" Ако бяха наистина толкова и имат силен имунитет, защо са тези пикове? Вижте колко хора се разболяха и умряха. Да, не могат да се стигнат рекордите на Кацаровото управление, но с определени стъпки и особено ваксиниране можеше да се постигне нещо", изтъкна професорът.
Според бившия директор на НЦЗПБ, провалът на здравните власти с ваксинацията в България произлиза от грешния подход към отделните групи.

"12% не искат и да чуят – за тях ваксината е отровна. С тях не може да се работи. 1% имат страхове. Най-голям, около 50, е процентът на отлагащите решението за ваксинация – които чакат по-хубавите ваксини. Не беше работено с тези отделните групи", отбеляза проф. Кантарджиев.

По-хубави ваксини няма да дойдат, тъй като всички изследвания сочат: най-ефективни са РНК-ваксините, стана ясно още от думите му.

"Чувам много неистини за ваксините, което ми е неприятно – не намерихме верния тон. Много антиваксъри твърдят, че не се умира от Ковид. Вчера излезе в The Lancet за данните от аутопсиите на хора с Ковид-19 в Германия. 86% са умрели от Ковид и 14% са умрели от Ковид с нещо друго. Тези, които казват, че не се правят аутопсии и не се умира – които им вярват, да им вярват 14%", отсече проф. Кантарджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шадола

    85 2 Отговор
    Тази мошенгия нали я помните?

    Коментиран от #14, #25

  • 2 Да бе

    58 1 Отговор
    Не, Pfizer ни помага. Той е Господ, за което кантара отиде при Фандъкова и в забавните предавания с гайда по герб медиите...
  • 3 Лъжците

    60 2 Отговор
    Трябва да е много болен, за да се позовава на Господ!
  • 4 1234

    84 2 Отговор
    Клоуна пак се показа
  • 5 Гост

    8 88 Отговор
    Отново много точни коментари на Катранджиев.
  • 6 Софиянеца

    84 0 Отговор
    Утре ще каже, че никога не вярвал в Ковид и ми се усмихва в онова пошло предаване,, Бг търси талант " и се прави на популярен, смешник!

    Коментиран от #48

  • 7 Кую

    57 0 Отговор
    Луд умора няма.
  • 8 добле, че малко се ваксинираха

    68 1 Отговор
    Тоест извода е, че ваксините са неефективни, както се вижда в израел- 99 % ваксани с гмо експерименталки, чупят рекорди по заразяемост и смъркност!

    А при нас рзи пишат живи хора за " починали от вирус", както се разбра от жената под карантина, която рзи " случайно записали в стъкмистиката си за починала от вируса"!

    27 области по 2- 3 такива " живи хора съобщавани от рзи за починали", ей ги 50- 80 " смъртни случая всеки ден за стъкмистиката"!!!
  • 9 ПазарЖик

    27 0 Отговор
    Какво ти помага бееее 10% починали
  • 10 Абе изкудкудякъл дъртак

    49 0 Отговор
    От бустерите ли бръщолевиш само глупости 🤣🤣🤣
  • 11 12345678

    56 0 Отговор
    ЗАБРАВИ ВЕЧЕ ЗА ВАКСИНАЦИЯ.....ЗАБРАВИ,ХОРАТА ПОУМНЯХА
  • 12 Цвятков

    21 2 Отговор
    Добре че подлъгахме обратните и българските евреите да се ваксинират така ще намалим населението на земята и ще заживеем щастливо все едно сме в приказките на Алеко Константинов, братя Грим и приказките на Шехерезада. От тук нататък тези от нас ни очаква един истински Хорор и УжаСи. Нека се пазим взаимно според заповедта на министъра
  • 13 Госあ

    34 1 Отговор
    Кво разбира тоя льольо от ваксини и от РНК … що не си праи “хумореските” и са спре да се занимава с неща от които и понятие няма.
  • 14 СМЪРТНОСТТА от ковид под 50г. е НИСКА 👍

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шадола":

    Не ни помага Господ - ПРЕУВЕЛИЧЕНИЯТ ви грип е слаб. Лъжци сте. Но нас не ни лъжат за пръв път, за разлика от западните джендъри.

