Last news in Fakti

15 Април, 2024 13:05 2 316 1

Парадокс: Прототип на новото Lamborghini Urus беше спрян от полицията

  • lamborghini-
  • urus-
  • нова генерация-
  • прототип-
  • полиция

Инцидентът е станал в близост до "Северната дъга" на пистата Нюрбургринг

Парадокс: Прототип на новото Lamborghini Urus беше спрян от полицията - 1

Италианската марка обещава да покаже новото Lamborghini Urus още тази година, като появата му ще отбележи края на ерата с ДВГ за марката. 2025 Urus и всички следващи модели на Lamborghini обаче няма да са електромобили, а ще бъдат plug-in хибриди (PHEV).

В момента новото Lamborghini Urus се тества на Нюрбургринг, където бе забелязано от фотошпиони. Както се оказа, благодарение на германската полиция те успяха да направят снимки на камуфлажния прототип.

Парадокс: Прототип на новото Lamborghini Urus беше спрян от полицията

Инцидентът е станал в близост до "Северната дъга", където кросоувърът е участвал в тестове. Докато тест пилотът и придружаващият го инженер се връщат към базата на Lamborghini, полицейска кола Audi A6 Avant им дава сигнал да отбият отстрани на пътя.

Carscoops съобщи, че причината за спирането е липса на предна регистрационна табела. Някои страни, включително Италия, чийто номер украсява кърмата на прототипа, позволяват използването на един номер, но не и Германия.

Парадокс: Прототип на новото Lamborghini Urus беше спрян от полицията

Тази кратка спирка прави възможно заснемането на нова поредица от снимки на бъдещото Lamborghini Urus. Вярно е, че колата все още е покрита с камуфлаж, който прикрива модифицираните предни брони. Прототипът е оборудван и с временни фарове.

Техническите характеристики на новия Urus се пазят в тайна. Потвърдено е само използването на Plug-in хибридно задвижване. Очаква се то да бъде заимствано от наскоро обновения Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid.

Парадокс: Прототип на новото Lamborghini Urus беше спрян от полицията

В немския кросоувър той се състои от V8 двигател с двойно турбо, електрически мотор и акумулаторна батерия с капацитет 25.9 kWh. Системната мощност на агрегатите е 739 к.с., а максималният въртящ момент е 949 Нм. Все още не е известно дали тези цифри ще бъдат по-големи при Urus.

Датата на официалната премиера на Lamborghini Urus 2025 все още не е обявена. До края на тази година Lamborghini планира да електрифицира цялата си гама, включително водещия суперавтомобил Revuelto V12, предстоящия Temenario и наследника на Huracan.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на опел

    0 0 Отговор
    Немец брате, няма хън мън.....