Last news in Fakti

15 Октомври, 2011 12:38 29 560 49

BMW представи новата трета серия

  • bmw-
  • 3er-
  • 335i

 

Късно снощи баварската компания BMW направи представяне на новата трета серия, което беше излъчвано и през интернет. Автомобилът впечатлява с доста различна визия, дължината му е увеличена с 93 мм, а към междуосието са прибавени още 50 мм. Предната колея вече е по-широка с 37 мм, а задната с 47 мм. Още нещо, което стана ясно по време на презентацията е, че конструкцията вече е по-яка, а общата маса на автомобила е снижена с 40 килограма.
 
Друго важно, което трябва да се отбележи е, че новото 3er разполага със значително подобрена аеродинамика. Коефициентът на въздушно съпротивление на новата тройка сега е снижен до 0.26. Автомобилът разполага с т.нар. мехатронно шаси, даващо възможност за индивидуална настройка на окачването, промяна на твърдостта на педала за газта, както и настройка на кормилното управление.
 
За сега са известни четири двигателя, които ще се монтират под капака на новото BMW 3er. Най-малкият дизел е с обем два литра и мощност 163 к.с., но ще има и форсирана версия със 184 к.с. Бензиновият мотор със същия обем е снабден с турбо и мощността му достига до 245 к.с. Топ агрегатът също ще е бензинов. Версията 335i ще разполага с трилитров турбо агрегат с мощност 306 к.с.
 
Всички двигатели ще могат да се оборудват, както с шестстепенни механични скоростни кутии, така и с уникалния осемстепенен автомат на ZF. Ще има и хибридна версия ActiveHybrid 3, сумарната мощност на която ще е 340 к.с. Тя ще се оборудва с трилитров бензинов мотор, на който ще помага електродвигател с мощност 54 к.с.
 
За новата тройка са подготвени и три различни стайлинга. Разликите са основно в броните. Първите две Modern и Luxury са относително "спокойно" изглеждащи, а третата Sport е с подчертано агресивен дизайн. Продажбите на новата трета серия на BMW стартират от месец февруари 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САКО

    3 3 Отговор
    Ето това е най-красивият автомобил, който някога съм виждал. Извънземен е, а и двигатели, шаси, аеродинамика - просто нямам думи. Това дълго време ще е N1. Японците никога не могат да достигнат това съвършенство.
  • 2 peter

    1 2 Отговор
    nee vqrno qponcite prevazhojdat po vsichko,te pravqt nai izdrujlivite koli i motori nikoi nemoje dase meri s tqh.
    nooooooooooo bmw-to si go biva nqma spor ,osobenno kojeniqt salon
  • 3 330i

    1 0 Отговор
    подал съм молба в тотото, друг шанс нямам за такъв звер

    Коментиран от #27

  • 4 Атанас Велики

    3 1 Отговор
    Типичното БМВ... Предсказуема работа! Отзад 1 към 1 с 5та серия. Почнаха и те като ауди - 1 модел, различни габарити!
  • 5 330i

    0 2 Отговор
    бмв-то кърти мивки веее, и мерцедеси и всички останали
  • 6 Stenli

    1 1 Отговор
    Съгласен съм с теб (Атанас Велики) !!!!
  • 7 зз

    0 0 Отговор
    Японците само цената не могат да му стигнат. Я кажи кой японски автомобил в този ценови диапазон бмв-то бие и по какво, освен по интериор ?
  • 8 520 zender

    0 0 Отговор
    В интерес на истината не искам да си го призная но тази тройка прилича на 5та серия.А като гледам е и надебеляла.Истинската трета серия умря...или се е преродила в първа серия...
  • 9 Naka

    0 0 Отговор
    shhh oshte starata nezehme sega pak novaa... oshte edin dert
  • 10 bavar

    1 1 Отговор
    откъм дизайн - невероятно красив автомобил (за разлика от едничката, която не изглежда толкова спортна, колкото стария модел), откъм техника и технология си сигурен че всички останали производители ще си сверяват часовниците с него

    до каментара на "peter" - когато немците са правили, автомобил (пък и малко по-назад - двигатели), японците още са си играели на самураи

    Коментиран от #19

  • 11 ото

    0 1 Отговор
    Отлична работа , марката се е възстановила след пораженията
    които и нанесе Кр. Бенгъл.
  • 12 italdesign

    2 0 Отговор
    Тези няма да си оправят дизайна.Грозен и скучен от години.Но това е обща болест на германците.Най добре ще е да платят на Пининфарина или някой като тях да им направят една кола като хората.
    И без това искат незаслужено много пари за кошниците си поне да дадат добър продукт.
  • 13 Easy ryder

    1 0 Отговор
    Е и? Пуснаха новата тя като старата. Имало 8 степенна кутия.Ами добре , японците преди 2 години имаха такава.Корейците говорят вече за 10 степенна.БМВ както винаги изостава.
    Дизайна е пълна скука , поиграят си малко с фаровете отпред и айде новата тройка готова с нова цена за балъци които си мислят че купуват кой знае какво.

    С две думи нищо ново на фронта на БМВ.

