Last news in Fakti

21 Юли, 2016 07:15 2 437 1

Audi произведе цели 200 състезателни R8 

  • audi-
  • r8-
  • v10

Германският производител с четирите овала оповести, че закръглящият броя от цели 200 състезателни R8 LMS автомобила е бил произведен този месец в Некарсулм. Той е предназначен за Team Montaplast от Land-Motorsport, като отборът в момента води в класирането на сериите ADAC GT Masters след общо шест проведени състезания от календара с Кристофер Миес и Конър де Филипи зад волана.

С вече второто поколение на модела, автомобилът Audi R8 LMS е спечелил общо 28 шампионски титли, общо 34 титли в класа си, 9 победи в генерални класирания и четири успеха в 12-часови състезания по издръжливост. 

Състезателното шаси се произвежда на същото място, на което се съзадава и нормалото R8, като интересен факт е, че пистовият автомобил използва близо 50% от частите на пътническия. Десетцилиндровият V-образен двигател също няма значителни промени от начина, по който излиза от завода. 

Изпълнителният директор на Quattro GMBH - Щефан Винкелман споделя, че е горд с постижението от 200 автомобила, при цели десет производителя борещи се за позиция в GT3 шампионатите. Търсенето показва, че продуктът и услугите свързани с него са фокусирани върху клиента и са напълно равностойни на другите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Добре,че бяха Ламборгини за да направят Вагените истински спортен автомобил