Last news in Fakti

11 Юли, 2016 22:30 4 881 0

Дрифт, дрифт и пак дрифт

  • дрифт-
  • дайго сайто-
  • масато кавабата

Поради превземането на автомобилната сцена от този толкова забавен и разведряващ спорт или по-скоро култура наречена дрифт, постоянно излизат нови и нови клипове. Днес - в този нервен понеделник, ние ще ви покажем най-интересното , което ни хвана окото в последните дни.

Ще загреем с нещо, което много от нас са се опитвали да направят - да научим родителите си на това, което ни дава удоволствие. В повечето случаи тази идея води до "малки" семейни скандали, но тук положението не излиза извън контрол и дори постига ефекта си. "Кракът в пода!" е нещо, което много трудно можем да чуем от родител. Принципно при пързаляне на автомобил с четири задвижващи колела не се използва думата "дрифт", а термина е "слайд" поради факта, че и четирите колела се пързалят, но видето е забавно и няма как да не го споделим с вас.

Във второто видео отиваме към един от създателите на дрифта - Масато Кавабата и неговата битка в японският шампионат D1GP. Клипът ще ни представи битката между пилотите в 360-градусова панорама, но тук всичко приключва с девиза "и на най-добрите се случва понякога да сбъркат". В битката му срещу топ пилота Дайго Сайто, Кавабата напуска своята правилна треактория и това води до неизбежен сблъсък въпреки чудовищната мощност от 1000 конски сили на своя автомобил, която се очаква да "изтегли" машината в пътя. За щастие поради доброто обезопасение на трасето по състезателния Nissan GT-R няма големи поражения.

За последно видео сме избрали Kamikaze Dive - то ни праща директно към корените на дрифта по планинските пътища на Япония. Комбинацията от ревящи Toyota AE86 с малки атмосферни двигатели и по-новите модели на Nissan използващи турбокомпресори представя поколенията на дрифт спорта. Този участък разбира се е затворен и е част от моторспорт парк, но нищо не го различава от планински път. Определението, с което японците наричат такъв тип каране е  "touge" - тоге, което в разговорен език се превежда, като проход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА