Last news in Fakti

19 Март, 2024 10:17 2 575 1

Латвийци възраждат едно от най-редките Lamborghini-та

  • lamborghini-
  • dartz-
  • urus-
  • lm002

Модерна версия на LM002 ще бъде базирана върху Urus

Латвийци възраждат едно от най-редките Lamborghini-та - 1

Dartz се готви да представи най-новия си модел - Prombron Iron Diamond CLV. Тази нова итерация на серията Prombron, запазва ръбатия дизайн на своите предшественици, но вече използва платформата на Lamborghini Urus, като може да се похвали с главозамайващата цена от 2,5 млн.евро.

Според компанията вдъхновението зад модела е било да се съчетае суровата мощ на Lamborghini LM002 с изтънчената инженерна мисъл на съвремието. В тази си визия новият Prombron има за цел да съчетае вълнуващото представяне на спортен автомобил, здравата издръжливост на военен танк и луксозната привлекателност на Lamborghini Urus.

Макар пропорциите на Prombron да изглеждат нетрадиционни, Dartz може да възприеме подобен дизайнерски език за SUV, базиран на Lamborghini, като запази шасито и ключовите компоненти. При успех SUV-ът може да наследи 4,0-литровия V8 двигател с две турбини от Urus, който може да генерира до 657 конски сили в стандартната си форма.

Преди това моделите на Dartz, известни с участието си във филма "Диктаторът" като автомобил на генерал Аладин, бяха базирани на Hummer H2 и Mercedes-Benz GLS. Въпреки че все още не са разкрити интериорни визуализации, Dartz обещава салон с несравним лукс и ексклузивност. Като се има предвид наследството на марката, няма да е изненадващо, ако интериорът на новия Prombron се отличава с пищни материали като благородни метали и екзотична кожа, получена от животинска кожа, отклонявайки се от тенденциите за веган и устойчиви материали, възприети от основните автомобилни производители.

Дали някой ще е готов да извади 2,5 млн. евро за Dartz на базата на Lamborghini, предстои да разберем. Който обаче го направи, вероятно ще допринесе за разработването на модела. С такава висока цена новият Dartz Prombron Iron Diamond CLV е на път да се превърне в един от най-скъпите SUV автомобили в света, съперничейки си с територията на Bugatti.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    5 1 Отговор
    Това прилича на Жигула с мускули.