Last news in Fakti

26 Април, 2022 17:24 610 9

Близо 40 на сто от българите се информират за COVID- ваксините от официални източници

  • българи-
  • 40 на сто-
  • информация-
  • covid ваксини-
  • официални източници

Едва 4% от хората ползват информация от общопрактикуващ лекар

Близо 40 на сто от българите се информират за COVID- ваксините от официални източници  - 1
Снимка: Plusmen.bg

39% от българите се информират за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 от официални източници като Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по лекарствата, регионалните здравни инспекции, сайтовете plusmen.bg и coronavirus.bg. Това показват резултатите от анкета на тема „Откъде се информирате за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19?“, публикувана на сайта plusmen.bg в периода от 29 март 2022 г. до 20 април 2022 г., пишат от МЗ. Тя се реализира в рамките на информационната кампания „Плюс мен” на Министерството на здравеопазването за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19.

21% от гласувалите отбелязват, че информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 получават от международни организации и здравни институти, 14% – от телевизията, радиото и вестниците, 9% – от интернет новинарски сайтове. Най-нисък е процентът на гражданите, които посочват като източници на информация общопрактикуващ или наблюдаващ лекар, и близки и приятели – съответно 4% и 2%. В анкетата са се включили 195 души.
Новата анкета, публикувана на сайта plusmen.bg, е на тема „Каква според Вас е причината за намаляващия интерес към ваксинацията срещу COVID-19 в страната?“. Хората могат да посочат един от следните отговори: отпадането на извънредната епидемична обстановка; други теми, които ангажират общественото внимание в момента; намаляването в броя на новите случаи; повечето хора преболедуваха и вярват, че са защитени; убеждението, че пандемията е приключила или друго. Към 27 април най-много от гласувалите са отбелязали като причината за намаляващия интерес към ваксинацията срещу COVID-19 убеждението, че пандемията е приключила.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид 19 хахха

    21 1 Отговор
    ИЗОБЩО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ВАШИТЕ ВАКСИНИ .

    Коментиран от #6

  • 2 честен ционист

    0 14 Отговор
    Никаква Пандемия не е приключила. При 15% позитивни тестове, е въпрос на някоя събота, да ви нажежат електроните и да стигнете до услугите на БГ лечебниците, които имат % на излекувани пациенти все едно от Вариола.
  • 3 Флипп

    15 0 Отговор
    В България ще трябва да ни избият по традиционния начин, с ваксата не им се получи.

    Коментиран от #7

  • 4 Кики

    10 1 Отговор
    Само луд би се " информирал" от официалните медии
  • 5 Ваксиниран3002

    5 1 Отговор
    Точно затова, ваксаните са по-малко и от 30%. Това е защото дори и официалните ви източници си противоречаха, а логиката говореше, че набодените са най-зле.
  • 6 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ковид 19 хахха":

    Към днешна дата НИКОЙ не се информира за ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ, защото ковидът си е чист грип за 99% от населението. Мнозина даже го "изкараха" безсимптомно. 😉
  • 7 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Флипп":

    Те не ни "избиват" - те ни "редуцират".

    Има разлика... Уж. 😉😅
  • 8 Извода за не ваксинираните

    0 2 Отговор
    Много простовати хора. Починаха без ваксина младите им съпруги, а те отказват, мъже и децата им да се ваксинират
  • 9 Анонимен

    0 2 Отговор
    Лошото е, че болни има между вас от ковид и ви заразяват, който е умен, от лекарите, в големите вериги магазини наблюдавам, че са с маски. Страшно си е, ако се разболеете. Тежко заболяване. Много млади и стари хора неваксинирани не успяха да оцелеят, старец и зет му младши. Примери много. Бъдете здрави и се пазете от мен.