Last news in Fakti

10 Април, 2024 14:21 1 254 1

Lamborghini се сбогува с Huracan със специална версия

  • lamborghini-
  • huracan-
  • sto-
  • stj

От нея ще бъдат направени само 10 броя

Lamborghini се сбогува с Huracan със специална версия - 1

Lamborghini обяви лебедовата песен за своя модел Huracan и неговия емблематичен V10 двигател с представянето на финалното специално издание Super Trofeo Jota (STJ). Ограничена само до 10 бройки, тази ултимативна версия черпи вдъхновение от STO, но го издига на ново ниво на представяне и ексклузивност. Въпреки очакванията за увеличаване на мощността, Huracan STJ запазва 5,2-литровия двигател с естествено пълнене, осигуряващ 631 к.с. насочени към задните колела чрез седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Въпреки това, значителните хардуерни подобрения, като например четирите регулируеми амортисьора, заимствани от състезателните автомобили, отличават STJ от предшествениците му. допълнение към подобрените характеристики са 20-цоловите джанти с централно заключване, обути в поръчкови гуми Bridgestone Potenza Race, както и карбоновите аеродинамични подобрения, включително новодобавените елементи в ъглите на предната броня и промененият ъгъл на задното крило. Строгите тестове на Lamborghini на пистата Нардо потвърдиха подобренията в представянето на STJ, демонстрирайки забележимо намаляване на времето за обиколка в сравнение с модела STO.

Визуално Huracan STJ демонстрира два различни цвята за да подчертае своята ексклузивност, като единият се отличава с поразително синьо покритие с контрастиращи червени и бели акценти, а другият е украсен в изискан сив нюанс с подобни детайли. В купето всеки от 10-те екземпляра носи номерирана табелка от въглеродни влакна "1 от 10", която подчертава статута му на ограничено производство, а собствениците имат възможност да персонализират допълнително автомобилите си с табелки, които могат да се персонализират. Въпреки това някои ентусиасти може да сметнат Huracan STJ за недостатъчно впечатляващ в сравнение с неговия предшественик, насочения към пистата Gallardo Sesto Elemento.

Въпреки че подробностите за цените на Huracan STJ остават неразкрити, това е спорно, тъй като Lamborghini потвърди пълното разпределение на тези 10 ексклузивни модела преди почти година. С нарастването на очакванията за наследника на Huracan ентусиастите се оплакват от неизбежното напускане на любимия NA V-10 двигател, който се очаква да бъде заменен от умален, вероятно турбокомпресорен агрегат като част от хибридна задвижваща система в предстоящия модел.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски

    8 0 Отговор
    Дизайнерът получава пълна шестица ! Никой не може да достигне италианския дух.....