Last news in Fakti

31 Март, 2023 13:55 1 062 4

НЗОК и фармацевтите се разбраха за лекарствата по Здравна каса- продължават с анекс договора

  • нзок-
  • фармацевти-
  • здравна каса-
  • договор-
  • анекс-
  • лекарства

Очаква се анексът да бъде подписан до края на деня. Така пациентите ще продължат да получават лекарствата си по Здравна каса без проблем. Преговорите между НЗОК и фармацевтите продължават, за да бъдат изчистени спорни точки

НЗОК и фармацевтите се разбраха за лекарствата по Здравна каса- продължават с анекс договора  - 1
Снимка: БГНЕС

НЗОК и фармацевтите ще подпишат анекс за удължаване на договора за отпусканите лекарства по Касата до края на септември. Това заяви председателят на Надзорния съвет на НЗОК Момчил Мавров, цитиран от БНТ.

Очаква се анексът да бъде подписан до края на деня. Така пациентите ще продължат да получават лекарствата си по Здравна каса без проблем. Преговорите между НЗОК и фармацевтите продължават, за да бъдат изчистени спорни точки.

Според Мавров в анекса ще залегнат нови условия, какви са те обаче, не стана ясно. По думите на Момчил Мавров, предложението на НЗОК аптеките да отпускат всички предписани лекарства или въобще да изпълняват рецептата няма да влезе в сила от утре. Това е едно от условията, които фармацевтите не искат да приемат, защото според тях, това нарушава правата на пациентите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горките пенсионери

    3 1 Отговор
    Не стига, че им изписват по едната торба лекарства, но трябва да измислят и нещо, с което да ги задължат да ги изкупят до последното хапче.
  • 2 Спас Спасов

    1 2 Отговор
    Браво на фармацевтите! От здравната каса нямат право така да се разпореждат с нашите пари!
  • 3 Фармацевтични компании

    3 0 Отговор
    Правят семинари и спонсорират яко ,така наречените лични лекари да изписват дадени лекарства ,които дали са точно за дадения пациент не е важно. Пращат ги по екскурзии,бонуси... Отделно някои още нахалството да си купиш лекарства от определена аптека ,пак бонуси..
  • 4 От Варна

    2 0 Отговор
    Какви са тия фармацевти, ще ще поставят условия! Ами да се открият държавни аптеки към общинските болници и те да се снабдяват с лекарства с предимство. В България се оказа, че всичко частно е добро, но за себе си, а не за благото на обществото. Как може в западните държави да се подсигуряват безплатни лекарства за деца и пенсионери? За храните хайде,преживява се?! Но спекула с лекарства, понякога животоспасяващи и то за най-уязвимите, е неописуема гадост! Къде дреме това МЗ, та не реагира? В Англия лекарства само по предписание, нищо не можеш да купиш свободно, освен аспирин и сироп за кашлица. В нашите аптеки можеш да си купиш всичко, важното е да ти приберат парите! Това е толкова опасно, защото с достъп до Интернет всеки може да си постави диагноза и да се самолекува! А после привидно плачат, че българинът злоупотребява с антибиотици, понякога и без да е необходимо. Същото, както продават алкохол и цигари на деца, независимо от официалните забрани. “Парица-царица”, казвал един популярен герой… и това е новото верую!