    Смъртността при ДЕЦАТА и МЛАДИТЕ клони към 0.

    🔴 ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА:

    За България статистиката за СМЪРТНОСТ от КОВИД по възрастови групи е:

    Възрастова група ◼ Починали ◼ Оздравели

    ➡ 0 - 19 год. ◼ 0.03 % ◼ 99.97 % 👍

    ➡ 20 - 29 год. ◼ 0.08 % ◼ 99.92 % 👍

    ➡ 30 - 39 год. ◼ 0.21 % ◼ 99.79 % 👍

    ➡ 40 - 49 год. ◼ 0.61 % ◼ 99.39 % 👍

    ➡ 50 - 59 год. ◼ 1.67 % ◼ 98.33 % 🤚

    ➡ 60 - 69 год. ◼ 5.00 % ◼ 95.00 % 👎

    ➡ 70 - 79 год. ◼ 11.26 % ◼ 88.74 % 👎

    ➡ 80 - 89 год. ◼ 19.46 % ◼ 80.54 % 👎

    ➡ Над 90 год. ◼ 24.30 % ◼ 75.70 % 👎

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ и ДЕЦАТА? И за кого?❓

    Коментиран от #18

  • 15 Този се бъзика

    35 1 Отговор
    Излиза, че едва ли не 80% искали да се ваксинират според него ама чакали нещо. И къде са те? Има ли още някой, дето ще се засили утре към ваксинационния център? Къде са опашките, а? Нали писаха, че имало? Айде снимайте ги да ги видим. Статисти трябват ли? Хората го преболедуваха затова не искат тъпите ваксини и затова всичко приключва при едва 30% ваксинирани.

    Коментиран от #49

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Борислав

    40 2 Отговор
    Боклук скапан ,не искаме да те виждаме!

    Коментиран от #26

  • 18 Пак е Русия

    13 8 Отговор

    До коментар #14 от "СМЪРТНОСТТА от ковид под 50г. е НИСКА 👍":

    Спокойно тези които не са ваксинирани ще ги ваксинират чрез храна, вода или по въздух. Те знаят как да го направят (кои са те дори медицинските лица не знаят)!
  • 19 провинциалист от провинция Тракия

    40 0 Отговор
    "при това ниско имунизационно покритие" - напротив, имунизационното покритие е високо, защото ваксинационното е ниско.
  • 20 sss

    44 0 Отговор
    Инатът на българите може би ги спаси този път - въпреки жертвите(които не са никак малко), започнаха да се пръкват сведения, че ваксините хич не стават и за чеп за зеле. Прясно, прясно, в немския Welt компания за застраховки живот вади потресаващи данни за страничните ефекти от "ваксините". Страшното тепърва предстои...

    Коментиран от #46

  • 21 Витков

    6 2 Отговор
    надай се на пияни жени! Предстои!
  • 22 Пак е Русия

    2 1 Отговор
    Айде както се пее в една известна българска песен Живот ли е аз това питам се... Денят завършва с Първа програма и започва с Нощен Хоризонт и разтягане локуми и разпространяване на лъжата че живеем в Рая където Гергана и производните и стъпят трева не расте защото се е заклела пуста Гергана и Гергинчо ще надвие змеят горянин и България ще стане истинска Швейцария.
  • 23 Име

    23 0 Отговор
    Не обичам да слагам определения в коментарите си, но този е класически смешник.
  • 24 Fenasi Kerim

