Last news in Fakti

11 Март, 2016 10:58 22 134 13

Когато объркаш педалите

  • спирачка-
  • газ
Когато объркаш педалите - 1

Обучението на начинаещи возачи на моторни превозни средства трябва задължително да се извършва със специален учебен автомобил, който е с дублирани спирачка и съединител.

Така е на теория, но на практика много често се случва начинаещият водач да се обучава в "цивилен" автомобил от човек с "богат опит зад волана". Той може да е съпруг, баща, брат и прочее родственици.

По-важно е да се знае, че в болшинството от случаите подобни самоинициативи са опасни, защото когато се случи обучаващият се да обърка спирачката с газта... нещата излизат извън контрол.

Видеото, което ви показваме демонстрира особено нагледно това, за което говорим. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даммм

    4 1 Отговор
    и тая е като жена ми--забранил съм и да вози децат ни.
  • 2 Mercedes-Benz

    3 2 Отговор
    Винаги съм се питал защо жените са толкова смотани зад волана...
  • 3 Жирафа с късата шия

    0 0 Отговор
    а на тоя дето и е дал да кара къде му е мозъка че толкова неможе да отреагира да дръпне ръчната....
  • 4 144

    1 0 Отговор
    Тая скоро кола няма да види.
  • 5 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    При шофьорлъка/ особено сега с тези серво-усилватели/ няма никакво значение от какъв пол е този зад волана ! Въпрос на психика, на здрави нерви, на натрупан опит. Даже /доказано е /веднъж усвоила техниката на водене на съответната машина ,жената е по-внимателен водач, поради вроденото и чувство за самосъхранение. В началото на обучението и/ и самообучението си по-нататък/точно това качество често я вади от релсите. Веднъж обаче "глътне ли бензин" тя по нищо не отстъпва на "силния пол"!! Може би само в умението да псува и ругае. Те трудно преминават от машина на машина. Ако са карали по-голяма или по-малка кола и преминат на друга по габарити, трудничко им е докато се нагодят. Аз вече писах, в Испания, Кталуния на паркинг за тТИР-ове, една женичка ,има-няма мокра 50 кг, излезе от нея кабина като врабче от гнездото си, слезе по стълбичката, огледа какво е" положението на ситуацията" и събра очите на колегите си тираджии, като без маневра на него огромен ДАФ- влекач с още по голям вагон отзад, навря това чудо точно по на 90 сантиметра между други два ТИР-а. Излезлите мъже - шофьори от закусвалнята /да гледат сеир /мериха с рулетки разстоянита отстрани я носиха после на ръце ! И що викове на възхищение и възторг имаше.....

    Коментиран от #13

  • 6 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор
    УЖАС ТОВА ЗАД ВОЛАНА БЕШЕ ЖЕНА
  • 7 Мать твоя

    4 0 Отговор
    Дура, дура ама го е държала за к..а и резултата е виден. Добре, че не отнесоха някой невинен.
  • 8 опсмопсус

    1 4 Отговор
    ПАНИКА и автоматична скоростна кутия!
  • 9 ДИСЦИПЛИНИРАНИЯ ВОДАЧ

    2 2 Отговор
    Абе хора престанете да правите сравнения - щом е жена значи не може да кара . За всички вас експерти зад волана искам да поясня че първия човек седнал зад волана и подкарал и управлявал автомобил на собствен ход е именно ЖЕНА . За мен има водачи на МПС - можещи и не можещи , знаещи и незнаещи , дисциплинирани и джигити !!!
  • 10 formok

    0 0 Отговор
    Все пак са търсели самоубийци затова е жена.Разбирам че говориш за първият Mercedes но има и по-стара кола която е шофирана от мъж.
  • 11 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Нарочно го прави това клипче е за повече зензация.
  • 12 Кофата

    0 0 Отговор
    Жена шифиор и негър скиор и циганин работклив нема!
  • 13 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шаран БГ":

    Ейййй,това с тираджийката ми хареса!
    А сега по-темата.Така става когато красива трезва рускиня вози пиян руснак.
    Какво да направим в таз ситуация:
    1.Дърпаме ръчната спирачка.
    2.Ако сме по-добри шофьори и с бърз рефлекс хващаме волана и дърпаме ръчната,но с пиниз ако яатомобилът се движи с висока скорост.