Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 12:07 6 967 10

700 коня под капака на новото Ferrari

  • ferrari-
  • 599 gtb fiorano-
  • f152

 

По данни на британското издание AutoExpress Ferrari вече са готови с модел, който ще замени 599 GTB Fiorano. Новото Gran Turismo, което на този етап носи вътрешнозаводския индекс F152, ще се произвежда върху модифицираното шаси на FF.
 
За разлика от донора при наследника на 599 GTB Fiorano междуосието ще бъде скъсено, а в конструкцията ще намери широко приложение алуминият. Автомобилът ще разполага с адаптивно окачване и иновативен заден диференциал.
 
Подобно на предшественика и новото Ferrari ще си остане с разположен отпред двигател и задно предаване. Агрегатът ще е бензинов V12 с работен обем от 6.3 литра. Всъщност този мотор е заимстван пак от FF, но също ще претърпи леко модифициране.
 
Благодарение на пренастройките двигателят ще бъде форсиран от 660 до 700 к.с. Скоростната кутия ще е роботизираната Getrag трансмисия с два съединителя. Така оборудвано, новото Ferrari ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди.
 
Очакваната максимална скорост е 345 км/ч. Първите тестове на автомобила вече преминаха и се очаква той да дебютира по време на предстоящото през пролетта на следващата година автомобилно изложение в Женева. Продажбите ще стартират още от лятото на 2012 година.
 
Според AutoExpress цената на Ferrari F152 на Острова ще започва от 225 000 паунда, които се равняват на приблизително 257 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    0 3 Отговор
    Ейр най-сетне и аз да мога да се включа. По повод статияга не е лошо ферарито, но Нисан GT-R ще го скъса като Уелс България, например

    Коментиран от #8

  • 2 bwf fen

    0 0 Отговор
    o4akvam s netarpenie da go vida :)
  • 3 Kobester

    0 2 Отговор
    ужас, пак се почна с тая смешна кошница нисан. Иначе ферарито изглежда добре, ама чакаме да го видиме от вътре. Попринцип са ми посни интериоте на ферари, на порше е по-добре.

    Коментиран от #4

  • 4 Ахура Мазда

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Kobester":

    @3 На порше е, като на семейно комби. На ферари е, като на космичски кораб. Как изобщо можеш да сравниш иконата ферари с лигавите паркетни спортисти от порше?
  • 5 Kobester

    0 1 Отговор
    Според мен е точно обратното хасане.
    http://image.automobilemag.com/f/6691471+w750+st0/0704_z+2008_audi_r8_comparo+ferrari_interior.jpg
    http://www.fastcoolcars.com/images/wallpaper9/ferrari_int.jpg
    http://www.kenrockwell.com/porsche/cayenne-turbo-s/images/DSC_5046-porsche-interior.jpg
    http://www.exoticcars.ws/cars/porsche-911-turbo-interior.jpg

    Коментиран от #6

  • 6 Ахура Мазда

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kobester":

    @5 Е добре бе, модената можеше да я пропуснеш, леко старичка е.
  • 7 Ахура Мазда

    1 0 Отговор
    Интериорите на порше са, като на vw, само дето са по- луксозни.
    http://reviews.cnet.com/i/bto/20090828/02-italias.jpg
    http://www.automobileupdates.com/wp-content/uploads/2010/05/Ferrari-California-Interior.jpeg
    Ето някои, по- нови кончета.
  • 8 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    1то не ми харесва грам, второто е добре, знам го не е лошо, а за модената, просто така се е случило. Не казвам че е лоша кола, да, ферари е супер кола. Найстина невероятно, но по МОЕ МНЕНИЕ не ми допада от вътре като разположение на всички джаджи и глупости. Прекалено спортно ми изглежда, а аз предпочитам по-елегантни(като например CL - спортна кола и от вътре е като S class), за това съм фен на порше, не че бих отказал ферари ако ми дадат. :D:D:D:D
  • 9 guest

    0 0 Отговор
    NE MOJE DA SE SRAVNQVA S AVENTADOR
  • 10 520 zender

    0 0 Отговор
    Мисля че по-красиво от ф430 няма...