Last news in Fakti

20 Март, 2024 11:51 1 273 4

Прототип на най-новото Audi катастрофира по време на тестове

  • audi-
  • q3-
  • прототип-
  • катастрофа

Покритото с камуфлаж Q3 преминава през зимни изпитания

Прототип на най-новото Audi катастрофира по време на тестове - 1

Фотографи на Auto Express заснеха интересни кадри в които прототип на предстоящото трето поколение Audi Q3 се отклони от пътя и се озова в канавката по време на тестове. Като се има предвид, че сегашният модел беше представен през 2018 г., очакването за неговия наследник се засилва. Очаква се Audi да представи следващото поколение на Q3 или към края на тази година, или евентуално в началото на 2025 г., като го позиционира като конкурент на премиум автомобили като BMW X1, Mercedes GLA и Alfa Romeo Tonale.

Въпреки че са забулени в камуфлаж, изображенията, направени преди злополуката, предлагат представа за дизайна на новото Q3. Предната част изглежда по-агресивна от тази на предшественика, характеризираща се с по-тънки фарове и по-широка, по-елегантна форма на радиаторната решетка - напомняща на дизайнерските елементи, наблюдавани при новото Audi Q6 e-tron. Светодиодните фарове, разполагащи с адаптивни дневни светлини, изглежда са споделена технология с Q6 e-tron.

Удължените пропорции, заснети на изображенията, подсказват, че новото Q3 ще предлага по-голямо пространство в салона в сравнение с досегашния модел. Придвижвайки се към задната част, могат да се наблюдават фини дизайнерски елементи като спойлер на покрива и задни светлинни елементи, наподобяващи тези на новия Q8 e-tron, вероятно без задната LED светлинна лента, която обикновено е запазена за електрическите автомобили на Audi.

Очаква се Q3 да бъде едно от последните предложения на Audi с двигатели с вътрешно горене, новото Q3 ще включва бензинови, дизелови и plug-in хибридни задвижвания. Докато сегашното Audi Q3 се задвижва от 1,5 и 2,0-литрови TSI бензинови двигатели и 2,0-литров TDI дизелов мотор, в новата итерация вероятно ще има подобни опции, като някои двигатели ще се възползват от 48-волтова mild-hybrid технология за повишаване на ефективността.

Освен това се очаква новото Q3 да възприеме plug-in хибридната задвижваща система, която се среща в други SUV модели на Volkswagen Group, като например последния VW Tiguan. Тази конфигурация включва 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор, шестстепенна автоматична скоростна кутия, електромотор с мощност 113 к.с. и 19,7 kWh батерия, предлагаща приблизителен пробег на чисто електричество от над 100 километра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Искал е да усили климатика, ама то с тези тАлАвизори се е зазяпал в под-подменюто и ......
  • 2 Дрън дрън та пляс

    2 0 Отговор
    Семержиев ли е карал?
  • 3 Мексо

    4 0 Отговор
    Дизайна е на голям Голф. Нищо ново под Слънцето. Ауди са страхотни автомобили докато са нови.
  • 4 Е46ца

    5 1 Отговор
    Къде отиват в снега да го тестват.Нали от ауди много добре знаят , че завали ли лек снежец , аудито не се изкарва от гаража защото накрая все е в канавката.