    23 0 Отговор
    От менингит или апандисит също не се умира но в България се умира. А ваксините наистина не действат против омикрон. Напротив ваксинираните са по уязвими. Имунната им система е миш маш. Преболедувалите предишни варианти също се разболяват. Хубавото е че Омикрон е много подобен на настинка. Аз също се заразих общо взето не е кой знае какво. Ако не се тестваш ще си помислиш че си настинал.. Но има нещо различно от настинката. Усеща се. Поне ден два си направо като премазан от валяк иначе останалите симптоми кашлица и хрема са ни познати. Но има един период от около 48 часа в които само ти се спи и се потиш много. След 5-6 дни си добре но кашлицата (всъщност нямаш кашлица) но свиренето в гърдите не изчезва и си принуден да се излашляш за да си прочистиш дробовете. Появяват се храчки. Но не е чак толкова опасно. Поне за млади и здрави хора според мен.
  • 25 Оня халюхавия Мънгърчо опандизан ли е?

    2 35 Отговор

    До коментар #1 от "Шадола":

    Нещо не смее да ни поучава. Доста хора му повярваха и си отидоха от този свят. Кацаров и той е за панделата!
  • 26 Пандемията не си е отишла

    1 16 Отговор

    До коментар #17 от "Борислав":

    Кой ще носи отговорност за високата смъртност? Цар Киро или оня горе? Оставка!
  • 27 yordan

    20 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ОТКРИ СВОЯ ТАЛАНТ И ОРАКУЛ
  • 28 А може би

    28 0 Отговор
    Господ ни помага чрез ниската ваксинация ?!
  • 29 Комон Сенс

    28 0 Отговор
    Какво иска да ни каже този ваксинатор? Че като не се ваксаме ни помага Господ, а като се ваксаме ни помага не Господ, а ..... ?

    Майтапа настрана. Не успяха да ваксат и 20% от хората, а пандемията си заминава както при ваксаните на 90%.
    Сега се чудят с квкви клипшета и безсмислици да замажат фактите!
  • 30 майтапчия

    16 0 Отговор
    На нас ни помага Господ.
    А на Кантара и сие ще им помогне дървеният "гпоспод"
    :)))
  • 31 U2U2U2

    16 0 Отговор
    Тоя, е голЕм срам! Гьонсурат ниеден!
  • 32 Europa

    3 10 Отговор
    Какъв господ?В Бг почиват толкова много хора ,Статистиката е ужасяваща!
  • 33 Румпелщилцхен

    19 0 Отговор
    Господ ни помага, защото не ви вярваме и се пазим сами. Разбра ли бе, КуКумицин такъв?
  • 34 Порнокуче

    7 0 Отговор
    Да та weba в глупака
  • 35 Лост

    12 0 Отговор
    Ходя по 15-20км на ден. В автобус не се качвам. Имам една маска от 5-6месеца в джоба. Никъде в магазините около нас не я използвам. Омикрона го изкарах на крак. Не си изкарах сертификат, защото не ми трябва.
  • 36 Този

    9 0 Отговор
    Обърна палачинката
  • 37 Gost

    8 1 Отговор
    Вярно, не Господ, Бог ни помага от вас ковидарите! Българина не си е загубил здравия разум и е стъпил на земята, а не като вас да фъркат е из ковидарските облаци!
  • 38 Smooth Jazz

    17 0 Отговор
    Всикие ми ваксинирани колеги и приятели го изкараха съвсем скоро, заразиха се и бяха болни. Не ваксинираните също. И знаете ли, неваксинираните го изкараха по същия начин, както ваксинираните, дори малко по-леко. Повече не ми говорете за ваксини, видях го с очите си.
  • 39 хNх

