Last news in Fakti

28 Декември, 2016 05:30 23 504 6

Китайско AMG за китайската G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • baic-
  • bj80
Китайско AMG за китайската G-Klasse - 1

След като създадоха абсолютен клонинг на легендарната G-Klasse, китайците от BAIC продължават с плагиатството. Сега те са готови и с наточена версия на модела си BJ80, която се явява нещо като AMG.

Китайските дилъри вече предлагат в шоурумите си модела BJ80, като цената му варира от $42 600 до 44 000. Според Carnewschina, наточената версия на китайската G-Klasse ще разполага с различни брони, с по-големи спирачни апарати в червен цвят, с въздухозаборник на предния капак, както и с 20-цолови джанти.

Интериорът също ще е по-луксозен, като най-съществената промяна в него ще са отделните задни кресла вместо досегашната цяла седалка. Що се отнася до техническата част, то там няма нищо различно. Двигателят е заимстван от Saab, четирицилиндров е и благодарение на турбокомпресор, разполага с 250 коня.

Ще припомним, че концерна BAIC е собственик на платформите на Saab за 9-3 и 9-5, заради което всички модификации се правят на тези бази. Скоростните кутии, които използва BAIC за ментето на G-Klasse пък са шестстепенна механична и автомат. Моментът се предава на четирите колела, като има и понижаващи предавки.

Преди да покажат китайският вариант на AMG, плагиатите от BAIC представиха бронирана версия на BJ80. Въпреки немалкото недостатъци на бронираната кола и тя, както и останалите варианти на клонинга на G-Klasse ще се продава серийно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    27 2 Отговор
    този тунинг
    да боядисаш спирачките червени
    и по големи джанти
    и у нас е често срещан
  • 2 незнайко

    9 8 Отговор
    Произвеждат китайците, нищо че колите им са клонинги. Малко време остана и ще се наложат на световния пазар с по ниската си цена.Двигател от СААБ никак не е зле. Ако скоростните кутии са от ВОЛВО идеално. И двете фирми са тяхна собственост.
  • 3 гост

    7 0 Отговор
    за неразбралите Китай са акционери и в Мерцедес вече
    ако Ви прави впечатление дръпнатите фарове и стопове
    ама пари бол потенциални клиенти много няма да гледат българския вкус в дизайна
  • 4 лекса

    3 2 Отговор
    Suzuki Samurai + Mercedes G class... Имам съмнения, че май е на цял мост. Ако някой има информация да сподели!
  • 5 гост

    6 0 Отговор
    Копират или не, Китай е най големия производител на автомобили, ако някой не вярва нека погледне линка, 24,5 милиона за 2015г:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry

    Произвеждат, продават, развиват се за разлика от БГ. Тук от всичко ''разбираме'' а и можем да ''плюем'' само. :)
  • 6 Тошибиян

    1 2 Отговор
    1 не разбирам само защо не разглобят и копират напълно до наи малки подробности и структура на метала и да направят абсолютно идентична гега?тори главите на болтовете и дебелината на шаибите да са 1 към 1 и мощноста също да е 500 кони