Last news in Fakti

5 Септември, 2011 14:22 2 662 0

Lexus LFA стана герой на Нюрбургринг

  • lexus lfa-
  • pagani zonda r-
  • pagani huayra-
  • lamborghini aventador-
  • porsche 911
Lexus LFA стана герой на Нюрбургринг - 1
Lexus LFA завъртя една обиколка на северната дъга на пистата "Нюрбургринг" за 7 мин. и 14 секунди

Спортно ориентираният Lexus LFA даде второ време сред автомобилите предназначени за използване в "цивилната" пътна мрежа, като завъртя една обиколка на северната дъга на пистата "Нюрбургринг" за 7 мин. и 14 сек. Трасето е с дължина 20.8 километра. Модификацията е наречена Nurburgring Edition и впечатлява с допълнителен карбонов спойлер, интегриран в предната броня, както и с масивно антикрило в задната част. По този начин е увеличена силата на притискане на автомобила към асфалта.

На лека доработка са подложени и шестстепенната секвенциална трансмисия, както и всмукателната и изпускателна системи. Вследствие на тези промени мощността е увеличена с 11 к.с. (571 к.с.), но динамичните характеристики на автомобила остават непромемени. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3.7 секунди, а максималната скорост - 325 км/ч. Някои от детайлите в салона са изработени от въглеродни сплави с цел максимално снижаване на теглото. Въпреки тези на пръв поглед незначителни промени, цената на Nurburgring Edition е по-висока от тази на стандартния LFA със $70 000. Ще припомним, че стандартната версия на модела са предлага за $445 000.

В момента абсолютен рекордьор на "Нюрбургринг" е Pagani Zonda R (6 мин. 47.5 cек), но този автомобил не е сертифициран за използване в т.нар. цивилна пътна мрежа. Второ и трето място заемат също несертифицираните автомобили на фирмата Radical – SR8 LM (6 мин. 48 сек.) и SR8 (6 мин. 55 сек.). Първенството за "цивилен" автомобил се държи от Gumpert Apollo Speed, който през 2009-а премина северната дъга за 7 мин. 11.57 сек. На Lexus LFA Nurburgring Edition не му достигнаха малко повече от две секунди, за да стане новият крал на "Нюрбургринг". Към подобряване на този рекорд са се насочили и автомобили като Pagani Huayra, Lamborghini Aventador и новото Porsche 911.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА