Last news in Fakti

28 Юли, 2007 10:18 611 0

Американски лукс и 300 км/ч

  • noble-
  • м400-
  • м12-
  • rossion q1

Американският дистрибутор на суперкари Noble купи правата за производство на моделите М400 и М12. След сключения договор с американската компания 1G Racing бе променена и търговската марка на автомобилите. Сега тя ще се казва Rossion. Под това име ще се продават моделите М400 и М12, чието производството ще започне през есента на тази година в Охайо. Въпреки че промените не са много, автомобилите ще се различават от първообразите си. За по-голяма конкурентоспособност американските специалисти изменят външния облик на М12. Салонът също е доста променен, като не са подминати и допълнителните пренастройки на основния агрегат. След тези корекции новоизлюпеният Rossion Q1 може да се похвали със значително подобрена аеродинамика и доста по-високи динамични показатели. Ускорението от 0 до 100 км/ч вече става за 3.1 секунди, докато при М12 това бе възможно за 3.5 секунди. След пренастройките на електронния блок мощността на Q1 нараства с 25 конски сили и вече е 450. Форсирането обаче не се отразява по никакъв начин на максималната скорост. Тя си остава малко под 300 км/ч.

Естествено, в Новия свят не са оставили и интериора непроменен. Автомобилът е наблъскан с всевъзможни екстри, най-впечатляващи от които са спътниковата навигация и иновационната мултимедийна система. Ръчно шитият кожен салон също е част от подобренията по автомобила. Накратко разликите между младока и неговия предшественик се свеждат до това, че новото поколение предлага далеч по-ниско тегло, по-голяма мощност, както и далеч по-”солена” цена. Що се отнася до конструкцията на возилото, то при нея почти изцяло са използвани съвременни олекотени и надежни материали като алуминий и въглеродни нишки.

В дизайнерско отношение погледите на потенциалните купувачи няма как да не бъдат привлечени от масивната и максимално издължена предница, която в съчетание с ниския силует на Q1 не оставя никакво съмнение за бурния му и агресивен нрав. В задната част на автомобила дизайнерите поставят акцент върху дифузора и хромираните ауспухни тръби. Цената на този екзотичен автомобил е $90 700.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА