Last news in Fakti

24 Декември, 2023 07:02 1 005 16

133 нови случая на коронавирус, няма починали заразени

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Активните случаи са 4 603

133 нови случая на коронавирус, няма починали заразени - 1
Снимка: Фейсбук

Сто тридесет и три нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България, предаде БТА. Няма починали сред регистрираните заразени, показват данните от Единния информационен портал.

Преди седмица също нямаше смъртни случаи, но новозаразените бяха над два пъти по-малко - 60.

133-те нови случая са установени от 721 теста (18.45 процента са положителни). Над 56 процента от тези хора не са ваксинирани срещу коронавирус (не са със завършен ваксинационен курс).

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 333 064. Те са били установени от 11 522 296 теста (11.57 процента са положителни).

Броят на хората, починали в България след заразяване с коронавируса, остава 38 665.

Активните случаи са 4603 - чувствителен ръст в сравнение с преди една седмица, когато бяха 3790.

Хоспитализираните с диагноза коронавирус са 358, 31 от които - в интензивно отделение.

Десет пациенти с коронавирус са постъпили в лечебно заведение през последното денонощие. Осем от тях (80 процента) не са ваксинирани.

През последното денонощие не е отчетен като излекуван нито един човек, дал положителен резултат на тест за коронавирус. Общият брой на оздравелите у нас остава 1 289 796.

През последното денонощие са били поставени 11 дози от ваксини срещу коронавирус. Общият им брой от началото на кампанията в България е 4 724 299.

2 077 996 души са със завършен ваксинационен курс. 1 007 000 човека са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, като на 134 430 от тях е поставена бустерна доза с адаптирана ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 !!!!!

    16 0 Отговор
    Тъпо и упорито сайтче. Не разбрахте ли че само малко болни мозъци вярват в ковид измамата.
  • 4 Петър

    6 0 Отговор
    Ето тези думи от публикацията ме впечатлиха най много:
    "Активните случаи са 4603 - чувствителен ръст в сравнение с преди една седмица, когато бяха 3790."
    Много ме е яд, че автора на публикацията не се замисля, че това не е никакъв чувствителен ръст на активните случаи на седмична база, просто това са фалшиви данни на националният информационен портал за Ковид-19 в България. До края на следващата седмицата е твърде вероятно от този портал, рязко да отчетат
    3-4000 "излекувани" за период от 24 часа, а след това ще започнат пак бавно и методично да трупат хиляди "болни" които ще бъдат излекувани по служебен път чак в края на януари 2024 година.

    Коментиран от #6

  • 5 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "уйко калеко":

    Калеко, нали тук, няколко човека ти обяснявахме на дълго и на широко как стоят нещата с тези данни? Явно нищо не си разбрал.

    Коментиран от #9

  • 6 Моарейн

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Колега, както неведнъж съм писала, нищо чудно сред активните все още да престояват хора, вписани през далечната вече 2020 год. Всъщност и аз изкарах преди десетина дни гадинката и най-вероятно и моето име се мъдри някъде в тоя списък, нищо че тестът ми е отрицателен отпреди една седмица.
    Между другото, понеже от МЗ "оправиха" хаоса с електронните рецепти, седнали и се замислили дали пак да не върнат задължителната карантина. Най-вероятно ще го направят, особено ако им спуснат нареждане от амбасадата.

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Моарейн":

    Да, така е, писали и коментирали сме доста пъти с теб по тази тема. Защо изобщо този тест който ти е направен трябва да се отчита някъде, и защо и кой може да накара някой да прави тест които трябва да излезе отрицателен за да бъдеш отчетен като излекуван?

    Коментиран от #8

  • 8 Моарейн

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Изискване на работодателя, колега, няма да си ритна трудовата книжка заради едното бъркане в носа. Все тая, мина и замина леко и прелеко без ваксини - експерименталки. Жив и здрав и весели празници:)

    Коментиран от #10

  • 9 уйко калеко

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Добре де ,а автора каква вина има ,че в коментар нр.1 да се сипят обиди.Тази статия е пренаписана от БТА. Задълбочените анализи ги правят такива СПЕЦИАЛИСТИ като ВАС.Корона вируса си го има и си действа въпреки тоталното му отричане от някои люде.Преди 45 дена на един мой истински приятел сина му ,снахата и внука заболяха от КОРОНАТА.СИНА МУ НЕ Е ВАКСИНИРАН ТОВА Е ЗА 4- ПЪТ ЗАСЕГНА МУ ЗРЕНИЕТО СНАХАТА БРЕМЕННА В 5 МЕСЕЦ ВСЕКИ ДЕН Я КАРАХА В БОЛНИЦА ДА Й ВЛИВАТ АНТИБИОТИЦИ .
    СИНЪТ ВСЕ ОЩЕ ИМА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ ,НО СЕГА ПРИТЕСНЕНИЕТО Е ДАЛИ ЩЕ СЕ РОДИ НОРМАЛНО БЕБЕ.ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ НЕ СИ Я ИЗМИСЛЯМ ,А Е ИСТИНА.ТА ПОГОВОРКАТА ПАК ЩЕ Я НАПИША,,БАЙ БАБО ДА НЕ ТЕ СРЕЩНЕ МЕЧКА,,.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Петър

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Моарейн":

    Да, ясно, но ще се опитам да поставя въпроса така: Паднал съм с колелото и имам нужда от медицинска помощ, отивам до някоя болница и там преди да ми обработят раните ми правят тест за Ковид-19 който се оказва положителен, обработват ми раните, докладват без да има нужда положителният ми тест в РЗИ и след това аз си тръгвам от болницата без никой да може да ми каже нещо, никога повече не си правя тест за Ковид-19, до кога ще съм в графа "активни" с Ковид-19 в националният информационен портал за Ковид-19 в България? Тези тестове изобщо не трябва да се отчитат някъде. Весели празници и от мен.
  • 11 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "уйко калеко":

    Автора има вина, че не е отишъл при шефа на РЗИ и при този който отговаря за нанасянето на данните в националният информационен портал за Ковид-19 в България и не го е попитал защо продължават да публикуват грешни и лишени от логика данни в този портал? В тази публикация БТА няма нищо общо, и ти можеш да публикуваш тези данни без изобщо да ги търсиш в БТА или която и да е друга информационна или новинарска агенция.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЕйНещастник

    1 0 Отговор
    КурвоПродажнаГанеф, Ковид да те налази в ДоленПедерасин да те превърне.
  • 14 Това НещастноЧовече

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "уйко калеко":

    КурватаПродажнаГанеф е с вина до край, никой не му вреВгъза измислените данни, които помества тук.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.