Last news in Fakti

28 Юни, 2022 16:30 3 684 4

Кардиолог даде най-важните правила за здраво сърце

  • сърце-
  • здраве-
  • кардиолог-
  • сърдечно-съдови заболявания-
  • правила-
  • здраво сърце

Д-р Евгений Утин посочи трите златни правила за добро здраве на сърцето

Кардиолог даде най-важните правила за здраво сърце - 1
Снимка: Shutterstock

Кардиологът Евгений Утин посочи някои основни правила, които ще ви помогнат да поддържате сърцето си здраво.

Според проучване, цитирано от специалиста, почти 10 милиона смъртни случая от сърдечно-съдови заболявания биха могли да бъдат предотвратени, ако хората се хранят по-здравословно, пише zdrave.to.

Първото и основно правило е, че трябва да намалите излишния прием на сол. Това е основната причина за развитието на хипертония. Солта води до задържането на течности и вода в организма, увеличава обема на циркулиращата кръв, повишава налягането в съдовете.

Необходимо е да опитате да солите по-малко ястията, компенсирайки вкуса с натурални подправки, обясни докторът в своя YouTube канал.

На второ място, според Утин, ​​е необходимо да се изключат продуктите, претърпяли дълбока обработка като пържените храни, полуфабрикати, напитки, сосове, колбаси.

Лекарят също така препоръчва въвеждането на повече здравословни навици: пийте чаша вода преди хранене и яжте пресни зеленчуци на всяко хранене. Той предлага да замените обикновения хляб с пълнозърнест, а също така съветва да се яде риба два пъти седмично и да се намали червеното месо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фармацията и лекарствата

    18 0 Отговор
    причиняват също много голяма смъртност / втора или трета причина/, но ги предписват.
  • 2 За съжаление

    11 1 Отговор
    Цените са инфарктни, поради която причина не се надяваме на здраво сърце.Здраве не се купува с пари, но за да си здрав, ти трябват пари.

    Коментиран от #4

  • 3 Рошко

    3 1 Отговор
    Най много помагат ваксините, бийте си всеки месец и няма да има и фаркт и инсулти,
  • 4 Калпазанин

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "За съжаление":

    По ти трябва градинка и мотика, а не замразни гмо полуфабрикати