Last news in Fakti

9 Декември, 2015 07:15 4 170 9

Двигателят на дубайския хиперкар Devel Sixteen

  • devel-
  • sixteen

Както всички знаем в арабския свят нещата не стават по нормалния ред и с леко по-голям замах. Такъв е случая и с покъртителния им суперкар Devel и задвижващият агрегат отговорен за мощността. Разработен от американската компания Steve Moriss Engines, двигателя постига мощност от над 4500 конски сили. 

Отговорни за скандалните стойности на тази инженерна красота са 16 цилиндъра подредени V-образно с обща кубатура от 12.3 литра и четири огромни турбокомпресора. Агрегатът не е създаден от два двигателя, а повечето части, като коляновия вал, разпределителния вал, блока и огромния въздушен колектор са произведени от голо парче метал и много фрезовъчни часове. За по-добро омасляване е създадена и система от типа "сух картер", която използва външна маслена помпа задвижвана от ремък.

Подредбата, която виждаме на тестовете естествено ще претърпи промени при монтирането на двигателя в дяволитата кола. Тя ще ускорява от 0 до 100 за... 1.8 секунди и ще има максимална скорост от 560 километра в час или 350 мили. Мощността се очаква да бъде повишена до 5000 конски сили, просто дино стенда на Steve Moriss Engines не може да измери повече от 4515 конски сили и 4771 нютонметра. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Въпросът е ... на кой му е необходимо такова нещо и каква е практическата полза от него?

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Ами то и онова недоразумение на ваг - бугатито е напълно ненужно и практическата полза от него е нулева, ама навсякъде всички много незаслужено го хвалят и му се кефят. Време е ваг да бъде смазан - та ето за това има предприемчиви хора, които слагат край на хегемонията на ония палячовци от ваг!
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Правилен въпрос. Може би така се раждат и нови идеи. Този двигател може да се ползва и в други превозни средства, или да задвижва генератор.
  • 4 Абат Фариа

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Некой си, не си имал/а контакти с Арабеските май ;) там не се говори за "необходимост", а за "желания". За "практическа полза" пък - изобще :) Някой някъде е казал, че не може, някой друг гу е чул и е решил, че оня е твърде свидлив, а в същото това време "соли-то" вече се е обаждал на какви/бяха/там/мотърс и започнал с изречението: "Шейхът пита кога ще е готово ..."
  • 5 тошибиян

    0 0 Отговор
    м паларите и амегетата загинаха...порше и ферари и ламборжини също...винаги съм искал такава кола с 5000кс....летящ старт от 350 нагоре хахааа
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Хахаха ! Смешни вицове разказваш !
  • 7 раптор

    0 0 Отговор
    Интересно ще е ако подпали това чудо!
  • 8 Jimmy

    0 0 Отговор
    Много странно къде ще ги вдига ?
  • 9 Znaiko

    0 0 Отговор
    Където и вейрона вдига 430км/ч