Last news in Fakti

25 Април, 2024 15:55 1 384 6

Мini Paceman дебютира с компактни размери и SUV визия

  • mini-
  • paceman-
  • countryman-
  • cooper

Моделът може да се похвали с дължина от 4.07 метра

Мini Paceman дебютира с компактни размери и SUV визия - 1

Запознайте се с Mini Aceman - новото предложение на Mini за навлизане в сферата на компактните електрически SUV-та. За разлика от своите „братя“ Countryman и Cooper, Aceman предлага самоелектрическо задвижване. С дължина 4,07 м и височина 1,50 м Aceman е позициониран по-близо до Cooper, отколкото до Countryman, той възприема иновативната платформа Spotlight, с което също се отличава драстично. За разлика от него Countryman се придържа към архитектурата на BMW за предно предаване FAAR - избор, който се вижда и при BMW iX1.

Дизайнерският дух на Aceman въплъщава характерната за Mini естетика с позната визия, типична за марката. В задната част откриваме вертикално разположените светлини с графики, които могат да се променят, също подобно на Cooper и Countryman.

Отвътре Aceman предлага футуристичен кокпит, характеризиращ се с отличителен OLED сензорен екран. Водчаите са посрещани с важна информация за шофирането чрез head-up дисплей, интегриран в минималистичния дизайн на интериора.

Задвижван единствено от електрическо задвижване, Mini Aceman предлага два варианта: Aceman E и Aceman SE. Отличаващ се с предно предаване и мощност от 184 или 218 конски сили, в съчетание с капацитет на батерията от 43 kWh или 54 kWh, Aceman осигурява пробег от 300 км до 400 км. Aceman поддържа до 11 kW зареждане с променлив ток (AC) и бързо зареждане с постоянен ток (DC) до 75 kW или 95 kW, в зависимост от батерията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 0 Отговор
    Къде са спали досега? Батерия 43квч, бързо зареждане 75кв?!? Те не знаят ли какво се предлага от конкуренцията и нима нямат шеф, който да им каже: Абе ей, мухали, последните 10г. за какво получавахте заплати, за показатели на 10г. смарт ли? Смешни са. Всички с изключение на тесла и няколко китайски марки са тотално откъснати от реалността и си мислят, че с трици ще хванат много маймуна. Ама я вижте поточните линии как спряха и складовете са пълни, има хора навитаци, ама чак много не са, за подобни недомислици.
  • 2 Край

    9 0 Отговор
    Мини е с кръгли фарове. Това е некадърно менте на китайска колица. Мини приключва. Видях и новия кънтримен - по -добре го спрете да правите такива коруби навреме - хабите материала.
  • 3 електромразец

    7 0 Отговор
    Из Гъ З Ица !!! Откъдето и да го погледнем .
  • 4 ар14тс

    5 0 Отговор
    Много грознооооооооооооооо
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.