Last news in Fakti

20 Март, 2024 15:48 1 604 4

Какво ново да очакваме от Audi през тази година?

  • audi-
  • a4-
  • q5-
  • a5-
  • q6

Компанията предвижда да покаже A5, Q5 и A6 E-Tron до края на 2024-та

Какво ново да очакваме от Audi през тази година? - 1

През първите месеци на годината от Audi бяха заети с представянето на няколко нови модела, включително обновения Q7, RS6 Avant GT, ревизирания S3, фейслифт на A3 и първия в историята Q6 E-Tron. Но компанията е подготвила още повече за остатъка от годината и след това. Според документа Audi Report 2023 до края на следващата година на пазара ще се появят над 20 нови продукта. Водещ е A6 E-Tron, който ще се появи през следващите месеци като изцяло електрически модел, базиран на платформата Premium Platform Electric (PPE), разработена съвместно с Porsche. A6 E-Tron ще се предлага като лифтбек и комби.

През втората половина на годината Audi ще представи следващото поколение на линията A5 и Q5. Тези модели ще се движат на платформата Premium Platform Combustion (PPC), която е еволюция на архитектурата MLB на VW Group. Забележително е, че моделът A4 ще бъде изведен от употреба, като сегашният A4 ще се превърне в A5, проправяйки пътя за бъдещия A4 E-Tron, който ще бъде само електрически. Не е ясно дали друг седан с двигатели с вътрешно горене ще запълни сегмента или мястото му ще заеме A5 Sportback.

Q5 ще влезе в третото си поколение през 2024 г., като ще разполага с ново семейство "високоефективни" двигатели с вътрешно горене с plug-in хибридно задвижване. Това ще бъдат последните разработки с ДВГ от Audi, тъй като марката има за цел да премине към изцяло електрическа гама до края на 2033 г.

В перспектива до края на 2025 г. се очаква Audi да представи няколко други модела, включително наследник на компактния кросоувър Q3, фейслифт на дуото RS3 хотхеч/седан, Q6 E-Tron Sportback с елегантна линия на покрива, електрически заместител на седана A8 и Q9.

За съжаление Audi обяви, че моделите A1 и Q2 няма да бъдат подновени, тъй като ще бъдат изведени от употреба в края на жизнения им цикъл. Моделът TT беше спрян от производство миналата година, като скоро подобна съдба очаква и R8.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    9 0 Отговор
    Фалита иде с корабите на BYD.
  • 2 Тод

    6 1 Отговор
    Очакваме красиви и скъпи боклуци.
  • 3 Роки

    3 0 Отговор
    Тия гумета няма ли да поотъркат калниците при неравности в завой по нашите лунни пейзажи?
  • 4 истина ти казвам

    4 0 Отговор
    Това ще бъдат последните разработки с ДВГ от Audi, тъй като марката има за цел да премине към изцяло електрическа гама до края на 2033 г.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣А да видим!