Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 13:15 1 894 10

5 причини да пиете вода веднага след събуждане

  • вода-
  • здраве-
  • след събуждане-
  • хидратация

Защо водата най-важно нещо сутрин

5 причини да пиете вода веднага след събуждане - 1
Снимка: Shutterstock

Водата е основата на живота. Тя е нещо, от което тялото ни се нуждае и без което животът е немислим. Дори леката дехидратация е в състояние да влоши здравословното ви състояние и да затрудни почти всички протичащи в организма функции.

Когато спите, нивото на водата в тялото намалява. През деня пиете вода, но през нощта вероятността да се събудите и да изпиете чаша вода е малка. А и не е необходимо, защото нарушаването на съня има своите негативни ефекти.

Природно телата ни губят вода по време на сън. Ето защо е от голямо значение първото нещо, което да правим, когато се събудим е да изпием една чаша вода.

Вижте защо е важно да пиете вода веднага след събуждане.

Хидратирате тялото

Чаша вода след сън възстановява изгубеното количество течности през нощта. Дишането, изпотяването, метаболитните процеси, които текат, докато спите – всичко това е предпоставка за дехидратация. Изпийте чаша вода след събуждане, за да възстановите изгубените течности.

Детокс

Тялото се нуждае от вода, за да може да се детоксикира качествено. Органите, които отговарят за извеждането на токсините – черен дроб, бъбреци, кожа, бели дробове – всички те се нуждаят от добър воден баланс, за да функционират правилно.

Ускоряване на метаболизма

Усвояването на хранителните вещества е по-качествено в присъствието на вода. Метаболизмът се забавя при обезводняване и обратното – ако сте добре хидратирани, обмяната на веществата тече много по-добре, по-бързо и качествено. Пийте чаша вода веднага след събуждане за отслабване и бърз метаболизъм.

За млада кожа

Състоянието на кожата до голяма степен зависи от водата в тялото. Хранителните вещества, микроелементите, антиоксидантите, протеините– всички те влияят на състоянието на кожата, но при наличие на дехидратация, кожата ще страда, независимо дали се храните здравословно и дали използвате продукти за красота. Ето защо пиенето на вода, особено сутрин, е от огромно значение за кожата, пише az-jenata.bg.

Против запек

Запекът до голяма степен зависи от нивото на хидратация в организма. Ако сте дехидратирани, движенията на червата се забавят. Това затруднява дебелото черво в извеждането на отпадъците и токсините. Пийте вода всяка сутрин на гладно след събуждане за редовно изхождане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    1 1 Отговор
    По добре зелев сок.
  • 2 Динко

    2 3 Отговор
    Ако се будя до такава мацка, и по два литра ще пия щом трябва.
  • 3 Много

    3 3 Отговор
    Маловажни причини ! Първо тряскаш няколко коняка , после тряскаш няколко мадами , и спираш да питаш защо е хубава водата сутрин !
  • 4 Ха ха

    3 1 Отговор
    Пийте топла вода с мед сутрин, за да се очистите по-добре от токсините💦
  • 5 Един шофьор

    5 3 Отговор
    Който пии вода сутрин значи е вечерял ракия.
  • 6 Откриха Америка

    2 1 Отговор
    От Векове хората пият сутрин чай, кафе, сок - може и вода!
    Що Се прайте на интересни! Пълни простотии!
  • 7 686

    8 0 Отговор
    Не е лошо момче зетя, ама много вода пие сутрин!
  • 8 Глупости

    4 1 Отговор
    Повечето причини са изсмукани от пръстите. Сутрин като стане човек трябва да отиде до тоалетната. Всичко което се е насъбрало от вечерта като течности да го изпикае. После в първия половин час може да изпие една, ЕДНА, не повече чаша, но топла вода. Поне с телесна температура. И това е. Детокс, метокс - глупости.
  • 9 Не работи

    3 0 Отговор
    Като ударя две три ракии и една кана вина с дебело мезе даже не чакам до сутринта Шишето с вода е до главата ми
  • 10 Тома

    1 0 Отговор
    Само бирата сутрин е клин клин избива