Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 12:55 758 3

МЗ е открило нарушения във веригата на снабдяването с лекарства

  • здравно министерство-
  • нарушения-
  • верига-
  • снабдяване-
  • лекарства

Александър Златанов обясни, че към момента на българския пазар липсват около 10 медикамента. А експертите в съвета ще анализират причините

МЗ е открило нарушения във веригата на снабдяването с лекарства  - 1
Снимка: БГНЕС

Нарушения във веригата на лекарствоснабдяването е открило здравното министерство. Какви са те обаче служебният заместник здравен министър Александър Златанов не уточни. Той участва в първото заседание на новосформирания съвет по проблемите на лекарствоснабдяването.

Златанов обясни, че към момента на българския пазар липсват около 10 медикамента. А експертите в съвета ще анализират причините, съобщават от БНТ.

Съветът ще заседава веднъж месечно и ще търси спешни решения в случай, че се установи недостиг на медикаменти.

"Един специализиран съвет, който първо ще обсъди нещата. Ще се начертаят конкретни мерки, чисто прагматични, за да може да реагираме много бързо. Ще се създаде един такъв работещ орган, който най-малко един път месечно ще заседава, за да се обсъждат предложенията, да се виждат проблемите и да се търсят решения, като крайната цел е да минимизираме напълно риска да има липсващи медикаменти на пазара, да има една предвидимост", заяви Александър Златанов, заместник-министър на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КОРЕКТ

    1 2 Отговор
    да живее Васил Левски - апостолът на свободата, футболният клуб на сините, както и най-смелият мъжкар и лидер - Генерал Бойко Методиев Борисов! - СВОБОДАТА ОБИЧА СМЕЛИТЕ!
  • 2 Съветски войник

    1 1 Отговор
    Купувайте скъпи хранителни добавки, лекарствата са премахнати от Сорос
  • 3 ПОЛИТ КОРЕКТ

    1 2 Отговор
    Хора, четете само ПИК БГ - те са единствената неплатена и КОРЕКТНА медия - всичко друго са платени