Last news in Fakti

13 Август, 2016 10:43 3 300 0

Седмицата на четириколесните звезди

  • най-интересното от седмицата
Седмицата на четириколесните звезди - 1

Изминалата седмица бе наситена с новини за "Трилъчевата звезда" от Щутгарт. Mercedes-Benz се сдоби нова марка за електромобили и повдигна покривалото на наследник на Maybach Exelero. Богаташи ще наддават за един от 28-те произведени 500K Special Roadster, отмъкнат от американците след края на Втората световна война, и 112-годишен Simplex. Вечните конкуренти от BMW пък се похвалиха с реставрираната 507-ица на Елвис Пресли и 19-те електрически i8, които собственикът на английския шампион по футбол "Листър" подари на играчите си. На пазара обаче се появиха и други звездни автомобили.


Продава се Lamborghini Diablo, притежавано от боксьора Джордж Форман

Седмицата на четириколесните звезди


Една от легендите в бокса със златен медал от олимпиада и два пъти световен шампион в тежка категория - Джордж Форман, се оказва и луд фен на автомобилите. Сега явно е дошло времето да се раздели с една от машините си и тя хич не е случайна. Всъщност това е може би най-истинския модел на разярения италиански бик, който някак си не остарява с времето - Diablo.


Продава се Range Rover-ът на принц Уилям

Седмицата на четириколесните звезди


Range Rover Vogue SE, принадлежащ на херцога и херцогинята на Кеймбридж, ще бъде продаден на търг от аукционна къща Charity Stars. Изложеният за продан Range Rover се е използвал от принц Уилям и Кейт Мидълтън от 2013 година, като с него е бил транспортиран новороденият принц Джордж от болницата до дома си.


Продава се трофеен 500K Special Roadster, откраднат през 1945 г.

Седмицата на четириколесните звезди


Аукционната къща Bonhams организира търг за безценен Mercedes-Benz 500K Special Roadster от 1935 г., изнесен незаконно от Германия след края на Втората световна война. Прогнозната цена на уникалния автомобил достига $7 000 000.


BMW-то на Елвис Пресли възкръсна

Седмицата на четириколесните звезди


Преди две години баварската компания обяви официално, че започва цялостна реставрация на роудстъра 507, който в миналото е принадлежал на краля на рока Елвис Пресли. Рок легендата и бил собственик на въпросното BMW 507 от 1958 до 1962 година.


BMW i8 за всички от Лестър

Седмицата на четириколесните звезди


Успехът на един сравнително малък английски клуб влезе в световните новини и в сърцата на феновете на футбола. Водени от Клаудио Раниери, Лестър стигнаха до върха във Висшата Лига. Отпразнуването на титлата бе епично, но явно то не е приключило. Президентът на клуба - Вихай Сривадханапраба, подари на заслужилите футболисти останали в отбора за този сезон, флотилия от хибридите на BMW - i8.


Китайският суперкар е по-скъп от новото Bugatti

Седмицата на четириколесните звезди


По-запалените на тема автомобили, може би си спомнят, че преди две години се заговори усилено за италиано-китайското супер купе Vulcano Titanium. Интересното сега е, че този суперкар се продава, при това за доста сериозна сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА