Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 16:09 1 217 0

Rezvani показа бронирана суперкола с над 1000 к.с.

  • rezvani-
  • beast-
  • corvette-
  • chevrolet

Опциите включват димна завеса

Rezvani показа бронирана суперкола с над 1000 к.с. - 1

Най-новото творение на калифорнийската компания Rezvani, наречено Beast, е суперкола с бронировка и изключителна мощност. Въпреки че името може да предизвика спомени за оригиналния Beast, който е базиран на Aerial Atom, тази нова итерация черпи вдъхновение от друг източник - Chevrolet Corvette C8.

В сърцето му се крие 6,2-литров V8 двигател, подобен на този, която се намира в Corvette Stingray. Rezvani обаче е увеличил мощността, като са включили двойка турбокомпресори, в резултат на което мощността е увеличена до 1000 конски сили. В съчетание с осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, оборудвана с лостчета за превключване на волана, този задвижващ агрегат обещава вълнуващо представяне при поискване.

Данните за ускорението са също толкова зашеметяващи, като се твърди, че Beast може да ускори от 0 до 100 км в час само за 2,5 секунди и да покори четвърт миля за невероятните 9,6 секунди. За тези впечатляващи характеристики допринася изцяло карбоновата каросерия, която не само подобрява аеродинамиката, но и помага за намаляване на теглото на автомобила до стройните 2960 кг.

Визуално Beast постига баланс между агресия и изтънченост, като дизайнерските елементи, напомнящи на C8 Corvette, се преплитат с характерните естетически щрихи на Rezvani. Отварящите се нагоре врати, подредените четворни накрайници на изпускателната система и открояващият се заден дифузьор са само част от тях.

В купето се забелязва влиянието на Chevrolet, макар и с привкус на Rezvani. Липсата на централно разположен гръбнак от бутони и вдъхновеният от Formula 1 волан подчертават ориентирания към представянето дух на автомобила. Макар че на някои изборът на тапицерии може да се стори малко нетрадиционен, именно наборът от опции за шпионско обзавеждане е това, което наистина отличава Beast.

За тези, които имат склонност към шпионаж, Rezvani предлага опционален пакет "007", изпълнен с множество функции за сигурност и защита. От газови маски и термовизионно нощно виждане до защита от електромагнитен импулс и лютив спрей - Beast гарантира, че пътниците му са подготвени за всяка ситуация. Освен това опционалните бронирани панели и бронирани стъкла осигуряват допълнителен слой защита, макар и на значителна цена, започваща от 485 хиляди долара


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА