Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 10:58 18 614 14

Aмерикански коли, които можеш да купиш в България

  • mobile.bg-
  • autocredit

US автомобилите се продават у нас на цена от 2 500 до 20 000 лв.

Cadillac CTS

Американски коли на цена от 2500 до 20000 лв с  AutoCredit.bg

Cadillac са синоним на щатския лукс, но със CTS не е точно така. Разкошът отстъпва място на невзрачен интериор, но за сметка на това задното предаване се завръща. И все пак, колата си струва да получи внимание. Първото поколение на CTS има модерен и ръбат дизайн, но не и нещо отвъд това. Освен в САЩ се произвежда още в Русия, Китай и Тайван. Двигателите на този Cadillac са бензинови с мощност между 220 и 400 к.с. за CTS-V изпълнението, което е оборудвано с V8 LS6 двигател от Chevrolet Corvette.

Виж обяви за Cadillac CTS от 7990 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Pontiac Firebird

Американски коли на цена от 2500 до 20000 лв с  AutoCredit.bg

Още един представител на категорията „американски muscle cars“, създаден през 60-те, за да конкурира Ford Mustang. Firebird споделя технологичната платформа на Chevrolet Camaro и четвъртото му поколение е известно с трагичен 3,4 литров V6, който предлага едва 160 к.с. Често пъти този мотор е екипиран с 4-степенен автоматик, което прави историята истински тъжна по днешните стандарти. Това обаче праща цените на аеродинамичното купе към ниски стойности, като 20 годишен екземпляр може да бъде намерен у нас за привлекателните 6000 лв. Истински ценните коли обаче са тези, оборудвани с 5,7-литровия V8 двигател.

Виж обяви за Pontiac Firebird от 6000 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Lincoln Town Car

Американски коли на цена от 2500 до 20000 лв с  AutoCredit.bg

Огромният Lincoln е кичозна машина, но остава класика за сватби, абитурентски балове и разходки до казиното. Дългата база на Town Car е била най-голямата американска кола с дължина от 5,64 м. Стреч лимузината добавя още няколко метра, за да погълне диван, бар и екрани, които я превръщат в луксозен парти автомобил. Двигателите са бензинови V8, доставени от Ford. Тези коли обикновено са с нисък пробег и висока възраст, което им дава способност да доставят изненади. Но пък са последното помахване от една умираща епоха.

Виж обяви за Lincoln Town Car от 6000 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Dodge Caliber

Американски коли на цена от 2500 до 20000 лв с  AutoCredit.bg

Caliber е щатската интерпретация на европейския хеч от класа на Golf. За разлика от него е по-голям, по-висок, по-евтин и с доста пластмасов интериор. Но пък дизеловите версии идват с 2-литровия TDI на VW със 140 или 170 к.с., докато базовите бензинови мотори (1,8 – 2,4 литра) са обща разработка на Chrysler, Mitsubishi и Hyundai. Автоматичната трансмисия е CVT, която не е особено вълнуваща за шофиране. Малкият Dodge може да бъде в 4х4 версия, да предложи хладилна жабка и тонколони в 5-та врата, които да озвучат всеки пикник. Горещата версия на Caliber SRT-4 разчита на 2,4-литров турбомотор с 285 к.с. към предните гуми.

Виж обяви за Dodge Caliber от 8000 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Saturn SL

Американски коли на цена от 2500 до 20000 лв с  AutoCredit.bg

Също като Pontiac и тази марка вече не съществува. Saturn ще бъдат запомнени с генерално различния си подход към автомобилния бизнес. Те правят колите си така, че да са удобни и достъпни за хората. Още в края на 90-те, част от панелите на каросерията се изработват от деформируема пластмаса, която остава непокътната при дребни удари. Колите на марката имат малко общо с останалите модели на GM, което им дава известни предимства в сравнение с другите подобни коли на концерна. Saturn SL е бил сред най-често крадените автомобили в САЩ, тъй като ключалката на вратата и запалването се износват с годините и лесно могат да бъдат отворени с друг ключ.

