Last news in Fakti

28 Юни, 2022 15:19 1 622 15

ЕС удължава използването на COVID сертификатите

  • заразени-
  • европа-
  • летища-
  • ковид-19-
  • сертификати

Една от причините е нарастващият брой нови случаи

ЕС удължава използването на COVID сертификатите - 1
Снимка: БГНЕС

Страните от Европейския съюз днес одобриха удължаването на правилата за ковид сертификатите с една година до края на юни 2023 година, предаде Асошиейтед прес. Една от причините е нарастващият брой нови случаи на коронавирус преди началото на летния сезон, съобщи БТА.

Сертификатите бяха въведени през юли миналата година, за да се улесни пътуването в 27-членният съюз по време на пандемията. Те са успешен инструмент, който дава възможност на гражданите от ЕС да пътуват в рамките на съюза без ограничения, като поставянето под карантина например. Държавите от ЕС са издали близо 2 милиарда сертификата.

Документът потвърждава, че притежателят му е ваксиниран срещу коронавируса, че има отрицателен резултат от тест или е преболедувал инфекцията.

Европейският съвет заяви, че мерките могат да бъдат отмени и по-скоро. Поради подобрилата се ситуация през последните няколко месеца повечето страни в Евросъюза отмениха мерките срещу заразата, но увеличаващият се брой положителни проби в резултат на нови варианти на вируса кара правителствата да преосмислят стратегиите си.

Пример за това е Франция, където министърката на здравеопазването Брижит Бургиньон тези седмица препоръча на хората отново да носят маски в пълни с хора помещения и в градския транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МмммА

    41 2 Отговор
    Наесен с песен

    Коментиран от #13

  • 2 Не е случайност

    51 1 Отговор
    От я колко дни започва масово облъчване на тема Ковид.
  • 3 Курандо Мио

    45 3 Отговор
    Много са полезни ваксите особено 13тата и 17тата
  • 4 ами

    37 3 Отговор
    да който има сертификат не боледува и може да разнася ковид свободно
  • 5 МмммА

    46 2 Отговор
    Как тъничко и отдалече ни подготвят само....... дали ще имаме сили за противопоставяне

    Коментиран от #7

  • 6 Явор

    35 0 Отговор
    Всеки да види в Интернет една таблица със статистиките за отделните държави и ще види, че няма драматичен ръст. Лек е ръстът. Не разбирам защо продължават да говорят на тази тема и да пишат. Ще спрат, ако видят, че новините за Ковид нямат много четения в сайтовете. Това ние трябва да го направим, защото това натрапване на тази тема ще доведе много хора до болести като диабет, рак, сърдечно-съдови заболявания. Наистина беше страшен вирусът, но сега не е. Убедете хората, че новите варианти са тежки и страшни и те ще спазват мерки, даже сами ще си налагат. Не че има голям проблем, че говорят за заразата, дали ще се завърне коронавирусът или не няма значение, защото ще е само един от сериозните проблеми, които връхлетяха света, те не са сериозни, те са трагедия, но прекаляването с тази тема не е хубаво. Никъде няма драматично увеличение, а в Испания и в някои други страни, не се сещам кои, имаше дни, в които има 0 случаи на заразяване в доста от дните. Това никой не го съобщава, защото е важно да се създава напрежение.
  • 7 Явор

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "МмммА":

    Сили за противопоставяне човек винаги трябва да има срещу всичко. Виждаш как някои хора след тежък работен ден излизат на протести и са много, което е най-правилната възможна позиция. Който няма сили за противопоставяне, сам ще си направи това да ходи с маски в магазините, да е на работа с маска по цял ден, в болниците на преглед и да стои седмици или месеци, както за два месеца ни затвориха по домовете преди две години. И да са свършили силите, ще потърсиш отнякъде. Има ваксини, от вчера и четвърта доза се поставя, а те пак говорят за ограничения.
  • 8 Баш софиянец

    25 2 Отговор
    Ще го удължават докато не привикнат хората към постоянни ваксинации. Това беше идеята още в началото. Бъдете живи и здрави.
  • 9 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    1 21 Отговор
    ....„СЛАГАЙТЕ😷😷😷И ДО ДОВЕЧЕРА ВСИЧКО Е ПРИКЛЮЧИЛО...”👍НАЛИ ПУ.ИН БЕШЕ „УНИЩОЖИЛ” ....КОРОНАТА,А🤔
  • 10 😷😷😷

    23 1 Отговор
    Целта е да държат манджата на котлона докато сервират "чиповете"!
    Нали не мислите, че са се отказали поголовно да ви контролират?
  • 11 Тромбоцина БоцБоц

    21 0 Отговор
    В Украйна се разсъхнаха работите и спешно се търси ново плашило. Ако няма такова, става и старото от гардероба, с мирис на мухъл и лавандула.
  • 12 Това е

    18 0 Отговор
    Какво да очакваш от гадни либерали! Освен с предизвикана инфлация,заради малоумни санкции,ще продължават да тормозят европейците!
  • 13 Само питам

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "МмммА":




    "ЕС удължава използването на COVID сертификатите"



    И защо? След като всички се убедихме, че преболедувалите и набодените с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ пак се заразяват и разпространяват грипа? И защо се казват ЗЕЛЕНИ сертификати? Какво ЗЕЛЕНО има в тях? Или тепърва ще видим поредната КОНСПИРАЦИЯ, станала РЕАЛНОСТ?









    ?
  • 14 Не се правете на умрели лисици

    9 1 Отговор
    “Големият рестарт”: Връщане на времето назад за цялото човечество"
    Планът за установяване на нов световен ред, известен като The Great Reset, “Голямото възстановяване” или “Големият рестарт”, беше ключова тема на неотдавнашната годишна среща на WEF, която се проведе през 22-26 май в Давос, Швейцария.Кво повече да коментираме?
  • 15 Селф комент

    0 0 Отговор
    Фармацевтични компании "Пфайзер" и "Бионтех" съобщиха, че са сключили с американското правителство сделка на стойност 3,2 милиарда долара за 105 милиона дози от ваксината им срещу КОВИД-19, чиято доставка се очаква да започне в края на лятото, предаде Ройтерс.