    Ето ви малко италиански дизайн да видите какво правят лидерите а не германските дървари , които повтарят едно и също 10 години.
  • 14 ото

    1 0 Отговор
    до#12и#13 Да разбира се къде по елегантни и вдъхновяващи са
    фиат- браво , мултипла , крома , седичи......
  • 15 M POWER

    2 1 Отговор
    Първо - "На вкус и цвет товарищей нет". Иначе казано колкото хора толкова и мнения/предпочитания относно дизайна. Е да, ама не дизйна движи автомобила. Ха сега да си отговорим на въпроса колко струва Фиат купе или Пежо 406 2000г. дизайн Пининфарина?
    Що тези толкова "стилни" и невероятно "практични" (за технически достойнства да не говорим въобще) струват колкото един голф3?! Преди някой да се е обадил за Перник ще му препоръчам да си направи справка и в "Европата"...
    Аз лично препочитам качество и надеждност в позната опаковка отколкото добре опакован боклук, а вие?! А и е доста несериозно да се преценява автомобил само по външният вид!
  • 16 330i

    0 2 Отговор
    завиждате а? и има за какво

    Коментиран от #18

  • 17 Ахура Мазда

    1 0 Отговор
    Дизайна на купето е отчайващ, единствено отпред колата е симпатична. Явно проблемите с визията на бмв, не идват от наетите дизайнери, а изцяло от ръководството
    А тези които казват, че бмв са супер качествени автомобили да си припомнят, колко пари са дали до сега по колите си за ремонти!Имам познат който се занимава само с ремонти на бмв и, като го гледам си живее добре и още не се е ориентирал към поне още една марка.
  • 18 Ахура Мазда

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "330i":

    @16 Я кажи честно, от колко време караш това бмв 330i, и кажи честно, колко пари си дал за нея през това време?
  • 19 Ахура Мазда

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "bavar":

    @10 Ей, не мога да повярвам,че има още хора които говорят подобни неща... Аз пък мога да ти кажа, че когато българите са имали държава, немците са живели по пещери и са се гонели полуголи по горите... И, какво от това? А относно автомобилостроенето, направи справка с резултатите от TUV и виж къде са в момента КОРЕЙСКИТЕ автомобили и си спомни къде бяха до преди 15 години.

    Коментиран от #30

  • 20 Ахура Мазда

    1 0 Отговор
    МОБИЛЕ да вземете да върнете стария сайт, че този смърди! Как по дяволите някой да разбере, че му отговаряш, като в коментара му няма отбелязан отговор???
  • 21 Gost

    0 1 Отговор
    И това ако е кола.......По добре човек да си купи 5-а серия,щото това е бледо нейно копие.Веднъж да се йачиш в 5 никога няма да си и помислиш за 3. А разликата в парите е незначителна.
  • 22 marty

    0 0 Отговор
    tezi prototipi ne ni gi pokazvai 4e da ne zabravqme kav prototip iskara bmw predi 2 godini ili taka nare4eneta GINA. http://www.youtube.com/watch?v=kTYiEkQYhWY a do tiq italqnci ve4e gi vidqhme kva stoka sa daje i lamborguini ve4e e nemsko o6te malko i ferarri 6te prodadat samo s fiat 6te si ostanat
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 marty

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=SwS-IPvvv8o&feature=fvwrel
  • 25 330i

    1 0 Отговор
    отскоро, какво значение има, преди това имах 320д, преди него опел, пежо, една хонда за малко, ако не съм забравил някоя, а не броя голфа дето го взех за жената, мислех да пробвам мерцедес малко, ма ко напрая като не ми харесват, та взех 330
  • 26 330i

    1 0 Отговор
    пък ти ако искаш купи си магаре с каруца и няма да имаш никви разходи, най-евтино е, съотношение цена-качество е непостижимо от никоя друга марка, даже данъка и винетката ще спестиш
  • 27 хм

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "330i":

    3-те винаги са ми харесвали. Тази е супер
  • 28 д0д0

    1 1 Отговор
    Ахура еди-кво си...Пичаго...Само едно ще ти кажа...Тези,които караме Бмв,не го караме защото е най-красивото,здраво и тн.Ние го караме,защото обичаме марката,обичаме усещането за колата когато хванеш геврека,усещането да влезеш с 60-70 в завой настрани,да се разминеш на 10 см с дърво и да си кажеш "еййй,пак стана номера и този път".То за това си е казано,че бмв-то е за хора с характер,явно ти не си от тези :))) а иначе нека да е скъпо-аз за мойта 5ца съм дал около 1000 лв,защото наскоро я взех да я обслужа и 1 носач,ако трябва още 3 ще дам,но няма да слезна от бмв... ти това явно не можеш да разбереш,ПИЧАГО!!!!
  • 29 d0d0

    1 0 Отговор
    а и ти кво караш,мазда ли??? ето защо плюеш толкова по всичко... :D
  • 30 520 zender

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ахура Мазда":

