Last news in Fakti

9 Април, 2024 10:06 1 679 3

Audi показа новото S3 с повече мощност

  • audi-
  • s3-
  • a3

Моделът пристига с нова визия 

Audi показа новото S3 с повече мощност - 1

Няколко седмици след дебюта на освеженото Audi A3, компанията показа и Audi S3 което, разполага с увеличена мощност и въртящ момент и нова визия. Сърцето на актуализирания S3 е 2,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор, който сега осигурява мощност от 333 конски сили и приблизително 420 нютон метра въртящ момент. Това представлява забележително увеличение от 23 к.с. и 20 в сравнение с предишния модел, като надминава дори Golf R (320 к.с.)

Заимствайки технология от по-мощния си събрат RS3, S3 вече разполага със заден диференциал, който позволява прецизно разпределение на въртящия момент между задните колела. С добавянето на режима Dynamic Plus, S3 насочва оптимално въртящия момент към задния мост, подобрявайки своята пъргавина и предлагайки по-динамично шофиране, въпреки че Audi се въздържа да го обозначи като специален дрифт режим.

Усъвършенстването на двигателя включва увеличаване на оборотите на празен ход до 1300 об/мин за подобряване на представянето извън пътя, подобрена реакция на педала на газта и малко по-къси предавателни числа. Скоростната кутия вече превключва по-късно, като поддържа по-високи обороти за по-голяма наличност на мощност. Ускорението от 0 до 100 км/ч вече отнема само 4,4 секунди, което е с една десета от секундата по-бързо от предшественика, а максималната скорост остава непроменена - 250 км/ч.

Подобренията обхващат и ходовата част, като за 19-цоловите джанти са въведени гуми Falken с размери 235/35, по-големи предни спирачки с перфорирани дискове и нови двубутални спирачни апарати, както и подобрения в електронната система за контрол на стабилността. По-твърдите пружини на окачването допринасят за подобряване на динамиката на управление.

По отношение на естетиката S3 получава фини стилистични актуализации, за да се приведе в съответствие с A3 2025, включително адаптивни LED дневни светлини и отличителни анимации на задните светлини. Новите екстериорни цветове, като Ascari Blue, District Green, Arkona White и Progressive Red, добавят допълнителни възможности за персонализация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    1 5 Отговор
    Тези аудита досега изкарваха по 130 хил км, а сега с това подържане на по високи обороти дали ще стигнат 100 хил.? Не знам...

    Коментиран от #2

  • 2 Е46ца

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО":

    Бензиновите не,на брат ми изкара точно 86к км.Да не говоря че гори 2л масло на 1000 км още от завода.Само 2.0 тди долу горе става.А електричките им са по-зле и от незнам какво да кажа.Ако кажа китайска кола , ще ги обидя китайците , то техните ел. Коли не са толкова лоши.

    Коментиран от #3

  • 3 МП4

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е46ца":

    Тфси двигателите са пълна скръб, особено масларки...Обаче има един ваг двигател, който се слага в S3 пиша за старите и Сеат Купра...Това е БАМ двигателя 1.8 24V 220 коня , няма нщ общо с тфси БАМ , това е мн сер мотор