Last news in Fakti

30 Ноември, 2014 09:00 6 036 5

Chevrolet Chevelle "Recoil" новото произведение на RingBrothers

  • chevrolet-
  • chevelle-
  • recoil-
  • ringbrothers

Американският производител на поръчкови части Ring Brothers прикова вниманието на тазгодишното изложение SEMA с уникална разработка на базата на класически Chevrolet Chevelle от 1966 г. Мускулягата носи името "Recoil" и е вдъхновен от изтребителите, а модифицирането е отнело няколко години. Погледнат отпред, специалният Chevelle изглежда като нормална кола, но при вида на чудовищно широките задни гуми става ясно, че нещо не е наред.

Отстрани има емблема, на която пише 1 khp, което би трябвало да значи един килограм на конска сила. Измерената мощност на колелата е 980 конски - с около 15% по-малко от тази на двигателя заради загубите по трансмисията. В днешно време мощността на мотора се записва по документите без загубите по трансмисията като при автомобилите с предно задвижване загубите са от 0 до 10%, при тези със задно предаване - 0около 15%, а при 4х4 - около 25%.

За разлика от повечето хора, които се занимават с хот роди, Ring Brothers са използвали много въглеродни нишки. Броните, предният и задният капак, огледалата, лайстните и задният лип спойлер са изработени от композитния материал, като капаците са направени двуслойно, за да няма усуквания, както и да се засили здравината им. Цветът на колата също е уникален - "Sand Strom" или пясъчна буря миксиран от BASF.

Окачването на колата е микс от предница на Corvette C5 и заден четириточков мост произведен от Roadstershop. Джантите са произведени специално за проекта от HRE Wheels, като размерите са им 19/9,5 отпред и бруталните 20/13 отзад, а гумите са в размер 275/35/19 отпред и 345/30/20 отзад. При тази огромна мощност е нужно и нещо да я контролира. Това са предни и задни 6-бутални апарати и големи двукомпонентни дискове от BAER, които отделят повече топлина от обикновените.

Двигателят LS7 от Wegner Motorsports е оборудван със сух картер и е позициониран назад към купето за по-добро разпределение на теглото. Вътрешните части като бутала, биели и колянов вал са ковани - все пак това са 980 конски сили. Тази мощност идва и благодарение на нагнетен въздух от компресор Whipple. Трябва и скоростна кутия, която да издържа над 1000 нютонметра. Тя е Tremec T65, подсилена от Bowler Transmissions.

Източник: speedhunters.com


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джорджо

    2 0 Отговор
    Отстрани има емблема, на която пише 1 khp, което би трябвало да значи един килограм на конска сила - Браво! измислихте нова единица за мощност!
    khp означава кило конска сила, от уроците по физика би трябвало да знаете представките и стойността им. Кило означава 10 на трета степен, което е точно 1000.
    1 khp = 1000 hp

    Коментиран от #2

  • 2 SSSSSSSS

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "джорджо":

    Прав си, но американците може да са имали предвид точно килограм (k) на конска сила (hp).
    Трябва тях да питаме. :D

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Американците не използват килограми за мерна еденица. Според мен също К = 1000, ако беше килограм на конска сила, щеше да е k/hp
  • 4 Име:

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "SSSSSSSS":

    Наистина ли си мислите че това нещо е 980 килограма.... :D :D :D
    Иначе хубав статия, въпреки че не харесвам такъв тип тунинг, трябва да има повече такива статии...
  • 5 808

    0 0 Отговор
    малиииии пък как гориииии