Last news in Fakti

3 Август, 2022 09:05 3 969 24

Проф. Кантарджиев обясни кога човек спира да заразява с COVID

  • проф. тодор кантарджиев-
  • covid-
  • зараза-
  • омикрон

Новият вариант на Омикрон - BA.5, е с намалена вирулентност, обясни професорът

Проф. Кантарджиев обясни кога човек спира да заразява с COVID - 1
Снимка: БГНЕС

Преди месец специалистите предупредихме, че трябва да се внимава с пътуванията, защото разпространението на новия вариант на Омикрон - BA.5 в Европа е последователно - в момента става и в нашата страна. Това заяви в студиото на "Денят започва" проф. Тодор Кантарджиев.

В последната седмица се наблюдава намален темп на увеличаването на ковид случаите като това отчасти се дължи на предприетите мерки, каза той.

"В столицата сме доста въздържани, съобразявайки се с желанията на хората, но и с епидемичната ситуация. Първите мерки за градския транспорт дадоха до известна степен резултат за по-слабото нарастване на случаите, но бройките ще си нарастват".

Новият вариант на Омикрон - BA.5, е с намалена вирулентност, обясни професорът. Той коментира и встъпването в длъжност на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

"Радвам се, че министър ще е председателят на лекарската колегия в София. Още вчера е започнал да се информира и може би ще предприеме някои мерки по промяна на подхода за контрол на пандемията".

Заетите интензивни легла в момента са малко, но в столицата се увеличават повикванията до Спешна помощ във връзка с ковид. Професорът обясни, че след преболедуване човек спира да заразява, чак когато антигенният му тест е отрицателен.

"Всичко, което правим в Столична община и което се прави в РЗИ в цялата страна е да осигурим безпроблемно начало на учебната година. Критикуващите трябва да знаят това", коментира Тодор Кантарджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай шиле

    30 4 Отговор
    що не си гледа гъбичките и казана с ракията?
  • 2 Петър

    31 1 Отговор
    Проф. Кантарджиев обясни кога човек спира да заразява с COVID. Аз това го знам и без да ми го обяснява Кантарджиев,айде нема нужда.
  • 3 Пич

    35 2 Отговор
    Това се казва , да звъниш , без да те натискат ! Толкова са свикнали с преклонената поза , та скачат преди някой да им е казал " хоп " !!! И това , при летни грипче !!! Според самите тях - безопасно !!! Нещастници !!!
  • 4 Хахаххах

    30 2 Отговор
    Аее стига де, въртяхте го от тук, от там, видяхте, че с тези измислени пандемии няма да стане.давайте следващите щуротии. Скоро чакаме и от извънземни да ни пазите... пък ние ще се ваксаме и срещу тях
  • 5 Да...

    26 2 Отговор
    И ще почне същата песен:Имунизирате се!
    Ама вече не можете да ни ъжете и заблуждава те.
  • 6 Тома

    20 1 Отговор
    Ще спре след маймунската шарка бай шиле
  • 7 Проф.ан Катунджиев

    18 2 Отговор
    Имам мустак, говоря глупости с мания за маски и ваксини
  • 8 хъхъ

    25 2 Отговор
    Да иде да обясни на Байдън, който уж се набоде, а за не знам кой път дава положителен резултат.
  • 9 нннн

    29 4 Отговор
    Кантарджиев току що добави два процента към гласовете за Възраждане.
  • 10 Доктор

    30 2 Отговор
    Ковид 19- една голяма опашата лъжа на столетието за много много пари,власт и влияние над стадото.
  • 11 Коментар

    20 2 Отговор
    Когато стане жури в риалити - "България търси талант" (или друго подобно)!!!

    Има много шлака натрупана през годините псевдо демокрация във всеки един аспект от държавата ни!
    И е крайно време да се изчисти тая шлака, щото буквално запушва белите дробове на нашата страна!!!

    Всички получавали някакви грантове от чужда държава (без значение коя), моментално да бъдат обявени публично и съдени за държавна измяна!!!

    Тия всичките ковид специалисти, дето ги лансират по основните медии, ще се окаже, че получават редовни заплати от задокеанските НПО-та!!!

    Между другото, господари на уеба си признаха, че получават субсидии от чужда НПО ("Америка за България"), нещо което е забранено във Фащ!!!

    Коментиран от #16

  • 12 Факт

    5 3 Отговор
    Тоя кой е!?
  • 13 Онзи

    15 2 Отговор
    Тоя е един от платените помияpи на Глобалистите.
  • 14 гост

    18 1 Отговор
    Ще "спрем" да се заразяваме, когато Възраждане спечели мнозинство! В Гърция официално отчитат по над 20 хил. на ден, от там се върнах преди 2 седмици - нито маски, нито мерки - нищо с изключение на двама сервитьори в едно заведение! И кихащи по улиците не видях! Само тук имам чувството са останали всяващи страх слуги, като тоя вероятно силно финансово подплатени!