    @19-Не завиждай-дизайна не е лош-само килограмите са в повече-наточената версия сигурно няма да се справи с гт-р...предполагам-явно това ако е приоритет ще бъде задача на първа серия....
  • 31 bmw

    0 0 Отговор
    seper car
  • 32 520 zender

    0 0 Отговор
    Алооо,за тез дето имат претенции че ние беемвистите очакваме качество-БМВ не е синвул на качество-тази кола се кара защото доставя удоволствие-който не го е усетил значи не е беемвист..
  • 33 sando

    0 0 Отговор
    дизайна на е92 бие всички по красота ,тази нов тройка е нищо особенно http://www.flickr.com/photos/fastwallpapers/1439530136/
  • 34 il Commendatore

    1 1 Отговор
    Алоо мазохистите с БМВ . За вас има ново баварско дърво.Събирайте пари за купуване и за ремонти.
    И внимавайте по пътя като ви настигне някоя японска или италианска бегачка да отбиете в дясно за да не пречите с баварските си кошове на по бързите коли.
  • 35 520 zender

    0 0 Отговор
    il-По пътищата съм всеки ден когато не съм махмурлия но и това е под въпрос-не се състезавам с участниците в движението а със времето-просто опит -рядко ми се опира алфа например-карам 530д.
  • 36 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Сънувам ги тея БМВ-а, дано да се сдобия с едно скоро!
  • 37 330и

    1 0 Отговор
    има едни дървени философи, които ми направиха впечатление с (коментарите си от други статии) ограничеността си, нетолерантността си, и най-вече с наглостта си породена от ниския интелект и глупост, а на тях специално искам да кажа: ходете се прегледайте ама при най-добрия доктор
  • 38 520 zender

    0 0 Отговор
    330i-Истината според мен е че трета серия се орентира към горния премиум сегмент там където навремето беше Е34.Не се нервирай-лично мнение.....
  • 39 ????

    0 0 Отговор
    Пробвай с това http://www.youtube.com/watch?v=T2jPUPPKkj4&feature=related
    И като не сте състезатели защи си купувате коли с над 200 коня.
    То това е БМВ , нестабилен огромен кошник с много кубици двигател горящ като камион.
  • 40 520 zender

    0 0 Отговор
    ????-Абе ти си много смешен бе-даже не съм търсил там квот си ми предложил за коли...семеен съм...беемвист съм...и кво да взема примерно сивик комби ли....ха ха-първия им умрял дизел от 2.0литра е едвам 140кс-ама много е смешно-срещу 163кс приз далечната 2004година...да не говоря за сега ...ха ха ха...
  • 41 520 zender

    0 0 Отговор
    Ама казвам ти го щото на дизел примерно хонда не може и на малкия пръст на бмв да се сложи...моето 530д-193кс-2001г-тогава хонда къв дизел са правили.............
  • 42 KURTI Lada

    0 0 Отговор
    Zender, pojelavam ti edno takova BMW sled 5-6 godini. Az lichno zalagam na Subaru Impreza s nad 200 konq, no purvo shte si kupq dizelovo kombi ili mikrobus, che v chujbina ima ogromna nujda ot takava kola. Men lichno me kefi Renault Espase, model 98-00, s takava kola mojesh da izkarash bez kvartira nqkolko dni.
  • 43 Nemo

    0 0 Отговор
    Лично на мен, дизайна отвън прилича на "фейс лифт" на актуалната тройка.... ако ги сравниш отзад двете са еднакви ... отпред разликата е само в добавъка към фаровете ...
    Колата не изглежда зле но аз очаквах нещо по-така ...
  • 44 4ipi

    0 0 Отговор
    Таблото е уникално!.Просто... да беше на лада щях да се впечетля но на БМВ.Ц-класата фейса е 100 по добър и като интериор и като визия!
  • 45 458

    0 0 Отговор
    Къв дизел те гони нали си Zender. Май само си мечтаеш , а караш дизелови таралясници.
    Истината ако искаш да си спортист е бензин и между другото Хонда още като направиха първия си дизел излезе по здрав от всички дизели на баварците.За бензина не говорим там Хонда просто е недостижима.Не разбирам защо намесваш Хонда в тази статия. Хонда не прави показни коли а коли за клиенти държащи на здравина и не високи разходи по колите си.
    А по въпроса за дизайна от E34 насам БМВ правят все по скучни и грозни кашони. Вътре таблото е такова дърво че и каитайците може да се засрамят.като сложат една бяла кожа и мислят че всичко ще се оправи.
    Много пари за нищо , това стана БМВ.
  • 46 330i

    0 0 Отговор
    е46 е по-добре от е34
  • 47 520 zender

    0 0 Отговор
    458-Пич мечтая си щото пак искам да имам зендер.Вече карах такова-супер е...
  • 48 520 zender

    0 0 Отговор
    330i-Не подценявай Е34-най-качествената баварка.Е46 няма нищо общо със е34-все пак са различен клас ...да обичам Е46 но съм фен на пета серия-тя е за хората на средна възраст-по-комфортна е..
  • 49 R6-tak

    0 0 Отговор
    vutre e gotina mnogo no otvun se nadqvah na mnogo poveche