Last news in Fakti

25 Януари, 2024 17:37 1 208 6

Втората проверка на "Медицински надзор" е открила нарушения в две болници по случая "Даная"

  • втора проверка-
  • медицински надзор-
  • нарушения-
  • болници-
  • случая даная

Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти

Втората проверка на "Медицински надзор" е открила нарушения в две болници по случая "Даная" - 1
Снимка: БГНЕС

Нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт е констатирала повторната проверка по случая с починалата Даная. Това съобщиха от пресслужбата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, цитирани от БТА. Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, контролът, по която се осъществява от други органи. От ИАМН са сезирали компетентните органи за вземане на отношение по компетентност. Втората проверка беше назначена на 8 януари 2024 г. заради породили се в медийното пространство съмнения по отношение на резултатите от първата проверка. Първата проверка беше извършена в болниците “Пирогов” и “Царица Йоанна – ИСУЛ”, през септември и октомври 2023 г.

Във втората проверка, извършена в периода 9 януари 2024 г. – 19 януари 2024 г., са проверени същите две болници, както и Медицински център „Малчовците“ ООД - София, болница и диагностично-консултативния център към болница „Токуда“, Амбулатория за първична извънболнична медицинска помощ индивидуална практика „Смарагд 57“ ЕООД - Кресна, „Доктор К. Пандева“- ИППМП ЕООД - Благоевград. Вторият екип от проверяващи са различни служители от тези, които са извършили първата проверка, допълниха от ИАМН.

Всички документи, получени от лечебните заведения в хода на извършване на първата проверка, са предоставени на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на 8 януари 2024 г. Констативните протоколи, ведно с документите, получени при повторната проверка, са предоставени днес на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    5 4 Отговор
    В БГ МБАЛ се осъществява планов геноцид над нищо неподозиращите българи вече 34 г.
  • 2 ПЬОТЪР ДЪНО В....🤒

    5 3 Отговор
    МАЙ МАЙ ПРАВ СИ БЕШЕ
    ОНЯ СЛУЖИТЕЛ ОТ МНО
    КОГАТО ГИ ЗАПЛАШИ ...💪
    СЕГА ГО ВЪРНЕТЕ НА СЛУЖБА....
    А ТИЯ МЕРИДЖЕЙН НА ПИРОГОВ...
    ДЕСЕТ ГОДИНИ УЧАСТЪКОВ ФЕЛДШЕР
    В....СТРАНДАЖА САКАР ИЛИ
    В ГРУДОВО..ЕЛХОВО И ЗВЕДЕЦ...(.......).....
  • 3 Нищо не разбрах

    4 3 Отговор
    И какво конкретно са открили, като има един куп изброени, вкл. и общопрактикуващ. Някъде в системата нещо, по-точно май нищо не е наред и вероятно са чиновнически недоразумения.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Марина

    1 0 Отговор
    И какво откриха тези служби накрая? Моля, изразявайте се точно, ако нямате новина, то не я анонсирайте!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.