Last news in Fakti

4 Декември, 2004 22:36 907 0

Австралийски диамант

  • holden-
  • torana tt36-
  • holden torana tt36

По време на автомобилното изложение в Сидни, Австралия посетителите имаха възможност да зърнат отблизо едни от най-новите предложения в света на суперскоростните спортни автомобили, като безспорно голям интерес предизвика и изложеният от Holden "диамант" на четири колела, носещ названието Torana TT36. Всъщност емоциите, които изцяло

ръчно изработеното

возило събужда, са напълно обясними, тъй като създателите му са го дарили с необуздан нрав и силен спортен дух. Доказателство за това е и агрегатът, който конструкторите монтират под предния капак. Последният представлява V-образен, 3.6-литров гигант с шест цилиндъра и два турбокомпресора.

Осигуряваната от него мощност е 381 к.с., които посредством шестстепенна механична скоростна кутия се предават на задните колела. За привържениците на по-спокойното каране, които държат преди всичко на олекотеното управление на автомобила, се предвижда опцията Torana TT36 да бъде оборудван с шестстепенна автоматична трансмисия.

Пиковата стойност на въртящия момент също е доста респектираща - 480 Нм, достигащи се още при 1 600 об./мин.

Динамиката, която Holden Torana TT36 предлага, когато "стъпи" на пътя, е в състояние да задоволи и най-претенциозните почитатели на високите скорости и адреналиновите изживявания. Стрелката на скоростомера, например, ще радва погледа ви, докато не достигне делението 300 км/ч... Ускорението

от 0 до 100 км/ч

отнема на австралийския атлет едва 4.2 секунди, а далеч по-сложното упражнение - от място до 160 км/ч, се изпълнява със същата лекота за 9.6 секунди.

За щастие, обаче високите скорости в никакъв случай не се отразяват негативно на комфорта при пътуване, като пасажерите във вътрешността на австралийския спринтьор разполагат със значително пространство, "вина" за което в основна степен има доста голямото междуосие.

За допълнителното самочувствие на пътниците се грижи и изисканата атмосфера на салона, която създателите на Holden Torana TT36 постигат най-вече с качествено изработване на всеки детайл и използване на скъпи и луксозни материали. Кожата и дървото присъстват в изобилие, но специфичното оформление на компонентите при интериора внушава преди всичко солидна доза спортно излъчване.За онези от вас, които вече са разпознали в Holden Torana TT36 "своя" автомобил, би следвало само да се добави, че на този етап компанията-производител все още не е взела решение за серийното производство на последната си гордост, но дори това да стане, със сигурност бройката ще бъде силно ограничена и то само за Австралия.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА