Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 05:05 805 7

66 нови случаи на коронавирус, починал е един заразен

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Активните случаи са 7 725

66 нови случаи на коронавирус, починал е един заразен - 1
Снимка: БГНЕС

Шестдесет и шест нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Починал е един от регистрираните заразени, показват данните от Единния информационен портал, предаде БТА.

За сравнение, преди една седмица новите случаи на коронавирус бяха 98. Починалите бяха двама.

66-те нови случая на коронавирус са установени от 1979 теста (3.33 процента са положителни). Над 71 процента от тези хора не са ваксинирани срещу коронавирус.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 338 740. Те са били установени от 11 596 316 теста (11.54 процента са положителни).

Общият брой на смъртните случаи в България след заразяване с коронавируса вече е 38 732. Починалият през последното денонощие заразен не е бил ваксиниран.

Активните случаи са 7725.

Хоспитализираните с диагноза КОВИД-19 са 251, 41 от които - в интензивно отделение.

15 пациенти с коронавирус са постъпили в лечебно заведение през последното денонощие. Над 86 процента от тези хора не са ваксинирани.

През последното денонощие са отчетени като излекувани 185 души, дали положителен резултат на тест за коронавирус. Общият брой на оздравелите у нас е 1 292 283.

През последното денонощие са били поставени 12 дози от ваксини срещу коронавирус. Общият им брой от началото на кампанията в България е 4 725 901.

2 078 002 души са със завършен ваксинационен курс. 1 007 851 човека са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, като на 135 281 от тях е поставена бустерна доза с адаптирана ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Онзи

    10 0 Отговор
    Ковид измамата вече не върви.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Моарейн

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ауууу, яко":

    И КПП-та, и бележки от работодателя, и зелени сертификати, за да влезеш в магазин, и градинки, опасани с червени ленти, и с куче навън може, но с внуче - йок, и още куп други простотии.
    А някой може ли да ми обясни защо от поне половин година насам бройките, които обявяват в събота сутринта, т. е. заразените в петък, винаги са повече от тези, заразени в четвъртък и обявени в петък сутринта? Може само с един заразен да е, но абсолютно винаи обявените в събота са повече, което е изключително странно. Искат ли още сертификати в съседните страни, че да се налага народът да си прави тестове, за да изкара един уикенд в Гърция, или просто е поредната дивотия на порталчиците - пишат в петък "кухи бройки", за да компенсират съботните и неделните? Зер, да не би някой да не пропусне да впише заразените от събота и неделя!!!
  • 5 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ауууу, яко":

    Вдигайте парковете от пейките ;-)

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.