    Коментиран от #19

  • 15 Изпуснатото изречение в статията

    16 0 Отговор
    Кантарджиев: "...човек спира да заразява, чак когато антигенният му тест е отрицателен. ПиСиАр тестът може да е позитивен повече време, след като си оздравял, защото засича остатъчно РНК на вируса.". ОБАЧЕ: Според актуалната заповед на Сербезова от 10-дневна карантина се освобождават само бустерирани с отрицателен ПиСиАр и то след поне 72 часа изолация. Антигенен не важи. Спрете да се тествате при сополи, болно гърло, отпадналост и температура и се лекувайте така, както преди 2-3 години. Стига сте им наливали пари в измислени тестове. Няма тест, няма страх. Ще видите как без страх по-бързо ще оздравявате.

    Коментиран от #20

  • 16 Механик

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Коментар":

    Много трудно, да не кажа невъзможно е да стане това, което казваш. Не че не е редно! Напротив, от жизнено важно значение за организмът наречен България е, но ....
    Предполагам сте виждал/а улични кучета с цели колонии кърлежи по тях?! Те са слаби, едва дишат и вече са се примирили с близкия си край. Паразитите са ги обезкървили до толкова, че те вече не се борят, а си броят часовете.
    Така е и България. Тук се оказа рай за задокеанските секти, наречни НПО. За над 30 години, тук те вече нямат чет и брой. Хората изхранващи се с предаване на родината са неподозирано много. Всички медии БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ са собственост в крайна сметка или на дойчевеле, или на блумбърг.
    Погледнете и коментарите под новините. С малко интелект, веднага ще различите хората, които пишат тенденциозно и срещу заплащане. Те винаги ползват ключови думи, които им се "спускат", за да манипулират мнението на хората. В това са впрегнати много пари и много хора.
    Тия хора са във всички сфери на живота ни. Те са се интегрирали в обществото. Обществото вече ги е приело и е много трудно да се разделим с тях. Самото общество няма да пожелае за съжаление.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Папая тест

    15 0 Отговор
    Имат сигурна бройка за тестове. Те на това разчитат. Процент от хората са с температура за два дена, характерно за летния грип. Други са с разстройство. Тези хора не могат да ходят на работа поне 2-3 дена и отиват на лекар за болничен. Ама лекарите имат спуснат план за изпълнение и веднага пращат хората на тест. И от там идва хобита. Това са точно средната бройка хора, които имат някакво неразположение характерно за лятото. Обаче не всички доктори пращат на тест за разстройство. Точно затова ковидарите искат тестовете да минават през касата, за да стимулират "недобросъвестните" лекари, които дават болничен без тест. И веднага ще вдигнат бройката и ще симулират поредната вълна
  • 18 Коментар

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Браво за достойния коментар!
    Рядкост е да видиш мислещ човек (не трол) по тези форуми!

    А сега по темата.
    Когато човечеството достигне ново дъно (да за съжаление лошият пример не е само за България), тогава нормалните започват да разсъждават - има ли светлина в тунела?!
    Най-добрият начин да се отговори на този въпрос е, като се обърне поглед към историята!
    Е какво казва българската история, имали ли сме такива ситуации и преди (предатели да управляват и заробват народа ни)?! В същност да, и то не веднъж! НО дори след 500г робство нашият народ е успял да оцелее, въпреки предателите и корумпираните престъпници!
    Така, че НЕ ГУБЕТЕ ВЯРА! БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ ОТНОВО ОТ ПЕПЕЛТА!
  • 19 Грета Тунберг

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Пък аз се чудя къде се губиш.Не ти ли далече Гърция от Норвегия?Колко пъти зарежда Теслата?
  • 20 Копипасте

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Изпуснатото изречение в статията":

    Метода ПЦР е за размножаване на ДНК материал, а не на РНК! Кари Мълис изобретил метода и получил нобелова награда за същия тоя метод е заявил, че въпросния метод не е подходящ за медицинска диагностика на ретро и РНК вируси още по времето на ХИВ/СПИН истерията! Въпреки това Фаучи и компания "наляха" на ония пари 2 милиарда долара! Колко милиарда долара наляха безсмислени КОВИД ПЦР тестове и искат още да "налеят!? И това не било конспирация?!
  • 21 национално предателство

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    "...Тия хора са във всички сфери на живота ни. Те са се интегрирали в обществото. Обществото вече ги е приело и е много трудно да се разделим с тях..."

    Ясно е, че това е национално предателство. Получават пари от чужди страни, да променят нещата в нашата. А какви са целите на тези чужди страни по отношение на нас? Едва ли нещо добро?
    Значи има начин, да се разделим с тях: Съд, да се провери доколко е вредно тяхното влияние на страната ни!
    И ако съдът реши, че вината е голяма, смъртна присъда. И бесене или разстрел, както в Китай.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Спира да заразява

    2 0 Отговор
    Когато пие повече ирикия
  • 24 1520

    1 0 Отговор
    спрете да зомбирате хората най после