Last news in Fakti

22 Декември, 2016 11:38 8 607 3

Бруталният всъдеход Dartz Black Alligator

  • dartz-
  • black alligator
Бруталният всъдеход Dartz Black Alligator - 1

Латвийската компания Dartz, известна със своите свръхскъпи автомобили с висока проходимост, разпространи подробности, касаещи нейният нов проект Black Alligator. Най-любопитното е, че в топ версията си всъдеходът ще разполага с мощност от 1 600 конски сили.

Иначе "Черният алигатор" ще се прави на базата на Mercedes-AMG GLS 63. Осемцилиндровият 5.5-литров битурбо двигател, който в заводската си конфигурация разполага с 585 коня, ще получи пренастроен електронен блок, модернизирана изпускателна система и нови турбокомпресори.Бруталният всъдеход Dartz Black Alligator

Двигателят ще бъде достъпен в четири варианта с различна мощност - 760, 850, 1100 и 1600 конски сили. Каросерията на огромния всъдеход ще се прави от кевлар и карбон, като опционно ще се предлага и бронирана версия. Тя ще бъде направена с титаниеви панели с кевларено покритие.

За оформлението на интериора на всеки един всъдеход ще са необходими кожите на 18 мисисипски алигатора, които ще бъдат предоставени на Dartz лично от някой си американски ловец на име Хенри. За автомобила ще бъде подготвен и специален волан, инкрустиран със злато, платина и с 292 диаманта.Бруталният всъдеход Dartz Black Alligator

Още нещо интересно е, че Black Alligator ще бъде снабден с т.нар. "анти папараци система", която разполага с мощна сирена, лазерни прожектори и с функция за сваляне на дронове. Ще има и специална версия за Китай, която ще се нарича Golden Eagle.

Иначе, Black Alligator се явява логично продължение на проекта Black Shark, представен през 2014 година. Всъдеходите получават имената си в чест на руските ударни хеликоптери Ка-50 "Черната акула" и Ка-52 "Алигатор". Все още не е ясна окончателната цена на свръхавангардното латвийско возило.Бруталният всъдеход Dartz Black Alligator


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Сали

    18 3 Отговор
    Само някой Руски или изтчно-европейски Кондьо може да се възбуди от такъв кич!
    Горките алигатори!
  • 2 За чаршафи, акбари и чалгари

    10 2 Отговор
    Не мога да разбера, защо често пишете за тази кичария, която дори и нашенските най-върли чалгари, ще се замислят дали им харесва и дали блиха си купили такива!
    Тази кола повръща чалга и кич, което напълно обезмисля техническите и претенции.
  • 3 мутробарок

    4 1 Отговор
    Я минусчета цъкнали някакви образчета, chalga never die ха хаха ха а