Last news in Fakti

21 Април, 2022 13:08 2 660 10

Тревожна новина: Проблеми с потенцията след COVID-19

  • covid-19-
  • потенция-
  • импотентност

Преживяемостта на нашите болни, оперирани навреме, е повече от 18-20 години

Тревожна новина: Проблеми с потенцията след COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

От насаждането на страх, че в болниците пациентите ще се заразят с коронавирус, сега има случаи на онкологични заболявания в много напреднал стадий.

Само през последната седмица оперирахме трима души – от София, Благоевград и Варна, които бяха с толкова авансирал карцином на пикочния мехур, че успяхме само да го отстраним, без да го заместим с нов. За жалост пациентите са млади – между 40 и 60 г., но ще останат инвалиди. Това каза началникът на Клиниката по Урология в "УМБАЛ-Пловдив“ проф. д-р Димитър Шишков.

Професорът припомни, че клиниката е център за заместване на пикочен мехур и до момента тук са извършени повече от 650 интервенции, при които обхванатият от туморен процес орган е подменен с нов, изработен от тънките черва на самия пациент. Преживяемостта на нашите болни, оперирани на време, е повече от 18-20 години, посочи проф. Шишков.

В този момент обаче уролозите са безсилни, защото болните търсят помощ прекалено късно. "Понякога причина за това е и забавяне в други лечебни заведения. И макар диагнозата да е пределно ясна, пациентът не се насочва за хирургично лечение. Апелирам колегите да пращат на време хората с диагноза карцином, за да може да им се окаже пълноценна помощ“, заяви проф. Шишков. Той изтъкна, че задържането на болните оказва негативно влияние и при лапароскопските урологични операции, защото пречи те да бъдат извършени своевременно и се налага да се правят отворени интервенции.

Проф. Шишков припомни, че през изминалите 2 години, белязани от няколко ковид вълни, той непрекъснато призоваваше хората да не се страхуват да ходят на прегледи и консултации. Като ръководител обяви, че клиниката открива "зелен коридор“ за консултации на пациенти и предупреди, че отлагането на прегледа носи единствено негативни последици.

Две групи последици при пациенти след преболедуван COVID-19 обособяват в Клиниката по Урология. Едната е ръст на случаите на простатит при мъже, които до този момент не са имали никакви оплаквания от простатата.

Другата голяма група пациенти са тези, които имат проблеми с потенцията. Всички около 60 души са споделили, че трудно осъществяват полов акт и са потърсили помощ при специалистите. Тези пациенти се проследяват от началото на 2022 г., за да се изясни какви са последиците от вируса върху сексуалните способности.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    28 0 Отговор
    А ваксани ли са тез с прекаран ковит? Хората немат пари, затова не ходят да се лекуват и отделно бай шилетата ги наплашиха с ковита.
  • 2 вили портата трети

    12 1 Отговор
    змийската ми гмо отрова дейста
  • 3 За овце

    19 0 Отговор
    Аз когато пишех, че много повече хора измряха не от ковид, а зариди ковид ме триехте ентусиазирано. А сега, какво правим? А проблемите с "потентността" са от това, че хората се страхуват вече от контакт един с друг. Простатитите пък са обратната страна на монетата, както и множество нежелани бременности.
  • 4 Дъ бест

    14 4 Отговор
    И аз имам проблем след като изкарах ковида . Непрекъснато съм над.рвен. Жената се видя в чудо от мен
  • 5 Nedelialko pika

    21 2 Отговор
    Нали това е целта на ционистите, намаляване на хората
  • 6 Студопор

    19 3 Отговор
    Проблемите с потенцията идват в следствие на ваксините. Не на вируса. Аз го изкарах - нямам никакъв проблем със "самолета". Виж, ваксина не съм си сложил. Може там да е проблема... ;)

    Коментиран от #9

  • 7 да де

    10 0 Отговор
    Това са проблеми на диагностицирани хипохондрици.
    Мнозинствпото хорап о света го изкараха без до одят на дофтор и нямат грижи със самолета.

    А проблемите с мъжката потентност са от 50 години. Много преди тъпия ковид. Има няколко сериозни, авторитетни и признати от чените по света изследвания по темата. Но това е тема, която малцина обичат да споменават, защото не е в интерес на мафията - докторската, хранителната, политическата и др. под., заради които дефакто човечеството може да спре да съществува или да се въди само в лаборатории и постепенно да деволюира.
  • 8 7878

    10 0 Отговор
    MAJKAWI "чиста"..... Мангъров, ЧОрбанов,Тодоров от кога ви обяснявай, колко много щети нанесохте с това насаждане на страх, паника, затравяне на болнйици . И по Възраждане се скъсахте да плюете, защото подкрепяха тези хора !!!
  • 9 7878

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Студопор":

    Ами, то в документите от предварителните проучваня на Пфайзер си го пише, ама нали ако някой каже нещо, против свещенната ваксина, го блокират веднага!
  • 10 Demonaz

    14 3 Отговор
    Виждам доста коментари,че проблема е ваксините,а не вируса. Съгласен съм с това! Просто без война ще намалят населението в цял свят и ще сложат хомота на гойте. Цирка за почна още от 9/11. Кой разбрал,разбрал.