    9 2 Отговор
    Всички ще дойдат наголемия Мангъров, кой по-рано, кой по-късно. Той първи каза, "Зеленият сертификат е безполезен" Първи каза, че вирусът трябвад да премине през всички. Подкрепи с половин уста Борисов за ваксините, а трябваше по-голяма подкрепа. !!! Каза, че Антибиотиците са безполезни даже вредни, за което после всички започнха да говорят(направил съм справка как се лекува н Англия).
    Преди ваксините, беше онова недоразумение НОЩ начело с "Яко ще се мре" осъдително за един лекар.
    Три правила бяха нужни тогава, социална дистанция, забрана на събиране на много хора 5-6 в стая, хигиена, проветряване, безплатни маски. Тогава какво получихме маски, шалове парцали на открито, забрана за разходки в парковете, без куче и забрана за сядане на скамейките и даже къртене, вечерен час.- НОЩ настрои хората срещу себе си и един срещу друг, изплаши лекарите, яко ще се мре и блокира лечението, блокира учебния процес.
    Когато дойдоха ваксините:
    Трябваше да се започне ваксинацията от социални домове, най-възрастните, възрастни, хронично болни по-млади хронично боли, млади до около 30г Под 30г няма практически болни. За тях по желание.
    Какво получихме:Плямпане за 70% ваксинирани при положение, че преболедувалите и децата напъно отпадаха. Зелени коридори- зимата на 2021 студ вирусът върлува, а изплашени хора чакат по опашки за ваксина и си обменят свободно вируси. Лятото на 2021 идеално време за ваксинация, натрупаха се много приложени ваксини в световен мащаб. Никава
  • 40 Taka si e

    6 0 Отговор
    Той ни помага, щото с това лекуване по телефона и лекуване по протокол, лекарите не помагат. А както се вижда и набързо скалъпените ваксини колкото помагат, толкова и вредят. А на 35 000 човека и той не можа да помогне. С новата медицина толкова.

    Коментиран от #41

  • 41 хихи

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Taka si e":

    Не съм съгласен ваксините помагат, малко но помагат, колкото да не получиш постмортална ерекция Безвредни са даже за вируса са безвредни така че спокойно могат и трябва да се прилагат.
  • 42 Глупендер

    2 0 Отговор
    По тъп не можеш да бъдеш, или пък можем.
  • 43 Отсякъл пияндурника

    6 0 Отговор
    Добре, че Господ дава акъл на 80%от българите, та не се ваксинират, иначе заразата щеше да е 100%!
  • 44 Баш софиянец

    2 0 Отговор
    Този т.нар. Омикрон или не е вид Ковид, или толкова е мутирал, че вече е друг вирус на практика. Няма никакво значение дали имаш антитела или си ваксиниран или нищо не си карал - всички наред го боледуват и то еднакво. А тия тестове май ловят група вируси, а не точно Ковид, защото има доста аномалии с тях. С две думи - май Ковид се изниза.
  • 45 Добри

    4 0 Отговор
    Този палячо някой слуша ли го
  • 46 Тъмен субект

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "sss":

    Лекари кардиолози казват, че при ваксинироните доста е нарастнал процента със сърдечни проблеми.
  • 47 Теодоро

    4 0 Отговор
    Скоро в затвора,ще ги говориш тия небивалици
  • 48 А той

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянеца":

    какво разбира от таланти та се подвизава в това риалти ? Свършиха ли се професионалистите в изкуството ? Що не ме поканят мен да коментирам медицински въпроси?
  • 49 Хората

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Този се бъзика":

    преболедуваха и не се налага да се ваксинират, но погледнете новия бюджет за здравеопазване - отново 500 мл. за тестове и ваксини. За всички други сектори в здравето - по-малко. Значи..." пандемията" ще продължи и "подаръци" ще има за всички от сърце.
  • 50 Хаха...

    4 0 Отговор
    Марш в шоуто да се блещиш бе, клоун?! Всички разбраха що за изтривалка си!
  • 51 Именно

    3 0 Отговор
    Господ ни помага да не не сме толкова загубени та да се ваксинираме масово като изкуфелите западняци.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Василев

    1 0 Отговор
    "Граждани", ваксините са чиста отрова, по- смъртоносни са само бТВ и Нова.
    Агент Николаев, ЦРУ!
  • 54 Чепатия чеп4668

    0 0 Отговор
    Ходи се гръмни, бастун!