Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 15:15 2 354 2

Кои са първите симптоми на рак на бъбреците?

  • бъбреци-
  • рак-
  • симптоми-
  • здраве-
  • онколог

В 75% от случаите ракът на бъбреците се открива с метастази

Кои са първите симптоми на рак на бъбреците? - 1
Снимка: Shutterstock

Тъй като бъбрекът се намира в ретроперитонеалното пространство, в началния етап е почти невъзможно да се определи ракът на този орган.

Ранен признак на заболяването може да бъде кръвта в урината, но най-често тя се вижда само под микроскоп. FederalPress научи от онколога Евгений Черемушкин какви симптоми показват туморен процес в следващите етапи.

„Болката и забележимият тумор не са ранни прояви. Слабост, загуба на тегло, субфебрилна температура - всичко това също показва, че туморният процес се развива и дава общи симптоми на интоксикация", каза лекарят.

В 75% от случаите ракът на бъбреците се открива с метастази, отбеляза Черемушкин, затова е важно човек да получи необходимата терапия и заболяването да е под контрол.

Днес са разработени много групи лекарства (насочено действие, общ ефект) за лечение на рак на този орган и като цяло те позволяват на хората да живеят достатъчно дълго, добави онкологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спираш да пикаеш..

    3 0 Отговор
    И минаваш на бира..
  • 2 ха, ха, ха...

    1 1 Отговор
    След тази статия всички стават безпогрешни диагностици или лекари. Може да очаквате вече диагноза и едночасово лечение по телефона със сметка за няколко хиляди лв. или по телевизията след като се обадиш на посочен номер, за да може да ти начислят необходимата сума през сметката за телефона.