Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 13:45 2 301 16

Защо все по-често млади хора страдат от рак?

  • онкологично заболяване-
  • рак-
  • млади хора-
  • здраве

Бързите промени във външната среда и методите за въздействие върху човека са причината за „подмладяването“ на рака

Защо все по-често млади хора страдат от рак? - 1
Снимка: Shutterstock

Бързите промени във външната среда и методите за въздействие върху човека са причината за „подмладяването“ на рака. Това каза Евгений Черемушкин, онколог, кандидат на медицинските науки, старши сътрудник на Института по клинична онкология на Руската академия на медицинските науки.

Според него в момента външната среда и методите на всички въздействия върху човека се променят бързо. Това води до увеличаване на заболяванията, включително тези на имунната и нервната система, както и различни алергии.

Освен това хората са увеличили стреса, което влияе върху сърдечно-съдовата система, ендокринните заболявания, зачестили са проблемите с наднорменото тегло, зачестили са случаите на рак.

"Ние променяме околната среда толкова бързо, без да поглеждаме назад, че започваме да бием алармата, когато започнат да се появяват тумори, които не са били срещани преди. Например, дете не е имало рак на стомаха допреди известно време, така че можем само да гадаем какво ще се случи по-нататък“, каза Черемушкин.

По-рано хирургът и онколог-уролог Марк Гадзиан каза, че заседналата работа и консумацията на големи количества животински мазнини допринасят за развитието на рак на пикочно-половата система, пише още zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    19 5 Отговор
    Заради експанзията на 3G , 4G , 5G.......! Преди , когато нямаше , и болестта беше много по малко !

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Анонимен

    7 0 Отговор
    Защото тройната преди герб и герб ги оставиха с деца без хляб, а костов и Царя родителите им. Взаимно крадоха всички.

    Коментиран от #12

  • 3 разбира се

    16 0 Отговор
    Да прибавим и бомбенето с обеднен уран в Сърбия . Рак - ама демократичен.
  • 4 Лечител от Гората !Вярно е

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    вече всичко е без кабел дори електрически четки за зъби ! Всичко това активира програмата рак в тялото !Червеното месо също е облъчено и допринася много Мак Доналд и т.н.
  • 5 Исторически парк

    7 0 Отговор
    Сега като почне и вносът на ураново зърно, мляко и тн от украйна ще има пандемия и взрив на раковете.. ще стане като ковида да връщат пациенти поради липса на места и легла
  • 6 Лекар

    3 0 Отговор
    Пийте липозомен глутатион
  • 7 Някой

    15 1 Отговор
    Хм, от хубаво ще да е.
    От качествени храни, несъдържащи никакви канцерогенни съставки като обеднен уран, консерванти, "подобрители" и т.н. От липса на отрови в ежедневието ни. От микропластмаси? Или пък от спокойното и лишено от стрес ежедневие? Медиите не са пълни с негативни новини, не се опитват да насаждат омраза в различните слоеве на обществото, работодателите са мили към работниците си, липсва стреса от реална възможност да не успееш да си платиш сметките...
    И като сложиш всичко това на едно място, няма как зачестилите заболявания от рак да не се дължат на нещо друго - примерно на руснаците.
  • 8 Американофил

    7 0 Отговор
    Путин е виновен
  • 9 Артилерист

    5 1 Отговор
    Мнението на учените-медици със сигурност е вярно, но специално за България голям дял за увеличаване на раково заболелите има първо Чернобилският облак, а после радиацията от обеднения уран от АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ НА ЮГОСЛАВИЯ. Това се потвърждава от статистиката за първото място в Европа на заболелите от рак сърби. А ние дишаме не само вятъра откъм Сърбия, но и имахме специален армаган в Горна баня. Отделно има сведения, че американците са използвали БОЕПРИПАСИ С ОБЕДНЕН УРАН навсякъде в безбройните си войни по целия свят. Същото сега правят и във войната си срещу Русия в Украйна чрез украинците. При това американците досега правят войни само на чужда територия, но ми се струва, че здраво са хванали дявола за опашката и не е далеч времето, когато ще я дръпнат без да искат и със сигурност ще кусат от обеднения уран ...
  • 10 Aлфа Вълкът

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    +2000 ядрени теста, повечето под земята, водата отдавна е отровена!
  • 11 АБВ

    0 1 Отговор
    Защото са големи отворковци

    Коментиран от #13

  • 12 записващ ангел

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Всичките им дела са записани.
  • 13 ЕСПМ

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "АБВ":

    Защото дъртите много им завиждат.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шоуто

    1 0 Отговор
    Тепьрва започва.Боц боц ихоп Рак и внезапна смьрт.Това ще е бьдещето на много хора дето се ваксаха.
  • 16 Тання

    0 0 Отговор
    Защото много наркотици влязоха в държавата ни и просто злоупотребяват с нас, за това има рак,но тези които ни го причиняват ще съжаляват.Тук държавата, която са построили не след 1880г, а след 1946г. я раздадоха и за това ще съжаляват.