Last news in Fakti

9 Март, 2024 12:00 2 690 7

Собственик на откраднато Ferrari F40 откри колата си след близо 25 години

  • ferrari-
  • f40-
  • суперкар
Собственик на откраднато Ferrari F40 откри колата си след близо 25 години - 1

Собственик на Ferrari F40 сподели радостта си, след като успя да си върне откраднатата преди близо 25 години суперкола. Кристофър А. Маринело, главен изпълнителен директор и основател на Art Recovery International, използва социалните мрежи като LinkedIn и X, за да сподели тази забележителна новина. Официалните документи разкриват, че емблематичното Ferrari F40, завършено в неподвластния на времето нюанс Rosso Corsa, е било откраднато на 16 април 2000 г. пред хотел във Вилясанта, Монца, Италия, което е оставило собственика му съсипан.

Цели 24 години по-късно, когато собственикът вероятно се е примирил със загубата, откраднатото Ferrari е намерено по чудо на неразкрито място. След интензивни преговори е постигнато строго поверително споразумение за уреждане на спора, в резултат на което любимият автомобил се събира отново със законния си собственик. Маринело описва сложния процес, включващ "трима адвокати, два подписани документа и една много щастлива застрахователна компания".

Собственикът на Ferrari-то има достатъчно поводи за радост, тъй като стойността на този желан суперавтомобил вече се оценява на над 2,5 милиона долара. Неотдавна на търга Mecum Kissimmee 2024 през януари едно безупречно Ferrari F40 от 1992 г. бе оценено на невероятните 3,1 млн. долара.

В знак на благодарност към адвоката, оказал съдействие в делото, собственикът е отправилспециална оферта за ексклузивна "инспекция" на Ferrari, включваща тест драйв както по обществените пътища, така и на състезателната писта. Маринело с радост приема поканата, като изразява радостта си със своите последователи в LinkedIn.

Art Recovery International, известна с опита си във възстановяването на откраднати произведения на изкуството на стойност над 500 млн. долара, разполага с екип от висококвалифицирани адвокати, следователи и изследователи на произхода в различни държави. Въпреки че фирмата се занимава предимно с произведения на изкуството, този забележителен случай бележи първото ѝ навлизане в сферата на възстановяването на автомобили с висока стойност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блатистая

    8 21 Отговор
    А руските сиромаси закъсват из калищата на тайгата с чисто нов москал. Мизерия!

    Коментиран от #3, #5, #6, #7

  • 2 Перо

    8 1 Отговор
    Тази “новина” се повтаря цял месец!
  • 3 воднистия

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Блатистая":

    А ти ще надуваш масура за десет цента и половина .
  • 4 Мдааааааа

    17 1 Отговор
    "....откраднатото Ferrari е намерено по чудо на неразкрито място."....Ами вие спестявате най-интересното. Как е намерено, къде е намерено, кой го е откраднал и защо го е откраднал. Може самия собственик да го е скрил в плевнята на някое далечно планинско село с цел след 20 години да му вземе едни 2.5 милиона долара. Той нали с това се занимава - с възстановяване на антики и номерата с цените на антиките са му пределно ясни.
  • 5 Сиримах

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Блатистая":

    Падам си по ревливи козяшки жендьовци
  • 6 Мизерна е

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Блатистая":

    Майка ти откъсана
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.