Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 15:40 872 18

Здравният министър: Телемедицината е бъдещето

  • д-р асен меджидиев-
  • телемедицина

Д-р Асен Меджидиев присъства на откриването на станцията за телемедицина в УМБАЛ Бургас

Проектът за високотехнологична телемедицина беше осъществен в изключително кратки срокове. Той е в самото начало, макар да засяга много точки и ще помогне на много хора. Това е бъдещето на медицината. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който присъства на откриването на станцията за телемедицина и помещението в УМБАЛ Бургас, в което е инсталирано оборудването, съобщи "Нова телевизия".

По думите му в следващия месец – месец и половина в Университета в Бургас ще бъде открит и обучителен център. „Той ще помогне на кадрите и ще обучаваме студентите в тази сфера. Това е първа стъпка на пилотния проект, който осъществява Община Бургас. Започнахме с две гимназии в София, а след това ще има подобни проекти и в други градове на страната”, посочи министърът.

Той подчерта, че при скорошното си посещение в Израел, е видял напрактика приложението на телемедицината. „Телемедицината е във всяка една точна на тази страна. Това е една държава с най-високотехнологична медицина. Взимаме идеи от там”.

Министърът присъства и на демонстрация на новата система.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    18 3 Отговор
    Бъдеще за територията Няма. Ще се мре онлайн, много Ясно. Геноцида си бичи, робът си нанка.
  • 2 Ветеринар

    19 2 Отговор
    Телемедицина --медицина за телета.
  • 3 Боруна Лом

    10 2 Отговор
    ДА ТАКА Е!СИТЕ ЩЕ БЪДЕМ ТЕЛЕТА
  • 4 Последния Софиянец

    3 4 Отговор
    Имах обрив и видях лекарства в интернет и си ги купих.Отидох на лекар и той ми предписа същите.Викам-Ама аз вече ги взимам.А доктора вика-Ами тогава защо си дошъл?Взимай ги и ще ти мине.

    Коментиран от #14

  • 5 честен ционист

    6 1 Отговор
    Яжте качамак, за да не ви се налага да опирате до телемедицината.
  • 6 др Гей Билтс

    12 0 Отговор
    Тоя наясно ли е, колко млрда са наляти в израелскат здравна система, та щял да копира от там. Явно само с телефонисти ще лекува за сега.

    Коментиран от #10

  • 7 Този

    4 1 Отговор
    Шмоко тезнае на кой свят по скоро ще измисрят телепорт от колкото в БГ да има ефективна телемедицина огромна предпоставка за крадене
  • 8 Зевзек

    8 2 Отговор
    Бъдещето е самолечение и фалит на джипитата.
  • 9 Никой

    11 0 Отговор
    Теленародът чака вече спокойно опелото !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Спукана язва и апендицит

    13 0 Отговор
    Спукана язва и апендицит как ще лекуваш с телемедицина бе байо? Или кастастрофи с много загуба на кръв?Вместо да направите болниците болници, а не ЕТ-та, вместо да развиете бърза помощ поне на нивото от едно време, вие ми се правите на онлайн клавишни експерти. И какво ще има камера - снимай ми раната от тук, от там. А не се вижда, чакай малко. Пфу аман от крадци на пари.
  • 12 Баш софиянец

    11 0 Отговор
    Телемедицина значи да те преглеждат от "телевизора", така ли? Страхотно! Развиват се шеметно само технологии, които отдалечават хората едни от други, забелязвате ли? Влагат се много мисъл, усилия и средства хората да бъдат държани в изолация и далеч едни от други. Отглеждат се самотници. Значи трябва да правим точно обратното. Събирайте се, колкото може повече се вижайте на живо, общувайте на живо. Очевидно това е важно повече, отколкото си мислим.
  • 13 Остави ги евреите

    13 0 Отговор
    При тях може и да е "супер" телемедицината. Те също на 100% са съгласни и на трансхуманизма и на електронния концлагер. Ама ние имаме право на избор. Олигархията предлага тези неща да се въведат , понеже за тях това е изгодно. Но ние можем да се откажем и да си направим съвсем друга система!
    Подобно на "заразата" и принудителното "боцкане" срещу нея ние бяхме най-разумните в съюза.
    Сега също можем да си оставим лева, да не въвеждаме техните електронни "евра или долари" и да НЕ унищожаване нормалните пари. Иначе, ставаме тотално подчинени на една чужда олигархия ...
  • 14 1020

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И какво искаш да кажеш с това? Че доктора нищо не знае и чете от интернет, че предпсва само рекламирани лекарства, че ти си доктор или нещо друго?

    Коментиран от #17

  • 15 Мдаааа

    9 0 Отговор
    По време на пандемията ми се обадиха по телефона дали искам разговор с моя лекар. Казах ОК. За 30 мин. в които 2 пъти ме пита дали си пия хапчетата и какво точно ям, как ми минава деня, имам ли някакви оплаквания и т.н ми пристигна сметка 700 долара. Обадих се да питам защо. Отговориха ми ами вие сте разговаряли с вашия лекар полових час и това е част от времето му. Ахаааа, добре. А сега като разговарям с вас пак ли трябва да плащам. Отговориха не. Е тогава живи и здрави! Преди месец пак звънят - Не сте контактували с нас от една година. Така е казвам. Последният път ми вземахте 700 долара за разговор по телефона. Търсете си друг клиент. Аз от такива разговори нужда нямам. Почна се едно: Ама много се извиняваме, това е стандартен начин да поддържаме връзка с нашите клиенти. Мдааа. Благодаря за информацията. Точно от такива лекари дето да ми взимат 700 долара за 30 мин. разговор по телефона нужда нямам. Със здраве!
  • 16 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Бъдещето е без тебе и твоите електронни простотии.
  • 17 Посещавал ли си

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "1020":

    болнично заведение, та да видиш как "лекуват"? Така качествено уморяват хората, че няма за къде, особено ако си възрастен. Лично съм потърпевш от това. Загубих двама от моето семейство от такива разбирачи. Влезеш ли в болница, първото нещо е да ти набучат системата. На всеки един. За другото не ми се разправа.
  • 18 високотехнологична телемедицина

    3 0 Отговор
    За телефизиотерапията или теле-денталната медицита може ли да ни обясните? За едната заплата някои са готови да си пюят на дипломата.