Last news in Fakti

12 Август, 2022 13:34 1 417 5

Личните лекари ще издават направления за безплатни антигенни тестове

  • антигенни тестове-
  • лични лекари-
  • направления

За целта са осигурени около 900 000 теста

Личните лекари ще издават направления за безплатни антигенни тестове - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Личните лекари ще могат да издават направления за безплатни антигенни тестове за COVID-19 от средата на следващата седмица. Това съобщиха от здравното министерство.

От там уточниха, че в момента безплатни изследвания за коронавирус се правят в кабинети на здравните инспекции в страната.

За целта са осигурени около 900 000 теста. Служебният здравен министър съобщи, че основният му приоритет ще бъде подготовката на системата за евентуална нова вълна на вируса.

Асен Меджидиев ще издава лично заповедите за промяна на противоепидемичните мерки. Решенията обаче ще се вземат от експертен съвет, който ще заседава веднъж седмично.

Той ще обсъди и евентуалното намаляване на карантината за контактните и изолацията на заразените с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    7 0 Отговор
    Не са безплатни защото си плащаш потребителска такса при личния лекар!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 честити ви нови мерки

    4 0 Отговор
    У нас. Кой и кога внесе 900 хиляди теста? Колко месеца му бяха необходими? На каква цена ги купува държавата? Каъв резултат очакват от новия НОЩ с това тестване? Нови хиляди "положителни". Карантина за "положителните" и близките. Въвеждане на задължително тестване за лекари, ученици и т.н.. Десетки хиляди положителни. Въвеждане експресно на етапи 2,3,4,5. Умишлен блокаж на държавата. Нов външен дълг.

    По света. От денс в щатите махат карантината. Не се препоръчва тестване на хора без симптоми. Ученици с "положителен" тест си учат.
  • 3 От Германия

    1 1 Отговор
    В Германия по улиците има специални палатки, пунктове, където без никакви направления и заявления, можеш да се тестваш. Както си ходиш по улиците. Също така и в повечето аптеки правят същото, пише на табела пред вратата...Само в разстояние до километър от дома ми има поне 4 пункта и 2 такива аптеки...няма опашки от желаещи. По едно време се изискваше такъв тест за влизане в определени магазини, при пътуване с обществен превоз, по летища и достъп до борда на самолети и т.н. Затова и хората се тестваха повече. Гледам, сега почти няма никой за тест.
    И тези тестове са напълно безплатни. Не е нужно да ходиш до личен лекар, да плащаш потребителски такси, да висиш да чакаш по опашки пред кабинета му или пред РЗИ...
    А докато се разхождаш, го правиш. Защото ти е нужен за достъп или защото имаш съмнения за корона вирус...
    В България пак "безплатното" се оказва, че не е баш безплатно и висиш като супол пред кабинети и разни каси, където плащаш измислените им потребителски такси...
    Преди 2 години ми скъсаха нервите с тез такси, за всяко нещо плащаш...принудих се да се прибера в Германия, и още на следващия ден имах диагноза, без да плащам такси и да гледам опулени и вечно неразбиращи дофтурски физиономии...
  • 4 Пясък в очите

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "случаен":

    Аааа, ето защо са тези направления..
    Да им плащаш пак такса...
    И къде е безплатното в случая ?
    Голяма тъпотия са тия такси, пладнешки обир...за всяко нещо...такса...до побъркване.
  • 5 @@@

    2 0 Отговор
    И за какво са ми тез направления ?
    В другите държави хората се тестват по лично осмотрение, ако имат съмнение за ковид, без да е нужно да чакат за направление от личните лекари.
    Поредното бг безумие. И като платиш потребителска такса, се оказва, че хич не са безплатни тези тестове...