Last news in Fakti

10 Април, 2024 09:09 1 453 8

BMW ще пусне 40 нови модела през следващите 5 години

  • bmw-
  • mini-
  • x3-
  • x4-
  • x5-
  • x6

В това число влизат и обновените автомобили

BMW ще пусне 40 нови модела през следващите 5 години - 1

Наскоро BMW проведе конгрес на дилърите в Лас Вегас, на който предложи на търговците да надникнат в бъдещите планове на марката. По данни на Automotive News участниците са били запознати с предварителни версии на близо 40 нови или обновени модела, които ще дебютират през следващите пет години.

Сред представените автомобили са новото 2 Series Gran Coupe и обновените X3 и X5. Очаква се предстоящият X3, който ще бъде пуснат на пазара по-късно тази година, да има по-съществен външен вид. Междувременно обновеният X5 ще има "средна" естетика, подчертана от X-образни дневни светлини.

Дилърите са получили и поглед към дългоочаквания M5 Touring, за който се говори, че ще генерира над 700 к.с. Очаква се това високоефективно комби да повтори стила на XM, като разполага с plug-in хибридно задвижване с 4,4-литров V8 двигател с две турбини, литиево-йонна батерия и интегриран електромотор. С комбинирана мощност от 738 к.с., M5 Touring предизвиква значителен шум, въпреки че потенциалът му за продажби все още не е изяснен.

На фронта на електрическите превозни средства BMW показа предстоящия Mini Aceman и подшушна за "концепциите за електрически седан и кросоувър от следващо поколение". Въпреки че подробностите са оскъдни, фокусът на компанията върху електрическите автомобили Neue Klasse е очевиден, като последните концепции за кросоувъри подсказват бъдещата им посока.

Mini Aceman, който ще бъде представен по-късно този месец, обещава стилен кросоувър с остър дизайн и пластмасова облицовка на каросерията. Позициониран под Countryman, той се очаква да предлага различни варианти на електрическо задвижване, включително начален вариант с батерия с капацитет 40,7 kWh и двигател с мощност 181 к.с., както и модел S, разполагащ с по-голяма батерия с капацитет 54,2 kWh и мощност 215 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    6 6 Отговор
    Лада и Москвич колко ще пуснат?
  • 2 ББорисов

    9 4 Отговор
    Имах БМВ и го карах често на кратки разстояния, от гаража до сервиза и обратно!
  • 3 Васо Високоволтовия

    6 1 Отговор
    40 модела кой от кой по-грозен!

    И това не са истински електрички, защото ползват ДВГ платформа.
  • 4 Оня с коня

    6 1 Отговор
    Да бе, това да не са фафли, както се вика в рекламата. За какво да тези 40 модела, да направят 3-4 ама читави.
  • 5 Луд

    3 1 Отговор
    Извинете....това на снимката булдозер ли е?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тони

    3 1 Отговор
    Смешници ! 40 нови модела щели да пускат! Те сегашните не могат да ги обезпечат с резервни части и поддръжка, ще пускат нови. 3 -ти месец вече колата ми чака поредната нова скоростна кутия в официлния сервиз в Младост. Жалка немска картинка!
    Нищо де , санкциите работят, а гостите инжинери надминават очакванията им!