Виж обяви за Saturn SL от 2500 лв. в Mobile.bg и финансирай с AutoCredit.

Източник: autocredit.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    4 2 Отговор
    Колите са хубави, но най-малко са за БГ!
    В Европата гоуфу е навсекъде, в ауди, таурег, леон, шкода и т.н.!

    Няма кой да оцени американските автомобили, а и не е нужно, ние имаме други представи за дизай и вървеж, а и харчлък!

    Коментиран от #5

  • 2 123456

    2 2 Отговор
    Возил съм се в 300С, наистаина е доста пласмосово вътре.
  • 3 Мустанг

    7 0 Отговор
    Мустанг! Независимо колко е стар, винаги те кара да си завъртиш главата, защото се отличава от всички масовки!
  • 4 никой

    1 6 Отговор
    и вътре в мустанга плачеш като видиш пластмасите.. все едно си в дачия, че и по зле... (не искам да обиждам дачията)

    Коментиран от #7

  • 5 Jack Bauer

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Напълно си прав, а аз даже се чудя как може Lincoln-а да го кръстят "Town Car", какво му е градското бре? :D

    Коментиран от #10

  • 6 хааааа

    0 7 Отговор
    това са коли за негри и жълти.
  • 7 батнебойсе

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "никой":

    Пич не говори глупости имам Мустанг 4.6л v8 305кс. 2007год.Къде те гонят пластмаси не знам.
  • 9 Бай Коста

    0 2 Отговор
    Погледнах възрастта и възможностите на Понтиака. Тъжна работа.
    А "градската кола" наистина е градска. Целта е да се фукаш в града. Извън него ти е достатъчен нормален американски седан.
    Абе, по принцип ми харесват големите коли с големи двигатели, няма значение чие производство са. Размерът винаги има значение.
    Опа, размерът няма значение, важното е да е голям!
  • 10 Toko

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Приятелю,Ню Йорк няма нищо общо със село София!!!!!
  • 11 гмг

    0 8 Отговор
    Американците не могат да правят двигатели-може ли да са с 5-6 литрови двигатели да ръмжи като за световно и да е 200коня това е несериозно,че и харчат 20/100.
  • 12 TURBO

    0 7 Отговор
    Няма такива кенефи! По зле са от Руските даже! Направени са от най - скърцащата пластмаса и най - ръждивият метал! Ако не бяха обявили аферата с Волксваген, Дженерал мотърс до месец щяха да са във фалит!
  • 13 ОБАМА

    0 4 Отговор
    Докарваха Хамер на 2г. във автомивката която работех и не го гасяха защото всеки път след като го измиехме не искаше да запали и ставаше невероятен проблем. Всеки път при отваряне на вратите за подсушаване се отлепваха уплътненията и ги намествахме ръчно! Пластмасовото огледало при по близка интервенция с пароструика прескърцваше и се чупеше! БОКЛУК!
  • 14 Георги Харизанов

    2 0 Отговор
    300C - Пластмасата в тази кола е точно толкова, колкото и във всеки друг съвременен автомобил от този клас и тези години. 6-цилиндровите бензинови двигатели са доста икономични за това, което предлагат.

    Cadillac CTS - Естествено, че "Разкошът отстъпва" защото това е модел в най-ниския клас. Въпреки това е по-луксозен от конкурентите.

    Pontiac Firebird - Да, "историята е тъжна по днешните стандарти" но това е модел от 80-те и началото на 90 години. Тогава такива бяха стандартите.

    Saturn - Марката съществува и днес www.saturn.com. а колите имат дори много общо с останалите модели на GM, тъй като те са Опел.


  • 15 тъй

    0 2 Отговор
    От това тук по-големи боклуци няма да намериш и в Тимбукту! Истинското заглавие е 8-те американски коли от които да бягаш, като от чума!