Last news in Fakti

31 Юли, 2023 11:57 1 257 1

Опустошителните земетресения в Турция ще имат дълготрайни последици за здравето

  • турция-
  • земетресение-
  • опустошително-
  • последици-
  • здраве

Особено за жените и малките деца

Опустошителните земетресения в Турция ще имат дълготрайни последици за здравето - 1
Източник: БГНЕС

Земетресението, което разтърси Южна Турция през февруари тази година, предизвика сериозни разрушения и дълготрайни здравни последици. Медицинската асоциация в региона предупреждава за опасността от дългосрочни вреди върху здравето на населението, особено за жените и малките деца.

Според представителите на медицинската асоциация липсва балансирано хранене, което може да доведе до нарушения в развитието на децата, както и нарушения в бременността и раждането. Регистрирани са голям брой преждевременни раждания и спонтанни аборти. Също така се отбелязва увеличение на случаите на депресия сред населението.

Медицинската асоциация обвинява властите, че безконтролно изхвърлят отломки от срутените сгради, които може да съдържат токсини като азбест и да представляват заплаха за подпочвените води и здравето на хората, цитира БТА.

Освен физическите щети и разрушения, земетресението остави и сериозни социални, психологически и здравни последици в региона. Опасенията от дългосрочните вреди за здравето на населението подчертават необходимостта от подкрепа и дългосрочно възстановяване на засегнатите области.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карма

    0 0 Отговор
    Така и трябва