Last news in Fakti

15 Ноември, 2014 10:30, обновена 15 Ноември, 2014 11:32 13 520 15

Запознайте се с Ford Everest

  • ford-
  • everest
От Ford представиха нов модел, който се нарича Everest. Високопроходимият автомобил има за цел да замени досегашния Territory, а иновацията е построена на платформата на пикапа Ranger. Everest разполага с три реда седалки и според производителя се явява едно от най-големите и просторни превозни средства в този клас.
В салона на седемместния всъдеход са разположени над 30 отделения за вещи, общата вместимост на които е 48 литра. Ако вторият и трети ред седалки се сгънат, обемът на багажника става 2 100 литра. За сравнение ще кажем, че обемът на големия Ford Explorer е равен на 2 285 литра.
Машината притежава и доста впечатляващ клиренс. Просветът на Everest е 225 мм, като за сравнение ще кажем, че клиренсът на Land Rover Defender е 250 мм. Ъглите на атака отпред и отзад са 29 и 25 градуса, съответно. Освен всичко това Everest може да тегли ремарки с маса до три тона.
Моделът се предлага с двулитров бензинов двигател от семейството EcoBoost, който има различни мощностни характеристики. Наличен е и 2.2-литров дизелов мотор. Топ версията се оборудва с 3.2-литров дизел. Двигателите работят съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия, или с механична скоростна кутия с шест предавки.
Част от екстрите в салона включват мултимедийна система SYNC2 с голям 8-инчов дисплей, адаптивен круиз контрол и различни системи за пасивна и активна безопасност. От компанията все още не разгласяват подробни технически характеристики, като не е известна е цената на Everest.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен Веселинов

    5 2 Отговор
    Красив и стилен.
  • 2 Сашо

    2 1 Отговор
    Страхотен автомобил! Творенията на Генерал Моторс от 2003 насам почти няма нещо, което да не е направено качествено и на 80%-90% е страхотен автомобил! Форд правят едни от най-добрите автомобили, в цялата си гама нямат лоши превозни средства! На мен лично ми харесва АМА МНОГО!
    Браво! Евала! Дано до 2017 има такъв и в България! :):):):):)

    Коментиран от #6, #13

  • 3 bibendum

    3 0 Отговор
    Изключително подходящ за нашите пътища. Като гледам така, няма да е някакъв псевдо СУВ. И на мен ми харесва много.
  • 4 GAULOISES

    0 0 Отговор
    Дали ще се продава в Европа ?
  • 5 Провинциалист

    0 1 Отговор
    Абе направил го руснака!!!!!!!!!!!!
  • 6 гм

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сашо":

    Какво общо имат Генерал моторс в случая? Точно те дето реколват милиони коли заради смъртни случаи. А форд връщат пари заради завишен разход на екобууст
  • 7 Japoneze

    2 0 Отговор
    По принцип Янките ги бива като правят Тракове -имат голяма история и опит.А от Щатските марки Форд винаги са били напред - и яко представяне в моторни спортове !Това ще е добро - защо обаче поразително прилича на новия X-trail?
    За двигателите: на Форд дизелите до 2.2 литра не ги бива много - само един дизел имат хубав и той е правен с Пежо: Форд -Lion,който се монтира на Рейндж Ровера.Тук добрия избор ще е 3.2 дизелака-по са чак на големите кубатури!
  • 8 Иван М

    3 2 Отговор
    Сигурно е добър!На базата на Рейнджър от който съм възхитен.Шест години здраво каране ,яко натоварен с инструменти и 4 човека екип, във всякакви условия-сняг кал и т.н. без никакъв отказ.Стрелката на температурата е като нарисувана и 10/на 100км без промяна.Това беше служебен джип.От 6г.карам Фокус 1,6 на газ -1999 над 250хил.-само съединител и накладки и това е!
  • 9 Десислав Попов

    2 4 Отговор
    Тъпо,грозно,отвратително,американско
  • 10 Кобрата

    5 2 Отговор
    Ford-ът е перфектен, хубавото си е хубаво и няма как да се скрие

    Коментиран от #12

  • 11 Монго

    0 1 Отговор
    Ръчката на скоростите можеха да я сложат направо между краката на возещия се отдясно /има го в кокпита на новите самолети/.
  • 12 Autohouse Randm

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кобрата":

    taka e.
  • 13 ford

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сашо":

    Какъв Генерал бе човек??? General Motors правят Опел, Шевролет и т.н.
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%B4_%D0%9C%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9A%D1%8A%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8
  • 14 Дядо поп

    0 1 Отговор
    Единсвеното красиво нещо което видях на илюстрациите беше велосипеда!
  • 15 ккк

    2 0 Отговор
    Което показва ,че си естетичен инвалид.